Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Nie zaniechali po całości, ale fragmentami tak. Ciekawe jak się ma projekt zrobienia z F22 czegoś do wynoszenia pocisków antysat.

nie wiem jak z tymi pociskami bo takie rzeczy spoza mogą wiedzieć może szpiedzy mosadu i podobnych agencji ale wszyscy mamy przed oczami coś bardziej wyrafinowanego bo jeszcze na siebie może zarobić.
W przestrzeni kosmicznej każdy kawałek materii jest pociskiem a jeszcze gdy jest sterowalny to wszystkie cechy takowego spełnia.

ile kosztuje abonament neta na Space X?
co najciekawsze to mogło być wcale nie planowane i owa podwójna funkcjonalność jest tylko przydatnością uboczną. a jako że
https://www.money.pl/gospodarka/elon-musk-grozi-bankructwem-firmy-oto-powod-6710412616682080a.html

to można będzie się przekonać po subwencjach lub inne formy wsparcia rządowego lub ich braku co tak na prawdę jest tym ubocznym

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie ma 5 kaczki to jest to i działa .

Ognisko SARS-CoV-2 w gospodarstwie liczącym ok. 25 tysięcy norek .

O wystąpieniu trzeciego ogniska SARS-CoV-2 u norek w Polsce, stwierdzonego na podstawie wyników badań laboratoryjnych PIWet-PIB w Puławach z dnia 26 listopada 2021 poinformował Główny Lekarz Weterynarii.

Jets to gospodarstwo liczące ok. 25 tysięcy norek, zlokalizowane w powiecie Nakło (województwo kujawsko-pomorskie). Próbki do badań w ww. gospodarstwach pobrano w dniu 22 listopada br. w związku z realizacją badań kontrolnych zwierząt prowadzonych na podstawie rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 marca 2021 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie określenia jednostek chorobowych, sposobu prowadzenia kontroli oraz zakresu badań kontrolnych zakażeń zwierząt (Dz. U. 2021, poz.581).

W gospodarstwach pobrano łącznie próbki od 20 norek, a w przypadku jednego zwierzęcia uzyskano wyniki dodatnie. O wynikach badań powiadomiono Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, właściwe organy Inspekcji Weterynaryjnej oraz Inspekcji Sanitarnej.

W gospodarstwie, w którym stwierdzono zakażenie, zostały wdrożone wszelkie procedury zwalczania przewidziane w przypadku wystąpienia SARS-CoV-2 u norek, określone w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 15 grudnia 2020 r. w sprawie zwalczania SARS-CoV-2 u norek (Dz. U. 2020, poz. 2302 oraz Dz.U. 2021, poz.1452).

https://www.okiemrolnika.pl/zwierzeta/item/8878-ognisko-sars-cov-2-w-gospodarstwie-liczacym-ok-25-tysiecy-norek?fbclid=IwAR1otiUBLwcLfr0OxOjmFQEvMDOf5mfhf3M8Hc-ofyf02ZNCR8mScEASNlE

Opublikowano

coś mi się zdaje żę mata zaszkodził w sprzedaży mc donalds , jest sporo ostatnimi dniami reklam tej sieci fast food . tak to jest jak się bierze kontrowersyjne postacie do promocji produktu .                        A i wczoraj ciekawy wywiad z kandydatem na kanclerza niemiec , w zasadzie niemcy do tej pory lobbowały za zielonymi cłami  tzn , towary z państw które nie spełniają wymogów UE co do zielonego ładu miały by zostać objęte dodatkowymi cłami a tymczasem kanydat na kanclerza skrytykował ten pomysł , co to oznacz pisać nie musze .

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał:

jest sporo ostatnimi dniami reklam tej sieci fast food . tak to jest jak się bierze kontrowersyjne postacie do promocji produktu . 

ja praktycznie reklam nie ... nie docierają do mnie bo tv nie korzystam a w necie to blockery i podobne pihole, no i jak bym miał inne postrzeganie rzeczywistości od tych którzy są wystawieni na ten przekaz.

oczywiście czasem gdzieś coś mi sie prześlizgnie ale wtedy niedobrze mi się robi jak jedni ludzie potrafią z drugich ludzi durniów robić a często i z siebie ale to inny temat na ew później

a u Niemców - powiadasz - zieloni barwy zmieniają? pewnie zaczynają "dojrzewać"
ciekawe o czego? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, dysydent napisał:

czyli Amerykanie pożałują że zaniechali programu "gwiezdnych wojen" i samo życie zmusi Ich do odkopania projektu.

Nie zaniechali po całości, ale fragmentami tak. Ciekawe jak się ma projekt zrobienia z F22 czegoś do wynoszenia pocisków antysat.

1 godzinę temu, dysydent napisał:

"Zakaz ma poprawić bezpieczeństwo funkcjonariuszy służb państwowych oraz żołnierzy Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej wykonujących zadania służbowe na granicy państwowej, a także mieszkańców strefy nadgranicznej - zakłada MSWiA."

Pojebanie pojęć po całości. Zapewnienie bezpieczeństwa, mającym zapewnić bezpieczeństwo. 😂 Tak tylko to realizuje się przez odpowiednie ich wyposażenie w najowszą technologię a nie przez zakaz noszenia broni. Chyba że przyjmiemy iż naparzamy do każdego co z taką bronią się tam pojawi bez zadawania wcześniej pytań.😂

Jak wykonują zadania służbowe to chyba znaczy że ktoś im te zadania stawia. A jak stawia to w oparciu o dane wywiadowcze, rozpoznania itp. A jeśli tak nie jest to o kant d*py rozbić ich działąnie.

