Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
jacus napisał:

taki chichot losu ze to kurdowie z iraku..

20 lat temu napadlismy irak-chcielismy co nieco zrabowac ale amerykanie nie pozwolili..

kurdowie to tacy polacy azji bliskowschodniej-najwiekszy narod  bez wlasnego panstwa, rozdary miedzy poteznych sasiadow, od setek lat wybijajacy sie na niepodleglosc. przesladowany i mordowany w kazdym kraju w ktorym mieszka........

weź jeszcze dopisz kto w czasie II wojny zaopiekował Polaków ...

Opublikowano

nie do końca się zgodze z tym wpuszczeniem do niemiec , to byłby kolejny szlak teraz było 5 tys . jak by pozwolił na wolne przemieszczaniesię to było by 50 albo i 100 tys chętnych . A po drugie i sami niemcy ich już nie chcą , bo  mają doswiadczenie z emigrantami z 2015 r  .

Opublikowano

ŚWIAT POTRZEBUJE JUŻ WOJNY .

Chcą ludzi zamienić w niewolników .

Policja strzelała do demonstrantów w Rotterdamie. Dwie osoby ranne .

Protest przeciwko obostrzeniom wprowadzonym w związku z pandemią koronawirusa, który miał miejsce w piątek wieczorem w centrum Rotterdamu, przerodził się w zamieszki. Policja strzelała do demonstrantów i użyła armatki wodnej. Dwie osoby zostały ranne.

https://sport.onet.pl/rotterdam-policja-strzelala-do-demonstrantow/ve5m936

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:
10 godzin temu, jacus napisał:

taki chichot losu ze to kurdowie z iraku..

20 lat temu napadlismy irak-chcielismy co nieco zrabowac ale amerykanie nie pozwolili..

kurdowie to tacy polacy azji bliskowschodniej-najwiekszy narod  bez wlasnego panstwa, rozdary miedzy poteznych sasiadow, od setek lat wybijajacy sie na niepodleglosc. przesladowany i mordowany w kazdym kraju w ktorym mieszka........

weź jeszcze dopisz kto w czasie II wojny zaopiekował Polaków ...

tylko żę polacy też kombinatorzy ale pracowali wtedy nie było socjalu .  Nikt zbytnio nie robi problemów Ukraincom , Białorusinom  oni tu przyjedzają pracować , ale za to pojawiały się głosy odnosnie polaków w angli żę pobierają tam wysokie zasiłki [ głosy anglików ] Nawet są państwa gdzie polacy stanaowią 10 % jak islandia np .

Opublikowano
jacus napisał:

ulman -tyle postow  natrzaskal ze juz zapomnial co pisal pare lat temu.

okienko nacisnalem-na parterze mieszkam wiec daleko nie polece-i wyraznie ulman napisal zeby ich przyjac a potem do niemiec pozwolic wyjechac- z czym  w pelni sie zgadzam.....

wszystko fajnie tylko, że jam to pisał... Nasi są tacy zajebiście, że poprzywozili sobie ludzi kumatych z Afgana bo wykształconych ale dali 17 zł tygodniówki i takie warunki zamieszkania że Ci zgodnie wyjechali na zachód. Rozumiem taką postawę wobec tłumu ale ludzie po selekcji? Takie postępowanie jedynie tłumaczy strach o własne stołki - na zasadzie konkurencji.

witejus napisał:

Oczywiście Stalin i Hitler🥴

nie tych chłopaku. Tych co z głodu mało nie pomarli...

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Ulman napisał:

Tak wracając do tematu uchodźców to wychodzi na to że Łukaszenka ograł wszystkich  , osiągnął co chciał i jeszcze grubo na tym zarobił. Wziął kasę za wpuszczenie beżowych, nastraszył naszych pajacy, pokazał że europa musi się z nim liczyć bo może zakręcić kurek a na sam koniec jeszcze raz zarobił na bezowych za ich wywiezienie. Niby taki głupi a jako jedyny zyskał na tym zamieszaniu. 

Łukaszenka musi zarobić na utrzymanie swego kraju, który jest w nieciekawej sytuacji ekonomicznej. Oddali wszelką infrastrukturę Rosji i teraz już Putin nie chce do Olka dopłacać. Jak będzie Olek Władka za dużo kosztował to Władek go zmieni na nowszy model. Więc się musi Olek starać by utrzymać się przy władzy i być może przy życiu.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

dobrze wiesz co podpisała w 2015 a pis odrzucił .... a ty straszyłeś ze ciemnota 

Kopacz: Przyjęcie uchodźców to nasz obowiązek, test na przyzwoitość

W Polsce Bronisław Komorowski i Ewa Kopacz podpisali umowę z Unią  Europejską zmuszającą nasz kraj do przyjmowania muzułmańskich imigrantów z  północnej Afryki (w TVP czy TVN o tym ne powiedzą) – Demotywatory.pl

czyli te wypowiedzi tego nie broniły ? 😆

No tak oni podpisali a potem pis przyjmował. Może po cichu ale przyjmował a wam mówił, że nie przyjmuje. Od 2015 roku przyjęto kilka tysięcy uchodźców.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

okienko nacisnalem-na parterze mieszkam wiec daleko nie polece-i wyraznie ulman napisal zeby ich przyjac a potem do niemiec pozwolic wyjechac- z czym  w pelni sie zgadzam.....

ale jedzie zaparte nie nie to nie on 

2 godziny temu, jacus napisał:

ale jedzie zaparte nie nie to nie on 

Opublikowano

Sam idziesz w zaparte że napisałem o tym 

12 godzin temu, Roman176 napisał:

tak tak wiesz o co mi chodzi ... chciałeś przyjmować imigrantów dać im 3700  a tu srasz od rana do wieczora ze socjał ahh ty

ale jako szmaciarz nie potrafisz tego udowodnisz. Kłamiesz konfabulujesz, fantazjujesz jak każdy PISowiec. Ale czego się spodziewać po człowieku który ma zaburzenia tożsamości politycznej - prawicowiec o lewicowych pogladach  Bbuuuchaaachaaaa 🤣

