Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

tyle znaczył Jaruzelski, co i Duda teraz.

Jaruzelski mógł nie znać się na gospodarce, ale znał się planowaniu strategicznym. Oczywiście doświadczenie zdobywał planując atak na Europę Zachodnią w strukturach Układu Warszawskiego, 

2 minuty temu, dysydent napisał:

nie wiem @mirro czy na tyle historia by się inaczej potoczyła że przypominali byśmy coś na kształ Chin obecnych

Nie przypominalibyśmy Chin bo nie mieliśmy ssania na technologię. Bliżej by nam chyba do Rumunii było.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

a wspomnial tam cos o prokuratorze piotrowiczu albo o gierkowskim prokuratorze,  sedzim[zetorki jak to napisac ??] stanu wojennego a obecnie eurokomisarzu rolnictwa ???

To ja ci wspomnę o Michniku , Cimoszewiczu , Rosatim , Kwaśniewskim , Millerze itp. wszyscy aktywnie uczestniczyli w stanie wojennym a co robią dziś ?

Opublikowano

a to zależy....

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A rodziny ofiar stanu wojennego ?

Opublikowano (edytowane)

Jaruzelskiego można opisać jako odwrotność pyrrusowego zwycięstwa.
Żadna z ostatnich wygranych przez Polskę wojen tyle dobrego Polsce nie przyniosła co Jaruzelskiego porażka.
Swoją drogą to dobrze wiedział że nie ma żadnych szans na jakiekolwiek z kimkolwiek zwycięstwo i może by co który z obecnych zakapiorów z tego wywnioskował miast pluć na człowieka za grób. Wielka mi sztuka.
Mieli szansę komuchów rzetelniej rozliczyć kiedy była na to pora i co? i wtedy ja wręcz tego oczekiwałem, jak zapewne większość z nas a wyszło na to że kontynuują to co komuchy po własnym bajzlu sami zaczęli odbudowywać  bo tak na prawdę tu nikt inny tego nie potrafił

z resztą sądzę że do dziś bo nadal obcy nam płacą najrzetelniej za pracę w ich fabrykach a obecna władza od zdrajców wyzywa sowieckich sługusów spod amerykańskich karabinów które sama dobrowolnie tu sprosiła
tamtym siłą było narzucone tak że lepiej bym jeszcze bardziej "wyważył" to wystąpienie  bo jeszcze rykoszetem samego mówce bardziej sponiewiera niż .... kwestia czasu i wyników obecnych kacyków a jeszcze różnie i te Dudy, Tuski, Jaruzele i inni będą postrzegani.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

jaja se robisz znowu?

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

A wiesz dlaczego dopiero Pis ?

Opublikowano (edytowane)

No faktycznie to była chwila. Bo jak zobaczyłem w jaki sposób to robią, to ręce i nogi mi opadły.

7 minut temu, dysydent napisał:

Żadna z ostatnich wygranych przez Polskę wojen tyle dobrego Polsce nie przyniosła co Jaruzelskiego porażka.

Ja w tym przemówieniu jednak poszedłbym tez w kierunku Putina. Nawiązałbym do Gorbaczowa, potem 1991 czyli wycofanie Armii Czerwonej, pochwaliłbym roztropność Rosjan i to że odbyło się to pokojowo, czyli że nasze losy są jednak powiązane. Ot tak podkadziłbym przy tej okazji a może nawet wskazał iż ręka do zgody jest wyciągnięta. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Uważaj na płuca bo to ich najbardziej niszczy wirus , ja mam jutro 3 dawkę i też jedynie zakupy i dystans , do wiosny trzeba się pilnować bo ta plan demia jest nieobliczalna , nie widoczny przeciwnik .

A ty nie pisałeś że Covid i szczepionki to sPISek i chcą ludzi wymordować? 

1 godzinę temu, mirro napisał:

Nasz Pan Prezydent znowu może się pochwalić wyważonym wystąpieniem. 😂

https://wiadomosci.wp.pl/40-rocznica-wprowadzenia-stanu-wojennego-wystapienie-andrzeja-dudy-6714956047993632a

Paranoja ma się dobrze. To jest właśnie głupota w najczystszej formie. Gdyby weszli ruskie i zginęło 10x więcej ludzi to byłby chwalebny sukces w beznadziejnej walce a tak mamy zdradę bo paru przenieśli do pensjonatów all inclusive. 

14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To ja ci wspomnę o Michniku , Cimoszewiczu , Rosatim , Kwaśniewskim , Millerze itp. wszyscy aktywnie uczestniczyli w stanie wojennym a co robią dziś ?

Jak  to aktywnie uczestniczyli? Co robili? 

10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A rodziny ofiar stanu wojennego ?

