Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

z tymi ofiarami to bym nie przesadzal- na szczescie tych prawdziwych to niewiele bylo,

reszta to na takiej zasadzie ze- ofiarami kaczystanu w tym roku bylo dwoch ksiezy i 3 zabitych przez milicje[chyba dobrze licze]  mimo ze ich smierc malo miala wspolnego z obecnym rezimem to historia ich zaliczy do jego ofiar....

akurat jedna na sąsiedniej komendzie , na tej komendzie na zatrzymałce byliśmy to żęby kolega się nie przychylił to by oparciem od krzesła dostał .

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

glupi jestes czy tylko udajesz ?? sprawdz w ktorym roku michnik pierwszy raz siedzial za komuny-byl odwazny wtedy gdy odwaga kosztowala zycie albo kariere, inni wtedy doktoraty pisali o marksizmie 
kurna nie ogladaj tyle kurwizji, wiesz co wtedy robil michnik-w wiezieniu siedzial  ,a inni spali do poludnia albo rodzice ich do komunistycznego harcerstwa jak adriana zapisywali

to pokazuje co propaganda robi z mozgami niemot.........

pani Moniko(Olejnik) zapraszam ; to bd nagrywane tak 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

trzymaj się od produktów ciecha z daleka szczególności agrsaru żadne mieszanie nie pomaga kupiłem go ze względu ze oryginalny randap kosztował raz tyle 

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

a co z nim? i co to?

a jak pisałem w innym dziale to odpisali żę wode mam niedobrą 

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

z tymi ofiarami to bym nie przesadzal- na szczescie tych prawdziwych to niewiele bylo,

reszta to na takiej zasadzie ze- ofiarami kaczystanu w tym roku bylo dwoch ksiezy i 3 zabitych przez milicje[chyba dobrze licze]  mimo ze ich smierc malo miala wspolnego z obecnym rezimem to historia ich zaliczy do jego ofiar....

glupi jestes czy tylko udajesz ?? sprawdz w ktorym roku michnik pierwszy raz siedzial za komuny-byl odwazny wtedy gdy odwaga kosztowala zycie albo kariere, inni wtedy doktoraty pisali o marksizmie 
kurna nie ogladaj tyle kurwizji, wiesz co wtedy robil michnik-w wiezieniu siedzial  ,a inni spali do poludnia albo rodzice ich do komunistycznego harcerstwa jak adriana zapisywali

to pokazuje co propaganda robi z mozgami niemot.........

Michnik w więzieniu - śmieszne , cała rodzina zabici komuniści , żydokomuna , oprawcy , najgorszy sort .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

ty z mariuszem i mareckie jestescie przykladem sukcesu propagandy goebelsa kaczystanu..

5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Michnik w więzieniu - śmieszne , cała rodzina zabici komuniści , żydokomuna , oprawcy , najgorszy sort .

ty naprawde jestes tak glupi ze nie potrafisz sprawdzic jak bylo naprawde ?? 

przepros swojego nauczyciela historii ze mu wstyd przynosisz.....

ten opis idealnie pasuje do twojego idola pietrzaka-matka uchwalala konstytucje w 52 ,ojciec byl czlonkiem komitetu centralnego komunistycznej partii zachodniej ukrainy[galicji] a on sam podoficerem ludowego wojska polskiego

mariuszku tak wyglada prawda o kaczystanie-to sa dane ministerstwa rolnictwa.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/pieniadze-i-prawo/ile-ziemi-rolnej-wykupili-cudzoziemcy/?fbclid=IwAR1wTqLXWUomUHpcmN3obkygLjdW2EixI0pScy9eMNmFSSym3Fn8sxHbwuE

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

x

12 godzin temu, Roman176 napisał:

agrsaru

12 godzin temu, Pafnucy napisał:

a co z nim? i co to?

