Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, witejus napisał:

macie? to ty nie rolnik?O.o

ja dzialkowiec....

biorac pod uwage ze wiekszosc takich urzedasow to ludzie z lapanki -to sukcesow mu nie wroze, zeby tylko go nie zamkneli jak poprzednika..

sukcesy ma wielkie-szkola rolnicza w piotrkowicach ,kiedy ci madrzejsi z oblasci proszowickiej szli do szkol do nas ,ci glupsi tam sie uczyli, 

studia- znam pare osob ktore skonczyly ta "uczelnie" zeby zostac magistrem wystarczylo chodzic na wyklady i zajecia.

zdrajca kukiza-przeszedl do dojnej zmiany , do tego solidarne zero..

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

to już nie będzie jej w "M jak miłość" ??

Te seriale produkują przeważnie prywatne firmy i sprzedają do tv. Nie tylko w szczujni tak jest. Aby nie było jej w tym filmie tvp musi negocjować z producentem. A i tak będzie w zamówionych i nakręconych już odcinkach. Zresztą ona chyba gra w teatrze, reklamach z głodu nie umrze. Choć reklamodawcy mogą póki co tez nie korzystać z jej usług.

20 godzin temu, Roman176 napisał:

chodziło mi o wysoki spadek vw 

Tam praktycznie wszyscy spadki notują. A vw jakoś latem nie miał blachy do tłoczenia elementów nadwozi.

18 godzin temu, galan99 napisał:

I h*j Polska podpisała do 2035 maja jeździć tylko samochody elektryki .

To jest właśnie hit. Pinokio jeździ na te wszystkie szczyty na wszystko się zgadza i wszystko podpisuje. A potem przyjeżdża do Polski i mówi wam, że UE znowu od nas czegoś wymaga i czymś szantażuje. Z dwa tygodnie temu słyszałem w tv jak jakiś dziennikarz pisowskiego Dorzeczy sam mówił, ze Pinokio w grudniu 2020 na jakimś szczycie zgodził sie na zaostrzenie celów klimatycznych.

17 godzin temu, Ursus932 napisał:

Prawdziwi rolnicy nie idą na przyszłe wybory  🙋💪

Lepiej niech nie idą na poprzednich biedy narobili. I teraz za swoją głupotę wielu płaci a zapłaci jeszcze więcej.

14 godzin temu, galan99 napisał:

Widzieli w jakie kurtki są ubrani ci zwani  imigranci , takie kurtki to są w cenie 5 tyś zł u nas wiec to są biedni ludzie ? .

A widzieli, że so podróby?

2 godziny temu, Rogas71 napisał:

Wykazały się zdrowym rozsądkiem. CI co będą dzisiaj maszerować niestety się tym nie wykażą.

2 godziny temu, jarecki napisał:

k**wa , kosciół w stolicy buduje biurowiec 170 m wysokosci  trzeba bedzie wiecej teraz na tace dawać chyba .     Roma Tower .

Bo to najstarsze korpo świata i najlepiej zorganizowana mafia. Jaki inny kraj może ściągać podatki na terenie wszystkich krajów na świecie. A jak ściągają forsę to ją inwestują. To jest korpo nastawione na zysk.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Panowie odkładać kasę na podatek bo kto wie czy za rok nie będzie wprowadzony .

Rynek nieruchomości. W rządzie trwają prace nad nowymi podatkami, ZPP krytyczne .

Choć przez długi czas resort finansów zapewniał, że nie rozważa nawet wprowadzenia podatku katastralnego to, jak donosi RMF FM, taki pomysł, choć ograniczony, jest analizowany w innym ministerstwie

Poza katastrem rozważane ma być wprowadzenie podatku od pustostanów oraz podatku od zysku ze spekulacji

Wszystkie to pomysły mają służyć interwencji na rynku nieruchomości .

Jakie piękne podatki i nowoczesne .

Kiedy wy zrozumiecie, że pis to jest komuna. Oparta na tym by grabić tych co pracują po to by legatom żyło się lepiej. Mało nowych podatków już wprowadzali mało starych podnieśli. A wielu dalej zdziwionych chodzi.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano

Miałem może 12 lat jak pewien starszy człowiek opowiadał , przyjdą takie czasy że że będzie taki ucisk że ludzie będą na swą własność się wypierać że to nie moje .

