Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galan99 napisał:

Firmy będą musiały udowodnić, że nie przyczyniają się do niszczenia lasów. Chce tego KE .

W środę Komisja Europejska zaproponowała nowe przepisy mające ograniczyć import towarów związanych z wylesianiem. KE chce, by firmy musiały udowodnić, że ich globalne łańcuchy dostaw nie przyczyniają się do niszczenia lasów.

to jest po kłosie zgody na ostatnim  szczycie klimatycznym sprzed 2 tygodni bo swiat  zgodził się żę od 2030 r brazylia nie bedzie powiekszała obszarów uprawnych tak po skrócie , unia wysuneła ten pomysł  i nawet brazylia zarobi kilka mld . $ na tym ale dopiero po 2030 r a kasa popłynie szybciej .                    To jest dobry przykład dla zwolenników wyjscia  Polski z unni  żę nie będzie nas obowiązywał pakt klimatyczny , to odrazu  powiem żę bedzie embargo dla krajów które nie zmiejszają emisji gazów cieplarnianych mają być dość wysokie cła a polskie rolnictwo bez eksportu to nie zbyt to widze .                       a to sobie wkleje nawet dowód Jak poinformował brytyjski rząd, który przewodniczy ONZ-owskiej konferencji klimatycznej, na ochronę lasów zmobilizowane zostanie 12 miliardów dolarów (10,3 miliardy euro) publicznych środków. 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Wbijcie sobie do głów że ta UNIA JEST pojebana całkiem zapłaci innym by nie wycinali lasów jak BRAZYLIA  tylko kto da na ta kasę a tak wzrosną składki .

Za kilka lat to się wszystko wymknie pod kontroli bo za dużo jest już ponakładane nakazów .

w tej pojebanej UNII zostaną tylko 5 krajów a pozostali sługusy ich sami się przekonacie .

Zielony ład jest po to żeby ja Polska  i inne kraje mniej produkowali .

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, Andpol napisał:

Ciekawi mnie kiedy wróci temat zwrotu wraku Tupolewa?

No właśnie @Denver, co tam z wrakiem? Leniwa i zła platforma nie dała rady nic zdziałać przez 5 lat a dzielny i silny PIS nic nie zdziałał przez 6 lat. Co sie stało ze się zesrało?

• Like 3
Opublikowano
12 godzin temu, DTaras napisał:

Ale co kobieta? Św. Tomasz z Akwinu co pisał? A Św. Augustyn? Kult Maryjny jednaki... Różnic brak.

chodzą pozakrywanymi twarzami bez prawa itp ?   nawet zabić można nie cytuj nominowanych 

1 godzinę temu, Andpol napisał:

Nie przypominam sobie a najbardziej podobał mi się sukces 27:1

czyli co ?

1 godzinę temu, Ulman napisał:

No właśnie @Denver, co tam z wrakiem? Leniwa i zła platforma nie dała rady nic zdziałać przez 5 lat a dzielny i silny PIS nic nie zdziałał przez 6 lat. Co sie stało ze się zesrało?

normalnie coś ktoś pierwsze klepnął .... to jak z trybunałem i prawem unijny czemu nie można odkręcić ?  niby tak unia vs nasi 

Opublikowano

Roman. To, jak się przestrzega pisma zależy od ludzi a pismo jest jednakie. Nie rzecz o religii tylko o oczadzeniu. Turcja kraj muzułmański a patrzaj - kobita kasę trzyma i twarz pokazuje. Kurdowie swoich kobiet nie wieszają na płotach, Hazarowie również. Były i u nas branki były i dworzanki a o do tej pory niejeden sąsiad że ślubną pięścią dyskutuje. W Rosji zaś wpierdul raz w miesiącu oznacza, że chłop swoją babę jeszcze kocha. Rzecz jest w tym aby sprawy świeckie zostały świeckimi i ponadreligijnym skopa w ryj takiego beżowego, ruskiego czy sąsiada na czas uspokoić.

jarecki napisał:

no i to załatwiła polska dyplomacja i nawet w ubiegłym tygodniu . a to co zrobiła merkiel to jest dno .

Aaa to niby jak? Zostają wydaleni z terenu RP za pomocą zgłoszenia się do Białoruskiej FSB?

Opublikowano
21 minut temu, DTaras napisał:

Roman. To, jak się przestrzega pisma zależy od ludzi a pismo jest jednakie. Nie rzecz o religii tylko o oczadzeniu. Turcja kraj muzułmański a patrzaj - kobita kasę trzyma i twarz pokazuje. Kurdowie swoich kobiet nie wieszają na płotach, Hazarowie również. Były i u nas branki były i dworzanki a o do tej pory niejeden sąsiad że ślubną pięścią dyskutuje. W Rosji zaś wpierdul raz w miesiącu oznacza, że chłop swoją babę jeszcze kocha. Rzecz jest w tym aby sprawy świeckie zostały świeckimi i ponadreligijnym skopa w ryj takiego beżowego, ruskiego czy sąsiada na czas uspokoić.

ale ci najgorsi to na granicy 

Opublikowano

przypalanie dzieci pAPIEROSAMI rzucanie kobiet na płot ...  nie opowiadaj ze nie widziałeś  ?