lliterówka w "agrosar"

ja tam do niego nie mam zastrzeżeń
gdzieś mam fotkę i to po dawce 3l/ha  tyle że wiosną a wiosną glifosat lepiej działa w niższych dawkach no ale czego chcieć?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

nie no , efekt wizualny jest i był u mie  , tylko po 2 miesiącach robi sie zielono , specjalnie odkopywałem kłącza perzu 8 tyg po zastosowaniu agrosaru i kłącza ożywały dawka 5 litrówna ha.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

czyli to nie wina nawet wody co nie wszystek perz był na wierzchu lub nie wszystek po zielonym dostał bo np zbyt gęsty lub zbyt stary (zaschnięty)
kiedyś na fasolowym skompletuję fotohistorię jednego miejsca pola bo obiecałem i tam agrosar poszedł w samo czas i w fasoli perzu nie było
nawet mam te foty ale rozpiżone jeszcze po kamerach i cyberporzadki to ja dopiero bliżej stycznia...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

jest wiele generykow glifosatu- ja pryskalem agrosarem 360 i nawet w piatek sciernie byly gole, jutro chyba skoncze ostatnie unijne role i one tez nie sa zarosniete.

31 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Czytasz GW i tyle w temacie .

a ty ogladzasz kurwizje- ja tez.. wiec wiem skad masz namieszane w glowie- od paru dni pokazuja pijanego michnika i ledwo zywego jaruzelskiego,

w umyslach takich jak twoje miesza sie rok 1981 z 2000  i pozniej sie osmieszasz.....

ci starzy komentatorzy kurwizji to wszyscy zasluzenie komunisci-to ci nie przeszkadza ??? 

wiesz co to encyklopedia ?? wikipedia ?? potrafisz wejsc na af to i tam mozesz sprawdzic co i kiedy robil michnik.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

ja tam do niego nie mam zastrzeżeń
gdzieś mam fotkę i to po dawce 3l/ha  tyle że wiosną a wiosną glifosat lepiej działa w niższych dawkach no ale czego chcieć?

na takie coś morze tak na 2 metrowy rzepak bardzo słabo zadziałał 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

u ciebie piachy są ? 

1 godzinę temu, jacus napisał:

ty z mariuszem i mareckie jestescie przykladem sukcesu propagandy goebelsa kaczystanu..

Michnik jeden nie całował generała .... a pamiętasz z kim Kiszczak obchodził ś państwowe pierwszym rzędzie z Tuskiem i Komorowskim  

59 minut temu, jacus napisał:

a ty ogladzasz kurwizje- ja tez.. wiec wiem skad masz namieszane w glowie- od paru dni pokazuja pijanego michnika i ledwo zywego jaruzelskiego,

w umyslach takich jak twoje miesza sie rok 1981 z 2000  i pozniej sie osmieszasz.....

ci starzy komentatorzy kurwizji to wszyscy zasluzenie komunisci-to ci nie przeszkadza ??? 

wiesz co to encyklopedia ?? wikipedia ?? potrafisz wejsc na af to i tam mozesz sprawdzic co i kiedy robil michnik.

jacku bardzo w to wierzysz dzisiaj jeden historyk profesor w Polsacie ze stan wojenny był wyreżyserowany do wolnej polski do wielkiej kradzieży  ... dał przykład ze wolnej Polsce ci co już kopli w kalendarz to majątki mają na całe pokolenia .... a ci co żyją opiewają się w luksusach nawet włos im z głowy nie spadł jako jedyny kraj w Europie 

Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał:

na takie coś morze tak na 2 metrowy rzepak bardzo słabo zadziałał 

I przez takich baranów jak romek co dosuszają rzepak glifosatem chcą go zakazać wszystkim rolnikom ... W imieniu społeczności rolników, "Romku dziękujemy ci bardzo" ;) 

• Haha 1
Opublikowano

0,5 litra klinika na ha zalatwilo zyto na jednym polu..

romus -o kim piszesz o panu kroku ?? wiesz kim byl wlascicel polsat-u ?? to wlasnie przyklad takiej komunistycznej kariery. wiec muszisz zmenic stacje na inna niekomunistyczna. mamy wolne amerykanskie media wiec nie ma problemu- chyba ze zaczna zagluszac jak za komuny wolna europe i glos ameryki..

kaczystan  to parodia prl-u teraz zamiast zagluszarek chcieli koncesje odebrac.  

Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, dysydent napisał:

po drugie to za Kaczyńskiego nikt z Jego przydupasów nie odważy się do Rosji pojednawczej ręki wyciągnąć bo.... wiadomo - kwestie wręcz osobiste i nawet nie wypada z nimi dyskutować

Może Jarek tak ninawidzi ruskich bo ojciec komunista go pasem nap.....ał?

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Nie jestem anty szczepionkowcem ale nie podoba mi się tzw. odbicie po covidowe i to szaleństwo cenowe na rynkach światowych 

Michnik przywłaszczył sobie gazetę solidarnościową i tumanił w niej naród a wymienieni politycy byli już w 1981 roku aktywnymi działaczami PZPR i ludzie nadal ich wybierają a wiadomo że to wyborcy ze środowiska GW i widzisz jak to wszystko się ładnie składa w całość , do tego dochodzą sędziowie i jest tak jak się dogadali w magdalence .

Ofiar stanu wojennego było o wiele za dużo a nikt za nie nie poniósł kary , nawet za 2 wojnę byli sądzeni i karani oprawcy niemieccy .

A co tu jest do podobania? Nadrukowali pustego pieniądza to jest drożyzna. To było wiadomo już rok temu.

W  Magdalence był prezydent tysiąclecia, jego brat doktoryzował sie z marksizmu a prokurator Piotrowicz dbał o władzę ludową by teraz być sędzią TK.  Układa ci sie to w całość?

Ile było ofiar stanu wojennego konkretnie?  Podają że kilkadziesiąt od 40 do 100  osób. Węcej zginie w wypadkach drogowych  Świąt Bożego Narodzenia. Nie umniejszając ofiarom to ich ilość jest absolutnie symboliczna i marginalna. Niestety stan wojenny to fetysz solidarności  i środowisk które się z niej wywodzą. PIS zrobił z tego straszak na proletariat i wyolbrzymia to do absurdalnych i karykaturalnych rozmiarów. 

Nie porównuj stanu wojennego do 2 wojny bo  trzeba być idiotą by to próbować porównywać.  

2 godziny temu, Roman176 napisał:

trzymaj się od produktów ciecha z daleka szczególności agrsaru żadne mieszanie nie pomaga kupiłem go ze względu ze oryginalny randap kosztował raz tyle 

Agrosar dziala dobrze tylko trzeba mieć minimum wiedzy jak się z nim obejść.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

nie no , efekt wizualny jest i był u mie  , tylko po 2 miesiącach robi sie zielono , specjalnie odkopywałem kłącza perzu 8 tyg po zastosowaniu agrosaru i kłącza ożywały dawka 5 litrówna ha.

Kura czlowieczku kiedy ty przestaniesz bredzić i płodzić te swoje zmyslone głupoty.... Szanuj się trochę chłopie bo pierdaczysz, zmyslasz w wielu tematach.... Płacą ci za te bzdury co piszesz?... Zlituj się nad tymi co muszą to czytać.... 🙉

• Haha 2
Opublikowano
37 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I przez takich baranów jak romek co dosuszają rzepak glifosatem chcą go zakazać wszystkim rolnikom ... W imieniu społeczności rolników, "Romku dziękujemy ci bardzo" ;) 

cieku je co owco ty myślisz ze ja go specjalnie dysekuje pomyśl zanim coś napiszesz 

22 minuty temu, Ulman napisał:

Agrosar dziala dobrze tylko trzeba mieć minimum wiedzy jak się z nim obejść.

czyli ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v