Jak powiadał ten starszy człowiek PUKI LUDZIE PŁACZĄ TO JEST JEST JESZCZE DOBRZE , ALE JAK ZACZNĄ SIĘ ŚMIAĆ BĘDZIE BIDA .

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

PUKI LUDZIE PŁACZĄ TO JEST JEST JESZCZE DOBRZE , ALE JAK ZACZNĄ SIĘ ŚMIAĆ BĘDZIE BIDA .

Ni dość że bida , to jeszcze i cyrk na kółkach.😂

33 minuty temu, hubertuss napisał:

A wielu dalej zdziwionych chodzi.

Oni już to wiedzą, ale jeszcze do nich nie dotarło.🤣

A oto nowy, dobry kierunek w energetyce polskiej.😂 Od tej chwili prądu będzie w ciul.

https://www.o2.pl/biznes/czestochowa-akt-zawierzenia-turowa-matce-bozej-na-jasnej-gorze-6703228890360736a

• Haha 2
Opublikowano

Informację o groźbach Łukaszenki w sprawie tranzytu gazu potwierdza TASS. "Prezydent Białorusi zagroził Unii Europejskiej w przypadku rozszerzenia sankcji odcięciem tranzytu gazu do Europy, który przebiega gazociągiem »Jamal – Europa«" - informuje rosyjska agencja prasowa

- Ogrzewamy Europę, wciąż grożą nam, że zamkną granicę. A jeśli odetniemy tam gaz ziemny? Dlatego radzę polskim przywódcom, Litwinom i innym ludziom pomyśleć, zanim przemówią - mówił Łukaszenko.

jak będzie .

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Pokaż się , ocenimy te twoją kufajke i gumofilce 

Pewnie ekran powąchał 🤭

Bo tacy na czele z Tomekiem i Ulmankiem  to oceniają ludzi po wyglądzie i kto na kogo głosowal ,zero szacunku dla drugiego przeważnie starszego człowieka ,można tylko współczuć głupoty 

A Ulmanowi życzę z całego serca żeby mu dziecko przyprowadziło do domu nie domytego nieroba który nic w życiu nie osiągnął jako miłość swego życia 🤗 i nawet niech mają ładne i zdrowe potomstwo 👍🙂 

No i widzisz jak  to pieknie wyszło - uderzyłem w stół i się od razu dziad odezwał🤣 Korelacja dziadostwa ciemnoty i popierania PISu jest powszechnie znana i nie ma co temu zaprzeczać. ani się obrażać. PIS bazuje na nieświadomych, niedouczonych sfrustrowanych masach którym sie wszystko należy i znajdują upodobanie w tym by rząd dopieprzył porządnie ich bogatszym sąsiadom. A co do dzieci to  mają już wpojone by dziadów trzymać na dystans bo nikt kto się z dziadem zadawał nic dobrego w zyciu nie osiągnął.

3 godziny temu, jarecki napisał:

k**wa , kosciół w stolicy buduje biurowiec 170 m wysokosci  trzeba bedzie wiecej teraz na tace dawać chyba .     Roma Tower .

Wczoraj płskoziemca albo Romanek sie pultał że Kościół krytykuje. A jak mam nie krytykować? Kasa, kasa , wpływy, polityka .... Czy to jest Kościół?

3 godziny temu, Rogas71 napisał:

To przynajmniej ludzie pracę będą mieli 😎

Argumentacja godna komunistycznej retoryki PIS.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Widać, że bardzo chcą przegrać nadchodzące wybory ... W I kadencji się pilnowali, i nawet nieźle to wyglądało, ale w II kadencji już jadą po bandzie, i zaraz pewnie z niej spadną ... Obajtki, Sasin, Wojna z UE, drożyzna, wszystko na niekorzyść PiS-u.