Jak dodał, zatrzymanie odbyło się w ubiegłym tygodniu. W trakcie przeszukania przeprowadzonego przy okazji zatrzymania mężczyzny, policjanci zabezpieczyli ok. milion zł w gotówce.

Uniknięcie kary za 5 tys. złotych

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/wielkopolskie/news-gniezno-zatrzymano-lekarza-za-lapowki-mial-przyjmowac-przest,nId,5652887#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

takie rzeczy tylko w PL 

No to Pana Ordynatora stać na uczciwy proces w wolnych sądach...

• Haha 1
Opublikowano
Roman176 napisał:

przypalanie dzieci pAPIEROSAMI rzucanie kobiet na płot ...  nie opowiadaj ze nie widziałeś  ?

Jak dodał, zatrzymanie odbyło się w ubiegłym tygodniu. W trakcie przeszukania przeprowadzonego przy okazji zatrzymania mężczyzny, policjanci zabezpieczyli ok. milion zł w gotówce.

Uniknięcie kary za 5 tys. złotych

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/wielkopolskie/news-gniezno-zatrzymano-lekarza-za-lapowki-mial-przyjmowac-przest,nId,5652887#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

takie rzeczy tylko w PL 

No to Pana Ordynatora stać na uczciwy proces w wolnych sądach...

To psychiatra. Ale dla Ciebie od teraz każdy lekarz ma w szafie milion, co nie?Przypalania nie widziałem, rzucania na płot także.

Opublikowano

Ano właśnie pytałem o wrak a ty wybełkotałeś takie coś

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

normalnie coś ktoś pierwsze klepnął .... to jak z trybunałem i prawem unijny czemu nie można odkręcić ?  niby tak unia vs nasi 

możesz wyjaśnić o co ci chodziło? 

No i wróćmy do sedna - kiedy PIS odzyska wrak?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Roman widział to wszystko po wypiciu 0,7l

znowu wyszedłeś na głupka , widać studia jednak nie uczą głupek zawsze bd głupi  ... jedyne co sie zmienia jego miewanie ze jest kimś  😆

1 minutę temu, Ulman napisał:

Ano właśnie pytałem o wrak a ty wybełkotałeś takie coś

mam rozumieć ze platforma nie oddała śledztwa nikomu ? robili to miedzy narodowo .... chyba jedyny kraj co wierzy rusjaną no ale wiesz praworządność tam jest gdzie ja bym śmiał 

3 minuty temu, Ulman napisał:

możesz wyjaśnić o co ci chodziło? 

No i wróćmy do sedna - kiedy PIS odzyska wrak?

a odzyskami kiedyś niezależność czy bez nas nic (EU) ? 

Opublikowano

Co na to powiecie .

Tarcza antydrożyźniana. Rząd chce obniżyć Polakom raty kredytów! Mamy dokładne wyliczenia .

W ciągu kilku najbliższych dni rząd ma przedstawić szczegóły tarczy antydrożyźnianej i powoli ujawnia jej filary. Wiadomo już, że wprowadzone zostaną bony energetyczne, które mają zrekompensować wzrost cen energii elektrycznej. Rząd pracuje jednak nad jeszcze jednym rozwiązaniem, które ma sprawić, że Polacy będą płacić niższe raty pożyczek –chodzi o ograniczenie kosztów pozaodsetkowych. Lichwa ma zostać ograniczona.

https://www.fakt.pl/pieniadze/raty-pozyczek-i-kredytow-beda-nizsze-mamy-wyliczenia-tak-rzad-chce-walczyc-z-lichwa/x5m5j3r

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

znowu wyszedłeś na głupka , widać studia jednak nie uczą głupek zawsze bd głupi  ... jedyne co sie zmienia jego miewanie ze jest kimś  😆

mam rozumieć ze platforma nie oddała śledztwa nikomu ? robili to miedzy narodowo .... chyba jedyny kraj co wierzy rusjaną no ale wiesz praworządność tam jest gdzie ja bym śmiał 

a odzyskami kiedyś niezależność czy bez nas nic (EU) ? 

Ale po co sie tak pultasz i faflunisz. Wiesz kiedy dzielny PIS odzyska wrak jak obiecywał po zdobyciu władzy czy nie wiesz  i bedziesz jakieś niestworzone idiotyzmy za usprawiedliwienie wyPISywał?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v