Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Nic z tego. Prędzej na Biedronia zagłosuję. Przynajmniej wstyd będzie mniejszy. 

Jako rolnikowi coś ci się chyba z tym głosowaniem na Biedronia pomyliło , Pierwszą jego ustawą jak dojdzie do władzy będzie to że przechodzisz na ZUS .

Opublikowano
23 minuty temu, Denwer napisał:

Zrobiłem tak jak ty wczoraj

miłej Niedzieli Panu życzę.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, akooo napisał:

I co poniosą konsekwencje tego myślisz? Pamiętaj prawo jest dla maluczkich a nie dla sędziów. A  po drugie to co w maseczkach mieli na imprezie siedzieć?

Na pewno nie poniosą bo to jedna sitwa.To po co ciągają faceta za brak maseczki?może chłop też był na imprezie.Sąd to nie sala bankietowa czy dom weselny,bardziej publiczny.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
akooo napisał:

No i niech mu płaci,jak mają odejść od granicy to dobrze. A Polska też pokazała siłę i granice obroniła. @Ulman O co ci człowieku chodzi?

Polska nie broniła granic. Człowiek z zewnątrz widzi więcej i migranci sami mówią: padliśmy ofiarą jakiejś walki między Polską a Białorusią. Dokładnie to Łukaszenka wzorem Erdogana chce poczuć się wyjątkowo i masę fagasy to samo...

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jako rolnikowi coś ci się chyba z tym głosowaniem na Biedronia pomyliło , Pierwszą jego ustawą jak dojdzie do władzy będzie to że przechodzisz na ZUS .

no mówię że szczery.

pisy na raty dożynają rolnictwo. a jeszcze twierdzą że to dla naszego dobra.

6 minut temu, witejus napisał:

Jak można się schować za czymś czego się nie ma?

nie próbuj zrozumieć, bo tylko głowa cię od tego rozboli.

Opublikowano
59 minut temu, Ulman napisał:

I o to właśnie chodzi by osiągać cele. Glupi PIS nawet nie podjął by rozmów z Łukaszenka bo duma nie pozwala a ona zadzwoniła i załatwiła. Zmuszona uznać bo zadzwoniła? Wygodne rlumaczenie dla PISiaków których zmarginalizowano do podmiotu zbędnego w całej sprawie. 🤣

A co ma Łukaszenka tu do powiedzenia,podejrzewam że tym bałaganem w Moskwie sterują. Człowieku myślisz że Putni pozwoliłby Łukaszence na takie ekscesy z państwami NATO? Ktoś tu pisał dobrze Polska obroniła swoje granice i wystarczy a to że Merkel da jakieś $$ Białorusi za to to już jej sprawa. Co ci PiS jest winny w tym przypadku?

Na marginesie powiem że nasza polityka zagraniczna jest źle prowadzona od lat. Angażujemy się w te awantury na wschodzie a po co? Trzeba było od początku robić jak Węgry albo w ogóle z Rosjanami dobrze żyć jak np Kazachstan zamiast wchodzić do UE czy NATO. Podejrzewam że teraz byłyby u nas i zakłady i kopalnie czy elektrownie. Może rolnictwo by lepiej stało byłoby jakieś przetwórstwo,cukrownie jak kiedyś. Co nam dała UE oprócz dróg i tony nowych bzdurnych przepisów? A nasi na zachód i tak by jeździli na saksy. Teraz już po herbacie.

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/mazowieckie/news-tusk-stracil-prawo-jazdy-janusz-popiel-wszyscy-tam-przekracz,nId,5657549. To nie wina Tuska poprostu znak stał w złym miejscu 😜

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

zamiast wchodzić do UE czy NATO. Podejrzewam że teraz byłyby u nas i zakłady i kopalnie czy elektrownie. Może rolnictwo by lepiej stało byłoby jakieś przetwórstwo,cukrownie jak kiedyś

Noooo i jakaś umowę o integracji z Rosją byśmy mieli. A uchodźcami nie straszylaby Białoruś Polski, tylko Polska Niemcy..

Opublikowano

no nie zgodze się z twierdzeniem żę pis dożyna rolnictwo bo tak jest w całej europie ale i nawet na swiecie z tym żę europa jest w uprzywilejowanaj pozycji bo ma dopłaty , to jest błędne koło bo chcesz więcej zarabiać to więcej pracuj czy więcej produkuj .  To praca poza rolnictwem zostaje być normalnie opłacana .  

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, witejus napisał:

Na pewno nie poniosą bo to jedna sitwa.To po co ciągają faceta za brak maseczki?może chłop też był na imprezie.Sąd to nie sala bankietowa czy dom weselny,bardziej publiczny.

Może jakieś imieniny mieli albo coś,to akurat jestem w stanie zrozumieć. A co do faceta to wiadomo że niesłuszne chłopa się czepiają,ale z drugiej strony musiał nieźle się szarpać o tą maseczkę że go po sądach za takie byle co ciągają. Pewnie go patrol zatrzymał,darł z nimi koty zamiast nałożyć tą głupią maseczkę a potem i tak swoje zrobić to ten wdaje się w bzdurne awantury. No ale niektórzy ludzie mają siłę na takie ekscesy,ale może to i dobrze że są tacy. Ale jak mówiłem prawo jest dla maluczkich a nie dla panów sędziów.

Edytowane przez akooo
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Nie usprawiedliwia ,tylko powiedz kto nie dożynał ,za kogo było dobrze.Ja myślę w przeciwieństwie do ciebie

nie wydaje mi się. ty zachwycony że ktoś kradnie mniej, a to nadal złodziej jest. kiedyś dorośniesz i zrozumiesz.

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Noooo i jakaś umowę o integracji z Rosją byśmy mieli. A uchodźcami nie straszylaby Białoruś Polski, tylko Polska Niemcy..

Za Stalina nie mieliśmy umowy z integracją to i teraz byśmy nie mieli. Za to z UE mamy i nie mamy praktycznie już niepodległości ani fabryk ani niczego praktycznie tylko markety i montownie.

Opublikowano
15 minut temu, pafnucy napisał:

miłej Niedzieli Panu życzę.

Dziękuję  i  również  wszystkiego  dobrego życzę  dużo  zdrowia   pomyślności  i  wiele  radości 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Bankiet w sądzie?może jeszcze dziewczynki i dragi?

Nie no bez przesady,nie miałeś nigdy zakładowej imprezy? Nie mogę zdzierżyć tego towarzystwa sądowniczego i ich kolesiostwa ale o pierdoły też nie ma co się czepiać.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał:

no nie zgodze się z twierdzeniem żę pis dożyna rolnictwo bo tak jest w całej europie ale i nawet na swiecie z tym żę europa jest w uprzywilejowanaj pozycji bo ma dopłaty , to jest błędne koło bo chcesz więcej zarabiać to więcej pracuj czy więcej produkuj .  To praca poza rolnictwem zostaje być normalnie opłacana .  

Jarek nie musze chyba już nic pisać ☺️☝️👏

Edytowane przez Ursus932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v