Problem w tym ze oni usankcjonowali negatywne zachowania motłochu takie jak zazdrość, zawiść, podejżliwość, pazerność i wmówili masom ze to nie jest nic złego ani nagannego. Lud w swej głupocie i zawiści może na nich dalej głosować bo miło będzie patrzec jak dopieprzą podatków tym sasiadom z wioski. To nic ze jak zapłacę 300 pln więcej rocznie, ważne że sąsiad zapłaci 5000 Pln więcej i juz nie pojedzie na wczasy do Egiptu. To jest mentalność prymitywnej swołoczy na którą jest w tej chwili pełne przyzwolenie i wcale nie jestem pewien czy tak im poparcie bardzo poleci. PIS to stan umysłu i emocje a nie logika i kalkulacja.

Opublikowano (edytowane)

To jak z bajkami .

Smerfy nie bo Smerfetka Największa Kurewka w wiosce bo była jedna .

żwirek i muchomorek nie - Bo byli pedałami .

Bolek i Lolek nie - bo spali obaj z Tolą .

I tak wiele można wymieniać jeszcze komu to przeszkadzało .

Dokąd idziesz Polsko .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
34 minuty temu, mirro napisał:

Ni dość że bida , to jeszcze i cyrk na kółkach.😂

Jak na kółkach to podatek drogowy się należy.

Opublikowano
19 godzin temu, agromatik napisał:

Taras wytłumacz mu najpierw czym ten mózg będzie trzymał łopatę

19 godzin temu, DTaras napisał:

Kiedy Ty pojmiesz, że praca mózgiem to też praca?

hmm   ciekawe ... to się nazywa TROLL  jak Jacek nazwał ?   

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i widzisz jak  to pieknie wyszło - uderzyłem w stół i się od razu dziad odezwał🤣 

Może dziad według ciebie bo Ty innego nazewnictwa ludzi co mają inne zdanie nie znasz ale cóż pojebani na tym świecie się trafiają 🤷‍♂️ , a ja uważam że pracuje u siebie i na siebie 🙂, łapy po socjal czy nawet dotacje nie wyciągam , wszystko co mam zawdzięczam własnej pracy , a nie k**wa przepraszam raz wziolem suszowe no ale wszyscy brali 

A że w pierwszych wyborach zagłosowałem na PiS to się nie wstydze , wielu nawet tu takich jest 

Opublikowano (edytowane)

A ja głosowałem na Pana Prezydenta Dudę i też się nie wstydzę, choć pewien dyskomfort odczuwam.😂

A tu coś z zakresu "złota myśl Pana Ministra".😂

https://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/na-jakich-problemach-wsi-skupi-swoje-dzialania-minister-kowalczyk,112884.html

"Mam nadzieję, że z punktu widzenia ekonomicznego za chwilę powinno płynąć więcej gazu i cena powinna się zacząć normować. Uważam, że zawsze trzeba dywersyfikować ryzyko. Więc może kupić teraz część, żeby nie kupować, jak jeszcze zdrożeje, ale nie kupować wszystkiego, bo może stanieje."

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Czyli siać albo nie siać. Może zasiać trochę, bo może drożeć, ale nie siać wszystkiego bo może być tańsze. Ot genialny plan na dywersyfikację w gospodarstwie.😂

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

A ja głosowałem na Pana Prezydenta Dudę i też się nie wstydzę, choć pewien dyskomfort odczuwam.😂

A tu coś z zakresu "złota myśl Pana Ministra".😂

https://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/na-jakich-problemach-wsi-skupi-swoje-dzialania-minister-kowalczyk,112884.html

"Mam nadzieję, że z punktu widzenia ekonomicznego za chwilę powinno płynąć więcej gazu i cena powinna się zacząć normować. Uważam, że zawsze trzeba dywersyfikować ryzyko. Więc może kupić teraz część, żeby nie kupować, jak jeszcze zdrożeje, ale nie kupować wszystkiego, bo może stanieje."

ja też głosowałem na Dudę w pierwszych wyborach ale teraz się do tego nie przyznaje bo wstyd ⛷️ kowalczyk to chyba z wykształcenia matematyk więc pewnie jego najlepsze modele analityczne pokazują mu, że może stanieć ale może i zdrożeć 😄

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v