A ile tych ofiar było? 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, mirro napisał:

I jedzą ośmiorniczki😂

Nie wiem czy śmietana i ośmiorniczki to bezpieczny mix dla żołądka,taka odległa alegoria😊

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

potem 1991 czyli wycofanie Armii Czerwonej,

i bez tego jakiemuś dysydentowi na "chłopskim" forum skojarzyło się że porównywanie kto wojska obce wyprowadza a kto sprowadza może być uznane za miarę nie wielkiego a SKUTECZNEGO patriotyzmu i tego powiedzieć przecież nie mógł z przyczyn "politycznie wewnętrznych"

po drugie to za Kaczyńskiego nikt z Jego przydupasów nie odważy się do Rosji pojednawczej ręki wyciągnąć bo.... wiadomo - kwestie wręcz osobiste i nawet nie wypada z nimi dyskutować

trochę to wszystko skomplikowane  i nie ma prostych recept ani "jednoznacznie słusznych epitetów"

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

Nie wiem czy śmietana i ośmiorniczki to bezpieczny mix dla żołądka,taka odległa alegoria😊

a spróbuj i opowiedz...

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

A ty nie pisałeś że Covid i szczepionki to sPISek i chcą ludzi wymordować? 

Paranoja ma się dobrze. To jest właśnie głupota w najczystszej formie. Gdyby weszli ruskie i zginęło 10x więcej ludzi to byłby chwalebny sukces w beznadziejnej walce a tak mamy zdradę bo paru przenieśli do pensjonatów all inclusive. 

Jak  to aktywnie uczestniczyli? Co robili? 

A ile tych ofiar było? 

Nie jestem anty szczepionkowcem ale nie podoba mi się tzw. odbicie po covidowe i to szaleństwo cenowe na rynkach światowych 

Michnik przywłaszczył sobie gazetę solidarnościową i tumanił w niej naród a wymienieni politycy byli już w 1981 roku aktywnymi działaczami PZPR i ludzie nadal ich wybierają a wiadomo że to wyborcy ze środowiska GW i widzisz jak to wszystko się ładnie składa w całość , do tego dochodzą sędziowie i jest tak jak się dogadali w magdalence .

Ofiar stanu wojennego było o wiele za dużo a nikt za nie nie poniósł kary , nawet za 2 wojnę byli sądzeni i karani oprawcy niemieccy .

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Nie jestem anty szczepionkowcem

dobre i to....

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ofiar stanu wojennego było o wiele za dużo

Oczywiście, bo każda ofiara to o jedną za dużo. Jednak obecnie umiera dziennie duzy samolot pasażerski obywateli RP i choć mamy warunki wręcz komfortowe, to władza biega jak w amoku. To co można powiedzieć o organizatorach obecnego stanu?

Opublikowano (edytowane)

z tymi ofiarami to bym nie przesadzal- na szczescie tych prawdziwych to niewiele bylo,

reszta to na takiej zasadzie ze- ofiarami kaczystanu w tym roku bylo dwoch ksiezy i 3 zabitych przez milicje[chyba dobrze licze]  mimo ze ich smierc malo miala wspolnego z obecnym rezimem to historia ich zaliczy do jego ofiar....

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

glupi jestes czy tylko udajesz ?? sprawdz w ktorym roku michnik pierwszy raz siedzial za komuny-byl odwazny wtedy gdy odwaga kosztowala zycie albo kariere, inni wtedy doktoraty pisali o marksizmie 
kurna nie ogladaj tyle kurwizji, wiesz co wtedy robil michnik-w wiezieniu siedzial  ,a inni spali do poludnia albo rodzice ich do komunistycznego harcerstwa jak adriana zapisywali

to pokazuje co propaganda robi z mozgami niemot.........

51 minut temu, witejus napisał:

Nie lubię frutti di mare

ale slimaki powinienies jest bo one kapuste wpieprzaja. 

kurna prorok, jak by dzisiejsza sytuacje opisal

Edytowane przez jacus
Opublikowano
22 godziny temu, dysydent napisał:

znaczy - oglądałes to "wciskadło"?
ja zacząłem ale po kilki minutach oceniłem ze to korporacyjno reklamowy bełkot i coś ciekawszego se włączyłem.

oni tam - oczywiście na pewno nie podali jakiż to cud sprawia że o połowe zalecana dawka substancji czynnej działa tożsamo z pełną.Zapewne zwroty typu "technologia" formulacja" "innowacyjna" "nowatorska" i podobne bzdety

trzymaj się od produktów ciecha z daleka szczególności agrsaru żadne mieszanie nie pomaga kupiłem go ze względu ze oryginalny randap kosztował raz tyle 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

agrsaru

a co z nim? i co to?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v