Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, daron64 napisał:

Przecież to co napisałeś jest zwyczajnie głupie. Ja Ci mogę napisać żebyś sobie sprawdził na jakiej odległości wyhamujesz ze 100 na asfaltowej nawierzchni a na jakiej odległości na betonowej. I co wyciągniesz z tego wnioski? Ze to asfaltu wina, ze nie jest betonem? No moim zdaniem to wniosek będzie taki, że lewica nie wziął pod uwagę rodzaju nawierzchni.

Abo lepiej. Na dziurawej drodze zahamuj że 100, a potem zahamuj z 80 i zmierz odległości. Na stan dróg nie masz wpływu, na to z jaką jedziesz prędkością już tak. 

W zależności od warunków auto może przejechać łuk/slalom itd na luzie z prędkością x, ale już z x+(dosłownie)5km/h wylatuje i nie masz żadnego ratunku. To samo z hamowaniem - z prędkością x zatrzymuje się przed przeszkodą, ale już z x+5km/h(czyli różnica, której nawet nie zauważysz) zatrzymujesz się 5m za przeszkodą(ale dasz radę ja ominąć), a z prędkością x+10km jedziesz za szybko żeby ją w ogóle ominąć. I wiesz co? To nie jest wina drogi, że wylecisz z zakrętu, czy przy omijaniu przeszkody wyrzuci Cię z drogi, czy pojedziesz prosto w przeszkodę, bo za mocno skręcisz koła itd. Prędkość dostosowujesz do warunków na drodze, pogody, stanu nawierzchni, możliwości auta, swoich umiejętności, kondycji psychofizycznej danego dnia itd itp. Zwalanie winy na drogę jest zwyczajnie szukaniem wymówek dla popełnionych przez siebie błędów w ocenie sytuacji na drodze. A stan nawierzchni jest jednym z elementów, który przy tej ocenie powinieneś wziąć pod uwagę.

Nie doszukuj się jakiś teori spiskowych. 🤨

14 minut temu, jacek1296 napisał:

????

Wiem wiem. 

Nietrafiony temat. 

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał:

Nie doszukuj się jakiś teori spiskowych. 🤨

Nie doszukuje się niczego. Po prostu napisales tak, jakby to stan nawierzchni był jakimś absolutnie decydującym czynnikiem odpowiedzialnym za to czy dane zdarzenie miało miejsce, czy nie. A moim zdaniem tak nie jest. 

To tylko jeden z elementów, który powinno się wziąć pod uwagę wsiadając do samochodu i rozwijając nim określoną prędkość. 

Opublikowano
50 minut temu, daron64 napisał:

W zależności od warunków auto może przejechać łuk/slalom itd na luzie z prędkością x, ale już z x+(dosłownie)5km/h wylatuje i nie masz żadnego ratunku. To samo z hamowaniem - z prędkością x zatrzymuje się przed przeszkodą, ale już z x+5km/h(czyli różnica, której nawet nie zauważysz) zatrzymujesz się 5m za przeszkodą(ale dasz radę ja ominąć), a z prędkością x+10km jedziesz za szybko żeby ją w ogóle ominąć. I wiesz co? To nie jest wina drogi, że wylecisz z zakrętu, czy przy omijaniu przeszkody wyrzuci Cię z drogi, czy pojedziesz prosto w przeszkodę, bo za mocno skręcisz koła itd. Prędkość dostosowujesz do warunków na drodze, pogody, stanu nawierzchni, możliwości auta, swoich umiejętności, kondycji psychofizycznej danego dnia itd itp. Zwalanie winy na drogę jest zwyczajnie szukaniem wymówek dla popełnionych przez siebie błędów w ocenie sytuacji na drodze. A stan nawierzchni jest jednym z elementów, który przy tej ocenie powinieneś wziąć pod uwagę.

tu dobrym przykłdem jest  ,, zakret mistrzów '' który nie wybacza błędów .

Opublikowano

u was juz zima ?? alescie sie rozpisali, az strach pomyslec co bedzie przy -30 ?? wlasnie slonko wyszlo,panele prad produkuja,stara mnie ciagnie gdzies w swiat kraina swiatel w parku miniatur ...