To napewno był f22? Do wynoszenia pocisków były bombowce strato oraz kombinacja z sr71... Ale nie wiem. F22 osiąga ledwie 20 km...

To jest norma - takie zapisy o broni. Mnie do tego przyzwyczaili, że uważają się za najmądrzejszych w swojej klasie...

jarecki napisał:

coś mi się zdaje żę mata zaszkodził w sprzedaży mc donalds , jest sporo ostatnimi dniami reklam tej sieci fast food . tak to jest jak się bierze kontrowersyjne postacie do promocji produktu .                        A i wczoraj ciekawy wywiad z kandydatem na kanclerza niemiec , w zasadzie niemcy do tej pory lobbowały za zielonymi cłami  tzn , towary z państw które nie spełniają wymogów UE co do zielonego ładu miały by zostać objęte dodatkowymi cłami a tymczasem kanydat na kanclerza skrytykował ten pomysł , co to oznacz pisać nie musze .

Czyli lubimy cement z Białorusi co oznacza, że jak tak dalej nasze jełopy będą postępować to biznes z Chinami zrobi Ukraina.

Niedawno piekarz mi oznajmił i czort wie co się dzieje ale nikt mąki nie sprzedaje. Pomyślałem: ta jasne. A tu kurna dobrze się jednak nie dzieje...

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

coś mi się zdaje żę mata zaszkodził w sprzedaży mc donalds , jest sporo ostatnimi dniami reklam tej sieci fast food . tak to jest jak się bierze kontrowersyjne postacie do promocji produktu .                       

Ty się o to nie martw. Nie takie mózgi jak ty to przeliczyły. Mc Donaldy są w miastach, klientela głównie młoda lub w średnim wieku więc nie zdewociała i nie ograniczy konsumpcji bo jakiegoś gówniarza zobaczyli w reklamie.  Dzieciarnia ze wsi i tak będzie jeść w McD bo to dla niech atrakcja.

Opublikowano (edytowane)

, to że coś jest ten mata anty pis to mi to nie przeszkadza zresztą jak wiekszosci ale niecenzuralnych słów używa o!  nawet sam zbojkotowałem ostatnio i wcale nie chodzi o jego nastawienie polityczne ale o promocje jego osoby specjalnym zestawem .              mak to nie atrakcja ale wygoda , dla opiekuna wycieczki pewność smaku i żę nikt sie nie rozchoruje , sam od dłuższego czasu w drodze wybieram orlen i jego fast food , wiem czego oczekiwać a jedzenie w przypadkowych barach to porażka .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

A ja główkowałem co za mata tu mata. Myślałem że jakaś autokorekta.

No i zapytałem wujka Google.  Oniemiałem bo mamy jakiegoś rapera🤦‍♂️ Pewnie za takie zacofanie i nieznajomość mógłbym i kosę pod żebro zarobić.

Wypozycjonowało mi to.

Przeszedłem do komentarzy... o jprdl🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

https://glamrap.pl/ile-mata-zarobil-z-mcdonalds/

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

ja praktycznie reklam nie ... nie docierają do mnie bo tv nie korzystam a w necie to blockery i podobne pihole, no i jak bym miał inne postrzeganie rzeczywistości od tych którzy są wystawieni na ten przekaz.

oczywiście czasem gdzieś coś mi sie prześlizgnie ale wtedy niedobrze mi się robi jak jedni ludzie potrafią z drugich ludzi durniów robić a często i z siebie ale to inny temat na ew później

a u Niemców - powiadasz - zieloni barwy zmieniają? pewnie zaczynają "dojrzewać"
ciekawe o czego? ;)

🤔🙆‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

A ja główkowałem co za mata tu mata. Myślałem że jakaś autokorekta.

No i zapytałem wujka Google.  Oniemiałem bo mamy jakiegoś rapera🤦‍♂️ Pewnie za takie zacofanie i nieznajomość mógłbym i kosę pod żebro zarobić.

Wypozycjonowało mi to.

Przeszedłem do komentarzy... o jprdl🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

https://glamrap.pl/ile-mata-zarobil-z-mcdonalds/

Jaka "kultura" tacy słuchacze :)

Opublikowano

No ale że tam moda nie ma ? Chyba że to normalny język, a pisanie "po naszemu" byłoby banowane🤣

Opublikowano

Czytali komentarz tego lpkins?

Ma po dwie łapy w górę i dół. Tekst był za długi i za trudny do ogarnięcia przez pozostałych uczestników forum🤣🤣🤣

Przeczytajcie, rozbity na kilka postów

Opublikowano

A co to znaczy "klapa Jelczu "🤔

To chyba nie po Polsku te komentarze 🙆‍♂️

Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał:

a Dysydent narzekał żę you tube  zablokował łapki w dół 🤦‍♂️

jak się maja łapki w dół do obskurnych komentarzy?

łapka w dół tylko oznacza - nie podoba mi się a nie pi...one chu...stwo

co innego negatywnie oceniać a co innego być i propagować kulturowe szmatławstwo.

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

A co to znaczy "klapa Jelczu "🤔

To chyba nie po Polsku te komentarze 🙆‍♂️

No trzeba by rozbić gówno na atomy. Może w wolnym tłumaczeniu morda w kubeł?🤔🤣

Ale ten Jelcz  to chyba tu jako negatyw polskiej motoryzacji występuje???

Klapa Dafie, klapa Scanio jakoś nie leży🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v