Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Pewnie ze nie bo nie już powszechnie wiadomo że pismaki to kłamcy... To tylko to potwierdza... 😋

"Jednak teraz Piątek twierdzi, że zeznania te były fałszywe. – Za każdym razem, gdy jeździłem do domu pani premier, nie włączaliśmy syren. Jechaliśmy po cichu, żeby nie wzbudzać sensacji – mówi. – Chodziło o to, żeby ludzie nie widzieli, że władza „się wozi i panoszy” – dodaje. – Przed przesłuchaniem usłyszałem tylko: "Piotrek, wiesz, jak było...". Ja sobie zdawałem sprawę, że chcąc dalej pracować i awansować, musiałem mówić to, co reszta – dodawał."

Pomijając fakt zaginięcia pieniędzy ze zbiórki na seicento to ten gościu powinien dziękować bogu że kierowca BORu odbił w lewo a nie przy pakował w niego bo wiadomo co by się stało , jest jego ewidentna wina , skręcał w lewo jak na jego pasie jechały samochody i go wyprzedzały .

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Raczej dla zwolenników PISuaru to jest stres jak widzą jak ich wybrańcy robią swoich wyborców w h🤬.

Okej, ale co robić jak brakuje zmienników ?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A to on ukradł ta kasę?.. Druga sprawa to wyprzedza się pojazd prawidłowo  skręcający w lewo.... No bardzo ciekawe? 🤔 To lone na jego pasie wyprzedzały czy raczej zajęły pas dla tych co jadą z przeciwka?.... 😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

A to on ukradł ta kasę?.. Druga sprawa to wyprzedza się pojazd prawidłowo  skręcający w lewo.... No bardzo ciekawe? 🤔

Pojazd skręcający w lewo ma także pewne obowiązki...

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

A to on ukradł ta kasę?.. Druga sprawa to wyprzedza się pojazd prawidłowo  skręcający w lewo.... No bardzo ciekawe? 🤔

Zależy kto pierwszy wrzuci kierunek , bynajmniej ja się do tego stosuje .

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

, bynajmniej ja się do tego stosuje .

Zaglądnij do słownika 😋😁😁😁😁😁

To mówisz że można wyprzedzać na podwójnej ciągłej przed/na  skrzyżowaniu pojazd który prawidłowo skręca w lewo w ulice boczna w2... No bardzo ciekawe? 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, PRIMO napisał:

Raczej dla zwolenników PISuaru to jest stres jak widzą jak ich wybrańcy robią swoich wyborców w h🤬.

Myślisz że widzą? Nie żartuj😂

Opublikowano
1 godzinę temu, mikad napisał:

"Państwowy Komitet Graniczny Republiki Białorusi podał informację, jakoby żołnierz z 16. dywizji zmechanizowanej, pełniący służbę na granicy z Białorusią, miał poprosić o azyl polityczny w tym kraju"

Ale jaja, następni pewnie poproszą o azyl w krld.

nie zdziwił bym gdy po wyeksploatowaniu propagandowym, gdy sprawa przycichnie sami Białorusini przebadają tego dezertera psychiatrycznie.

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Zaglądnij do słownika 😋😁😁😁😁😁

To mówisz że można wyprzedzać na podwójnej ciągłej przed/na  skrzyżowaniu pojazd który prawidłowo skręca w lewo w ulice boczna w2... No bardzo ciekawe? 

Szydło na prezydenta po zakończeniu kadencji Dudy .

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Szydło na prezydenta po zakończeniu kadencji Dudy .

On przy niej to tytan intelektu. Przecież ta kobita co najwyzej na wójta się nadaje i też szału nie ma.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

On przy niej to tytan intelektu. Przecież ta kobita co najwyzej na wójta się nadaje i też szału nie ma.

W sondażach ma spore poparcie z polityków Pisu i ludzie pamiętają 500 + za niej weszło . a przez 18 lat brać kasę za frii to kto to przebije .

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Sekta zagłosuje na tego kogo guru wskaże nawet jeśli byłby to caryca Suski.

Jak to kasa za frii? Skąd oni te pieniądze biorą?

No daj spokój na Suskiego to bym nie głosował , wstrzymał bym się od głosu , jako poseł jest spoko.

Przed chwilą, galan99 napisał:

NIE MA TVN PRZEGŁOSOWANE .

Możesz uściślić , bo się cieszę .

Opublikowano
43 minuty temu, dysydent napisał:

nie zdziwił bym gdy po wyeksploatowaniu propagandowym, gdy sprawa przycichnie sami Białorusini przebadają tego dezertera psychiatrycznie.

