Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Uwaga, mocne. Emil opowiada o tym jak "polska straż graniczna zastrzeliła co najmniej dwóch polskich wolontariuszy, którzy próbowali pomóc migrantom". Problem białoruskiej propagandy polega właśnie na tym, że w przeciwieństwie do rosyjskiej nie ma umiaru.

https://www.facebook.com/konflikty2021/videos/468894057996610

I wszystko jasne... Kolejna teoria spiskowa przestała nią być.

https://www.facebook.com/ewa.emilia.gmora/videos/954977685101739

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Już nie mieli z ostatnich kasy sami o tym powiadali że  nie mieli takich samych szans  z PiS .

Widać że mało śledzisz politykę i wypowiedzi polityków i jesteś tak zdziwiony wszystkim masz dużo do nadrobienia jest teraz zima masz czas .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Z drukarki wiesz już wszyscy drukują .

A Makreli już nie ma i nie pomoże PO .

Tak kraje Europy upadają na dno i nie maja szansy na przetrwanie . Wypierają się boga ale będą jeszcze błagać .

Francja. Św. Michał Archanioł ma zniknąć z placu

Sąd administracyjny w Nantes postanowił 16 grudnia, aby miasto Les Sables d'Olonne w Wandei w ciągu pół roku usunęło figurę świętego Michała Archanioła znajdującą się na Place Saint-Michel, w dzielnicy Saint-Michel, obok Rue Saint-Michel i kościoła Saint-Michel – podaje portal famillechretienne.fr.

Trybunał przychylił się do wniosku stowarzyszenia wolnomyślicieli, uznając, że obecność figury przedstawiającej św. Michała Archanioła zabijającego smoka, a obecnej na placu decyzją władz miasta od 16 października 2018 r., narusza świeckość państwa. Obecny mer Les Sables d'Olonne, Yannick Moreau zapowiedział, że miasto będzie się odwoływać.

https://www.onet.pl/informacje/kai/francja-sw-michal-archaniol-ma-zniknac-z-placu/4v0n30g,30bc1058

"Herzlich willkommen" na Lotos. Tak polskie stacje walczą o Niemców .

"Ceny paliw w Polsce są jednymi z najniższych w Europie" – starają się przekonać polskie firmy paliwowe. Nie tylko zresztą Polaków, ale też i Niemców. Przy niemieckiej granicy powstają więc kolejne stacje. Płatność w euro? Żaden problem.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/ceny-paliw-polskie-stacje-kusza-niemcow/4jwp36s

Edytowane przez galan99
Opublikowano
galan99 napisał:

Francja. Św. Michał Archanioł ma zniknąć z placu

Nooo to teraz mnie nierozgarniętym wytłumacz dlaczego to wizerunkiem Boga nie mógł być złoty cielec... A stacje na granicy są tak samo jak w Polsce popularne w takiej Austrii. Tam już się zdążyło kupa ich pozamykać i na nowo pootwierać lub i padakę całkowitą zaliczyć.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, galan99 napisał:

Z drukarki wiesz już wszyscy drukują .

A Makreli już nie ma i nie pomoże PO .

Czyli jak zwykle nie masz nic na poparcie swoich urojeń? No popatrz , jaka niespodzianka🤣 Nie odczuwasz dyskomfortu robiąc z siebie nieustannie paranoika-głupka?

Z tą Makrelą to pojechałeś 🤣 Nie znajduje wystaczajaco obraźliwych słów na intelekt kogoś komu się wydaje że jak nie ma Merkel na urzędzie to nastąpią diametralne zmiany  w polityce Niemiec. Ty naprawdę w to wierzysz ? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

,, czy leci z wami pilot '' to bym zadał pytanie parti PIS . Niedawno pisałem żę kaczyński  tam nie rządzi teraz zastanawiam się kto tam rządzi spory wpływ ma chyba ziobro teraz pomysł zereowego podatku na żywność i paliwo na 8 % to kto to mógł wymsleć morawiecki ? jeszcze zatęsknimy za kaczyńskim .https://www.tvp.info/57511598/premier-mateusz-morawiecki-dzialania-zwiazane-z-tarcza-antyinflacyjna-to-najwieksze-obnizki-podatkow-na-rzecz-obrony-portfeli-obywateli-w-calej-ue

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jakby podatki były normalne  to nie trzeba byłoby ich teraz obniżać. Oni rozwiązują problem który sami stworzyli. 

