Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Chodzi o to że wierni wcale nie znikają z kościoła a wiadomości twierdzą że znikają 

Znikają a raczej się w nich nie pojawiają. Jak to mówi znajomy mieszkajacy na jednej z koloni naszej wiochy, "Jestem najmłodszy z tych co chodza do kościoła z tej części wioski . A mam 57 lat.:lol:

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A niby co takiego ludzie robią w niedzielę , galerie nareszcie pozamykane .

Uprawiają seks. :lol:

Opublikowano
dysydent napisał:

7 minut temu, jarecki napisał:

a czy ma to wpływ na ocieplanie klimatu ilość co2  wypuszczanego do atmosfery raczej nie według mie 

niestety lub stety ale ma.
choć największy efekt cieplarniany na planecie Ziemia tworzy.... para wodna.
za dużo zależności aby mały móżdżek człowieka był w stanie.....

Nooo ale superkomputer kwantowy pociągnie temat na luzaku. Tylko. Skoro to takie zmyślne maszyny to w pewnym momencie naukowiec po zadaniu problemu może dostać gromkie: spier...aj.

Mariusz2903 napisał:

Dziś 1 niedziela adwentu w kościele nie było gdzie usiąść , wczoraj przejrzałem kilka lewicowych portali typu WP. a tam nagłówki o kryzysie wiary .

Jak bym się sugerował tymi kłamliwymi wiadomościami to bym też pewnie nie odwiedził świątyni . 

Aby tak się stało wystarczy ławki poskracać.

Opublikowano

albo na pytanie
- czy istnieje Bóg?
otrzyma odpowiedź
- teraz już tak

a tak poważnie to nie przecenial bym tych jeszcze tak na prawdę nie istniejących ani do końca zdefiniowanych "komputerów kwantowych" bo to co widzę co tym mianem nazywają to co najwyżej komputer analogowy
no ale niebezpiecznie zbaczamy z tematem

Opublikowano
dysydent napisał:

a wtedy trudno przyznać czy to na pewno dobrze największe profity ma nie ten kto na nie rzeczywiście zasłużył. Nadal "dobry bajer to połowa sukcesu"

Nie o bajer mi szło a o wprost rozbudowane słownictwo. Ale bajer ma swe wysokie miejsce również.

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Chodzi o to że wierni wcale nie znikają z kościoła a wiadomości twierdzą że znikają 

Księża i episkopat wcale tej tendencji nie kryją więc wiadomości nie kłamią tylko ty jak zwykle wierzysz jedynie w to co w Pierdziszewie widzisz Tak samo jak z płaską ziemią🤣

3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Zamykanie galerii i zakazywanie pracy to socjalistyczna patologia pod dyktando roszczeniowych nierobów ze związków zawodowych. 

Głęboko ci współczuję że masz tak wąski wybór aktywności na niedzielę🤣 Możesz iść do znajomych, rodziny, na ryby , na grzyby, do knajpy, do kina, poczytać o płaskiej ziemi, o szczepionkach które zabijają, światowym sPISku, sukcesach obecnej władzy itd. Sposobów na spędzenie czasu bez niedzielnej mszy jest nieskończenie wiele i zeby do tego wniosku dojść wystarczy bardzo niewiele wyobraźni.

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

30 minut temu, Ulman napisał:

Jak dorośniesz to zrozumiesz że jest jeszcze świat poza twoim Pierdziszewem

A co do sugerowania sie kłamliwymi wiadomościami to jesteś tego sam najlepszym przykładem.🤣

Aktualnie wstawiam tymczasowe drzwi do chaupy albowiem pizga niemożebnie gdy wewnątrz instalacje się robi...