Czytałem fajny komentarz i chyba należało by iść tym torem. Żołnierz dał bardzo dobry przykład migrantom że na Białorusi jest lepiej niż na zachodzie a zwłaszcza w Polsce. :)

12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

No daj spokój na Suskiego to bym nie głosował , wstrzymał bym się od głosu , jako poseł jest spoko.

Możesz uściślić , bo się cieszę .

Widzę żarty Ci się trzymają przy weekendzie.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-bedzie-masowy-odstrzal-dzikow-wwf-to-okrutne-i-nieskuteczne,nId,5713899

Cytując Spurek.

Od lat kolejne rządy zabijają zwierzęta, a problem ASF cały czas się rozlewa.  Zginą zwierzęta, a problem nadal będzie istniał - podsumowuje Spurek. 

I tu jest popis dla dziennikarzy-statystów. Które to rządy i co oprócz dzików przenosi ASF ? Dwa proste pytania, które można było zadać pani europoseł.

• Haha 1
Opublikowano

Czytałem fajny komentarz i chyba należało by iść tym torem. Żołnierz dał bardzo dobry przykład migrantom że na Białorusi jest lepiej niż na zachodzie a zwłaszcza w Polsce.

Jaki przykład podczas wojny donosili do Niemców a potem do Czerwonych ci sami to taka menda dla celów politycznych dla opozycji zagrywka .

Skoro tak dobrze na Biało Rusi czemu nie jedziesz .

Opublikowano
59 minut temu, Ulman napisał:

Myślisz że widzą? Nie żartuj😂

Jak ślepy 😵 przepaść. 

Opublikowano

𝗚𝗜𝗘𝗥𝗘𝗞. To nazwisko słyszał w Polsce każdy Zobacz najbardziej oczekiwany film 2022 roku Dowiedz się kim był naprawdę? O czym marzył? Z kim się przyjaźnił? Komu ufał? Kogo kochał? Kto go zdradził?

Historia człowieka, który dziś wciąż budzi skrajne opinie, porusza dogłębnie.

Tajemnice wspólnego życia widziane oczami jego żony i matki po raz pierwszy trafiły na duży ekran.

W filmie występują: Michał Koterski, Małgorzata Kożuchowska, Agnieszka Więdłocha, Sebastian Stankiewicz, Antoni Pawlicki, Rafał Zawierucha, Ewa Ziętek, Jan Frycz, Filip Tłokiński, Krzysztof Tyniec, Maciej Zakościelny, Mikołaj Roznerski i Cezary Żak.

𝗚𝗜𝗘𝗥𝗘𝗞 tylko w kinach od 21 stycznia!

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Czytałem fajny komentarz i chyba należało by iść tym torem. Żołnierz dał bardzo dobry przykład migrantom że na Białorusi jest lepiej niż na zachodzie a zwłaszcza w Polsce.

Jaki przykład podczas wojny donosili do Niemców a potem do Czerwonych ci sami to taka menda dla celów politycznych dla opozycji zagrywka .

Skoro tak dobrze na Biało Rusi czemu nie jedziesz .

A czy ja mówię że mi tu źle ? Ale migranci powinni się zastanowić że coś jest chyba nie tak skoro żołnierz woli być dezerterem.

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wojna z UE, wojna ze wschodem, teraz wojna z USA, mamy jeszcze jakiegoś sojusznika?? 

Mamy pod warunkiem że coś chcemy kupić. Ropę, gaz, węgiel czy śmigłowce na przykład. Wtedy jesteśmy super. Odwrotnie to nie działa.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Ta sprawa nie ma już żadnego politycznego znaczenia , były czyli chce szybko zarobić no i poszedł do GW a ci wypuścili kapiszona .

Z tego co wiem to ma znaczenie i niektórzy ostro już sie rozglądają jak tu nie dać zaciągnąć się przed oblicze sprawiedliwości.😂

2 godziny temu, mikad napisał:

Ale jaja, następni pewnie poproszą o azyl w krld.

Ludzie mówią że gościu miał byc wydalony ze służby, choć nikt nie wie dlaczego nie został wydalony wcześniej. 

Opublikowano (edytowane)

Przeciętne wynagrodzenie w sektorze przedsiębiorstw wynosi już 6022,49 zł

Najnowsze dane o średnim wygrodzeniu za listopad podał GUS. 6022,49 zł to średnia płaca w firmach zatrudniających co najmniej 9 osób.

TAK JEST CZY NIE PRAWDA .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v