3 godziny temu, pafnucy napisał:

Nic z tego. Prędzej na Biedronia zagłosuję. Przynajmniej wstyd będzie mniejszy. 

gdyby mieszkal blizej to biedron by ci komin przeczyscil i to doslownie. 😛

1 godzinę temu, witejus napisał:

Nie odróżniasz sądu od burdelu?a gdzie powaga sądu?imieniny odprawia się w lokalu gastronomicznym ,nie w sądzie.

to normalka,siostra zawsze na urodziny jakis placek czy salatke robi, 

gdy zero wzial sie za reforme sadow to dopiero byly imprezy praktycznie co tydzien ktos odchodzil na emerytue i robil pozegnanie.

burdel to dopiero teraz bedzie-gdy ta "reforma" planowana wyjdzie to przez pare lat sadownictwo z tego sie nie podniesie. 

zniesione beda sady okregowe i apelacyjne, zmienione okregi,zmienione wlasciwosc..

52 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie trafiłeś 

za to ja mam swoja szkole i to doslownie-jestem posiadaczem dzialki po dawnej szkole.jeszcze resztki fundamentow w ziemi zostaly 😜

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Weźcie może ogarnijcie jakąś komisję śledcza z Rutkowskim i Macierewiczem... Kurła nie mają się o co drzeć to o jakąś dziurawa drogę. Jak w tym kraju ma być dobrze 😂

wbrew pozorom tu nie chodzi o dziurawą droge tylko o przyzwolenie samemu sobie lub usprawiedliwienie siębie żę to nie moja wina żę był wypadek tylko drogi    .  można iść dalej i przytoczyć słowa adwokata co zabił kobiete i napisać żę gdyba miała lepszy samochód to by nie zgineła .             gdzieś czytałem żę koszty wypadków drogowych kosztują około 30 mld zł na rok tylke traci budżęt państwa 

Opublikowano

2 auta rozbiłem. Pierwszy raz dziurawa droga, spróchniałe amortyzatory tył które na przeglądzie dwa tygodnie przed były ok, no i prędkość. Drugi raz to była prędkość i to na wstecznym 😂 jak ktoś mordy nie omknie to i ogłady nie nabierze 

Opublikowano

@V12 Patrze że nawet w artykułach onetu portalu ogólnopolskim,walczącym z mową nienawiści wyzywają od "szurów" i "foliarzy". Niedługo będą od skur**** wyzywać chyba. DNO.

Ciekawe bo B.Gates podobno coś tam mówił że w przyszłym roku ma spaść liczba zakażeń. Skąd on to może wiedzieć,może zmienią sposób obliczania średniej tych zakażeń? A może te szczepionki są psu na budę i podejrzane będzie ludzi 10-tą dawką szprycować?

Opublikowano

Skąd może wiedzieć? Bo więcej widzi i więcej rozumie i dlatego doszedł do tego co ma.

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Nie trafiłeś 

Ale podstawowe pełne jest?

Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

jak Tusk

Ale jaja,ale jaja,ale jaja🥴,mamy ,,wolne sądy" ,mamy imprezujące sądy ,bez masek🤣

Bo sady są mądre wiedzą że Covid jest dla durni na ulicy ale dla nich .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, akooo napisał:

@V12 Patrze że nawet w artykułach onetu portalu ogólnopolskim,walczącym z mową nienawiści wyzywają od "szurów" i "foliarzy". Niedługo będą od skur**** wyzywać chyba. DNO.

Mam w to wyjebane , jedynie co z tego mam to beke . Oni juz wiedzieli 5 lat do przodu który nietoperz sie wysra eheh

w realnym swiecie żyje sobie normalnie , nikt tu nikogo nie wyzywa :) z tego powodu 

Edytowane przez V12
Opublikowano
10 minut temu, akooo napisał:

Ciekawe bo B.Gates podobno coś tam mówił że w przyszłym roku ma spaść liczba zakażeń. Skąd on to może wiedzieć,może zmienią sposób obliczania średniej tych zakażeń? A może te szczepionki są psu na budę i podejrzane będzie ludzi 10-tą dawką szprycować?

Wiedzą że za kilka lat może do 3 lat zaczną działa negatywnie i firmy się zwiną , by nie płacić odszkodowań  choć ludzie dobrowolnie brali udział w eksperymencie  medycznym udział .

2 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli Covidu nie ma?

Nie ma .

Opublikowano (edytowane)

Ty Galan nie bądz takim optymista... po lecie przyjdzie znów jesień 

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

258774103_1224539111389161_3331571332653

To jest debilizm. Pamiętam jak jeden żołnierz zajął się podobną sprawą, kiedy wyzywali naszych od morderców, za misje. Teraz WOT bierze się za to, czyli co? Grupa zadaniowa Honor. k**wa w życiu widziałem już wiele grup zadaniowych i zawsze kończyły śmiercią naturalną.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v