Opublikowano
16 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Zmartwię Cię- myślę że 30-40% odwiedzających świątynię po lockdownie przestała ją odwiedzać.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To tak jak np. w Holandii , kościoły puste - burdele pełne . W dobie pandemii należy zachować dystans a nie się pieprzyć .

czyli po zakazie w niedziele handlu mamy spodziewać się zakazu ....czynnych burdeli?

no w Afganistanie w serialach zakazano pokazywania twarzy kobiet.
w/g mnie to u nas to taki trochę podobny kierunek.

posta tego nazbyt poważnie zalecam nie traktować
a w zasadzie to dwa posty :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

8 minut temu, mirro napisał:

Uprawiają seks. 

To tak jak np. w Holandii , kościoły puste - burdele pełne . W dobie pandemii należy zachować dystans a nie się pieprzyć .

Się to bez sensu. Lepiej z kimś. Żeby nie pieprzenie nie miałby kto agrofoto wynaleźć.

Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

Uprawiają seks. :lol:

Jak nic znowu powraca kalendarzyk

Jeszcze tylko temperaturę ciała mierzyć🤭 Ale tak tylko w niedzielę?🤣

Opublikowano
dysydent napisał:

albo na pytanie
- czy istnieje Bóg?
otrzyma odpowiedź
- teraz już tak

a tak poważnie to nie przecenial bym tych jeszcze tak na prawdę nie istniejących ani do końca zdefiniowanych "komputerów kwantowych" bo to co widzę co tym mianem nazywają to co najwyżej komputer analogowy
no ale niebezpiecznie zbaczamy z tematem

Cały w tym pic, że analogowy...

dysydent napisał:

posta tego nazbyt poważnie zalecam nie traktować

Tylko ja przeczytałem "posła"? To tak co do monetaryzacji uwagi...

Opublikowano
12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

O właśnie i tam należy kierować misjonarzy. Misjonarz w kościele nic nie daje.:lol:

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DTaras napisał:

Cały w tym pic, że analogowy...

nieskończona liczba stanów (przynajmniej teoretyczna) a nie jak w tych na których teraz piszemy - tyko dwa
tylko te dwustanowe mało kto potrafi programować tak że  science fiction to ciekawa bajka i nawet w filmach o strzelaniu w próżni wybuchy słychać.
jeszcze daleka o ile realna droga do maszyn - powiedzmy trójstanowych a gdzie do....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

co do komputerów  to amerykanie się boją bo chiny wyprzedziły resztę świata o co najmiej pół roku , a to tylko jedna z wielu technologi którą chinczycy coraz lepiej opanowują .

16 minut temu, mirro napisał:

Misjonarz w kościele nic nie daje.

podłoga to pewno zimna i nie sprzyja , za to akustyka mogła by się odwdzieczyć 9_9

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
31 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Skoro fiki-miki nie robić, do galerii nie to jaki masz scenariusz na niedziele? Msza i oglądanie TVPis?

Opublikowano (edytowane)

kolejny tytuł artykułu... tym razem mnie rozbawił
"W Sejmie złożono projekt zezwalający na ubezpłodnienie. "Pisowskim politykom nic do tego"

jeden polityk skojarzył mi się automatycznie natychmiast a po dwu sekundach już dwoje.... xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
45 minut temu, Agrest napisał:

Zmartwię Cię- myślę że 30-40% odwiedzających świątynię po lockdownie przestała ją odwiedzać.

Słabi duchowo odpadli , mocni pozostali .

19 minut temu, Ulman napisał:

Skoro fiki-miki nie robić, do galerii nie to jaki masz scenariusz na niedziele? Msza i oglądanie TVPis?

Ja niczego nie mam zamiaru ludziom kazać czy bronić , chodzi żeby choć trochę dzień święty święcić .

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Szykować się bo będzie zamknięty kra na j 30 dni a potem przedłużenia na następne tygodnie .

jak POLSKA SAMA NIE ZAMKNIE TO I TAK BĘDZIE ZAMKNIĘTA BO INNE KRAJE TO UCZYNIĄ .

To też jest część planu likwidacji ludzi? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v