Opublikowano (edytowane)

Niestety większość pisowców ma swego rodzaju rozdwojenie jaźni. Z jednej strony obwołują się prawicą z drugiej strony są za socjalnym programem społeczno gospodarczym. Zasiłki i własność państwowa to to czego chce pisowski socjalista. Można by rzec narodowy socjalista.

main_01tak_stoi_w_pi_mie_ny_sbiscec.jpg

• Haha 1
Opublikowano

Napisałem żeby imigrantów przyjąć dla świętego spokoju i spowodować by za kilka miesięcy nas opuścili Tak się stało na Litwie. Niestety jesteś w stanie zrozumieć jedynie pierwszą częsc tego banalnie peostego zdania. O czym to swiadczy?

zagadka kto to napisal w 2019 r ???

Opublikowano
7 minut temu, pawel885 napisał:

Na plantacjach to Cię zje najem pracowników, pisałem już wcześniej - niedaleko wycieli młodziutki sad - kilkanaście hektarów i będzie pszenica rzepak . Owoce oddali ludziom za darmo bo nie było  komu zbierać , jabłka to ładną cenę mają , ale na orlenie 

i jak masz małe dzieci to kup im te jabłka z orlenu , albo inaczej Kup sobie z orlenu i z targowiska po 1, 5 zł \za kg a Poczujesz róznice , ostatnio biedronka ma jabłka na sztuki  i są nawet nawet .

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

Napisałem żeby imigrantów przyjąć dla świętego spokoju i spowodować by za kilka miesięcy nas opuścili

O i to jest rozwiązanie bezkosztowe. No chyba że znowu pójdą muchomorów nazbierać.

Opublikowano (edytowane)

@hubertussRoman się od wczoraj miota bo zrobił z siebie kolejny raz głupka kłamiąc jak zawsze i dał się banalnie złapać. Teraz próbuje rozpaczliwie uciec w jakies bzdury o tym że ich broniłem że chciałem przyjąc i cos tam jeszce. Oczywiście że zawsze pisałem że trzeba jednymi drzwiami wpuścić a drugimi wypuścic. Pewnie z tydzień temu też pisałem żeby tym z Białorusi podstawić autobusy i przewieźć na zachód i cały czas mam taki pogląd. Oni już dawno byliby w Berlinie. Roman jako bystrzacha po podstawówce z satysfakcją odkrył mój pogląd i jako etatowemu gamoniowi wydaje się że triumfuje. No cóż , lepiej że się po 6 latach połapał niż wcale.🤣

PISowcy kłamią w żywe oczy a że IQ gdzieś na poziomie delfina to łatwo ich na tym złapać. Ciekawy jestem jak się Romek dalej będzie miotał i co wymyśli bo tego co nakłamał z pewnością nie zacytuje.

@jacus  pewnie ja to napisałem i nadal tak twierdzę

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

FB_IMG_1637410472642.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer czekam na mema o tym jak Tusek stracił prawo jazdy za szybka jazdę w zabudowanym xD

On ma aktualnie przerwę techniczną. Propaganda nie wie co o tym myśleć. Pis traci paliwo propagandowe w postaci bałaganu na granicy. Polska przegrywa bo strony ustalają coś ponad naszymi głowami. Duda z Morawieckim mają się nie zgadzać. Ale stron to nie interesuje. Więc nie wie co za śmietnik ma wrzucać bo propaganda się zawiesiła. Ale coś o Tusku pod rękę pewnie zawsze mają. To u nich jak apteczka tak na wszelki wypadek zawsze jest.

Opublikowano

1 godzinę temu, jacus napisał:

zagadka kto to napisal w 2019 r ???

ja mam z 2017 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Roman się od wczoraj miota bo zrobił z siebie kolejny raz głupka kłamiąc jak zawsze i dał się banalnie złapać. Teraz próbuje rozpaczliwie uciec w jakies bzdury o tym że ich broniłem że chciałem przyjąc i cos tam jeszce.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

@jacus  pewnie ja to napisałem i nadal tak twierdzę

czym się to różni ze chciałeś ich przyjąć ?   bo liczysz ze uciekną 🤣

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Roman176 napisał:

ten głupek wyżej nad tobą też chciał ich przyjmować .......   pisowce straszą i co robią nie robią i niebd 

😁

Roman się od wczoraj miota bo zrobił z siebie kolejny raz głupka kłamiąc jak zawsze i dał się banalnie złapać. Teraz próbuje rozpaczliwie uciec w jakies bzdury o tym że ich broniłem że chciałem przyjąc i cos tam jeszce. Oczywiście że zawsze pisałem że trzeba jednymi drzwiami wpuścić a drugimi wypuścic. Pewnie z tydzień temu też pisałem żeby tym z Białorusi podstawić autobusy i przewieźć na zachód i cały czas mam taki pogląd. Oni już dawno byliby w Berlinie. Roman jako bystrzacha po podstawówce z satysfakcją odkrył mój pogląd i jako etatowemu gamoniowi wydaje się że triumfuje. No cóż , lepiej że się po 6 latach połapał niż wcale.🤣

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Pstrykam sobie po kanałach a tu w tvp info wielki napis:

ŁUKASZENKO TWORZY SZWADRONY ŚMIERCI.

Ci w tej szczujni to sobie wzięli do serca hasło Kurskiego, że ciemny lud wszystko kupi. Oni mają naprawdę widzów za debili.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v