To tak jak z promocjami w marketach. 

Towar za 99 zeta dopiszą 105 zeta i przekreślą i do tego wielki napis "PROMOCJA "!

Opublikowano (edytowane)

Zawsze można się cofnąc do stanu gospodarczego ukrainy i zrezygnować z podatków .                          

17 minut temu, Ulman napisał:

Jakby podatki były normalne  to nie trzeba byłoby ich teraz obniżać. Oni rozwiązują problem który sami stworzyli. 

5 % nażywność to jest podatek ?  ja bym podniósł na7  % tylko zagwarantowł większe kontrole jakosci .

Edytowane przez jarecki
  • Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

To tak jak z promocjami w marketach. 

Towar za 99 zeta dopiszą 105 zeta i przekreślą i do tego wielki napis "PROMOCJA "!

A realnie powinno kosztować góra 80. Na forum jest wielu kolegów którzy wręcz wielbią wysokie podatki i bardzo je popierają. Ciekawe czy ta obniżka ich zmartwi i bedą żądali ich natychmiastowego podniesienia w  obawie przed zagrożeniem dobrobytu który jak twierdzą bierze się właśnie z wysokich podatków. 

Kurcze, tak mi teraz przyszło do głowy że już wiem czemu w rolnictwie tak było biednie w ostatnich latach. Toz to wszystko przez to że my dochodowego nie mamy😳. Za małe podatki na nas nałożyli to i słabo się rozwijamy. Ze ja na to wcześniej nie wpadlem🤣

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Ulman napisał:

Kurcze, tak mi teraz przyszło do głowy że już wiem czemu w rolnictwie tak było biednie w ostatnich latach. Toz to wszystko przez to że my dochodowego nie mamy😳. Za małe podatki na nas nałożyli to i słabo się rozwijamy. Ze ja na to wcześniej nie wpadlem🤣

wbrew pozorom gdyby podatek dochodowy  był to by zostały gospodarstwa dobrze zarządzane a te co liczą tylko na pomoc by upadły a ich własciciele poszli by do pracy na etat więc każdy by na tym dobrze wyszedł , są kraje gdzie rolnicy płaca podatek dochodowy a nawet i w polsce i jakoś lepiej prosperują od tych co są na ryczałcie .

21 minut temu, Ulman napisał:

Na forum jest wielu kolegów którzy wręcz wielbią wysokie podatki i bardzo je popierają.

stać mie na płacenie podatków . Nawet wracając do wczorajszego wpisu Galana o sredniej płacy w przemysle 6 tys . brutto to płacą tyle bo ich na to stać , mają pomysł na biznes a byle prostak co mysli żę jest mądry i chce prowadzić firme to nie zapłaci  3 tys bo nie ma z czego ,tak się pokończyły dotacje na otwarcie działalność pieniadze wzieli na otwarcie działalnosci bo ktoś im te wnioski napisał bo sami  by nie potrafili tak samo jak nie potrafili prowadzić działalnosci własnej .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Zawsze można się cofnąc do stanu gospodarczego ukrainy i zrezygnować z podatków .                          

5 % nażywność to jest podatek ?  ja bym podniósł na7  % tylko zagwarantowł większe kontrole jakosci .

Widzę że jesteś bardziej kaczyński od Kaczyńskiego

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

podajcie przykład kraju do którego mogli byscie wyjechać tam pracować , zarabiać  i się zestarzeć gdzie podatki są niższe nisz w polsce , nawet i arabia saudyjska niskie podatki lub ich brak ale za to edukacja płatna i brak zabezpieczeniaw postaci emerytury czy renty na starość , chiny brak emerytury itd .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

brak zabezpieczeniaw postaci emerytury czy renty na starość , chiny brak emerytury itd .

U nas też niedługo będzie brak emerytury ... Tam chociaż składek nie pobierają ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v