Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

To samo co na zimną wodę agrest. Jest jeszcze gaz.

No coś przed chwilą rzeczniczka mówiła zmieniajà im uprawnienia i dostaną plecaki z mocniejszym gazem

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 6465 napisał:

@gregor1284 jacy głodni, kabana już zgodziłem, teraz jeszcze rzeźnika i zima może być

a ile bierze rzeznik , i czy z przerobem na wędliny ?                                                         Polak - węgier , dwa bratanki mogli nam dać chociaż zremisować na naszym terenie  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Denwer napisał:

257404446_4625091177537140_5822888524463

257891430_10218073242806228_516720709018

Czy to tvp czy tvn takie seriale są kręcone przez prywatne firmy, Kotle zatrudniają setki tego typu aktorów drugiej a może i trzeciej ligi. Skąd tvn zakupując serial miał przewidzieć, że koleś będzie się kompromitował w przyszłości? To tak jak z Kurdej Szatan skąd szczujnia miała wiedzieć kupując kolejne odcinki serialu z nią, że będzie ona atakować pisowskie służby? Jak by umieli przewidzieć jedni czy drudzy to by wpłynęli na zmianę obsady lub nie kupili serialu. Znowu pokazujesz, że nic nie rozumiesz ze świata.

jakie 27 do 0? Jaki mur? Kto ci tych dyrdymałów na opowiadał? Kto nam kibicuje z tym murem? Wszystkie kraje UE? Nie kompromituj się. UE nawet  nie da nam na niego forsy. Znowu kłamiesz i manipulujesz. 

Napisz lepiej jakie są wyniki w sprawie Turowa i forsy za praworządność na KPO.

Weź no jeszcze wyjaśni jak tam z ta płacą jest minimalną co to się kilka dni temu ładnie samo zaorałeś. Jak to tam tłumaczyłeś mało kto chce za nią pracować. A kiedyś tłumaczyłeś, że to taka ważna zasługa pisu jej podnoszenie. To jak to jest

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ileee?

Przerobienie prosiaka na wędliny to już ładnych kilka lat temu u mnie chyba 400 kosztowało.

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Czy to tvp czy tvn takie seriale są kręcone przez prywatne firmy, Kotle zatrudniają setki tego typu aktorów drugiej a może i trzeciej ligi. Skąd tvn zakupując serial miał przewidzieć, że koleś będzie się kompromitował w przyszłości? To tak jak z Kurdej Szatan skąd szczujnia miała wiedzieć kupując kolejne odcinki serialu z nią, że będzie ona atakować pisowskie służby? Jak by umieli przewidzieć jedni czy drudzy to by wpłynęli na zmianę obsady lub nie kupili serialu. Znowu pokazujesz, że nic nie rozumiesz ze świata.

jakie 27 do 0? Jaki mur? Kto ci tych dyrdymałów na opowiadał? Kto nam kibicuje z tym murem? Wszystkie kraje UE? Nie kompromituj się. UE nawet  nie da nam na niego forsy. Znowu kłamiesz i manipulujesz. 

Napisz lepiej jakie są wyniki w sprawie Turowa i forsy za praworządność na KPO.

Weź no jeszcze wyjaśni jak tam z ta płacą jest minimalną co to się kilka dni temu ładnie samo zaorałeś. Jak to tam tłumaczyłeś mało kto chce za nią pracować. A kiedyś tłumaczyłeś, że to taka ważna zasługa pisu jej podnoszenie. To jak to jest

Właśnie że Unia da kasę  na płot  przeoczyłeś tą wiadomość i teraz zdziwko .

Opublikowano
1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Za przerobienie więcej niż świnia kosztuje..... 

No czasy chore, ręki sobie uciąć nie dam, ale gdzieś ta kwota mi świta.

Spróbuję się dowiedzieć i napiszę.

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Ileee?

Przerobienie prosiaka na wędliny to już ładnych kilka lat temu u mnie chyba 400 kosztowało.

U nas 120kg 300zl dodatki kupuje ja 

Opublikowano

Zweryfikowałem.

Przerobienie kabana na wędliny na wesele nawet 450zł.

Jakby nie patrzeć to w uj czasu. Zabicie, rozbiórka, solanki, pasztetowe, kaszanki wędzenie...

Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

Ileee?

300 zl bierze taki jeden - zawozisz zywa a bierzesz produkty, wszystko procz wolowiny daje-jelita 50 zl,pieprz 10 ,sol ,ziele,liscie -to jakies grosze.. kasza ,bulka z 30 zl, dodatkow ze 100 sie uzbiera,.. po tym ile towaru przywiezli  to deputat w naturze tez bierze. wiec w sumie tez trudno powiedziec ile naprawde wychodzi.

inny bierze tylko 120 ale trzeba go przywiezc odwiezc, dac jesc i pic, do tego kilo kielbasy, nie gotuje nie wedzi tylko rozbiorka i przerob, 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

@mirro  jest jakaś broń akustyczna, infradźwięki, coś w ten deseń? Jakby ten tłum czymś takim potraktować? Chyba że jakie konwencje zabraniają...

Bo ta woda to po nich spływa

Jest płyta z gali disco polo. 😂 Ewentualnie Zenek śpiewający Ave Maria.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v