Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Bez dziada ty byś był dziadem.

Budując twój dobrobyt, budują dobrobyt twego kraju, jeśli uważasz że dokładasz się do tego.

Bycie dziadem to stan umysłu Wypadkowa pochodzenia, inteligencji, wykształcenia, ambicji, pracowitości, zaradności, chęci uczenia się, dyscypliny , samoświadomości itd.  Wygląd jest wynikiem bycia dziadem a nie przyczyną.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Bycie dziadem to stan umysłu Wypadkowa pochodzenia, inteligencji, wykształcenia, ambicji, pracowitości, zaradności, chęci uczenia się, dyscypliny , samoświadomości itd.  Wygląd jest wynikiem bycia dziadem a nie przyczyną.

Ulman, a tacy ... nie dziady, to nie przypadkiem rośli blondyni o niebieskich oczach???

Opublikowano

Mogą też być szczupłe blondynki z dużymi cyckami. 

Nie wiem jak ty nie odróżniasz dziada nawet na pierwszy rzut oka. To widać po gestach, mowie, ruchach a najbardziej po oczach pomijając oczywiście całą pozostałą powierzchowność.  Człowiek który ma 50+ chodzi zarośnięty , rozczochrany, szczerbaty, ciuchy stare, zniszczone morda wykrzywiona to na 99% dziadzisko które nic w życiu nie osiągnęło, pełne frustracji, pretensji, niespełnione czyli doskonały materiał na wyborcę PISu. Ci co występują w TVPis jako normalni polscy jakimś  cudem powtarzają te same zbitki słowne które są uzywane na codzień w TVPis. Nie twierdze że są podstawieni ale że to bezwolne i bezmyslne jednostki które przyswoiły gotowca i teraz bezrefleksyjnie to powtarzają .  

Opublikowano
jacek1296 napisał:

50 minut temu, DTaras napisał:

Jak dla mnie może być ale będzie problem z: a) większością tzw. gospodarstw rodzinnych b) chęcią ujawnienia tegoż w przypadku kumatej części badylarzy choć nie tylko.

a? dlaczego problem

Pafnucy: może być 90%, jeszcze lepiej. A co powiesz na to: gospodarstwo rodzinne to takie, w którym pracuje tylko rodzina; masz pracowników-jesteś przedsiębiorcą.

Bo z tego co zeznają to będzie jedyne źródło i 100 procent dochodu a przez to to znów wzrośnie odsetek ubóstwa...

Ulman napisał:

To będą dzidy wówczas...

Opublikowano
6 godzin temu, pafnucy napisał:

w sumie to jeden człowiek zawinił temu bałaganowi... i rozwiązania nie ma?

tyż do słupa się Ursusy podpinać będzie...

w hameryce juz jony diry tak napedzaja-kilometr kabla na bebnie nawiniety i podpiety do pradu i orze tysiace akrow,w farmerze opisywali

47 minut temu, Ulman napisał:

Nie wiem jak ty nie odróżniasz dziada nawet na pierwszy rzut oka. To widać po gestach, mowie, ruchach a najbardziej po oczach pomijając oczywiście całą pozostałą powierzchowność.  Człowiek który ma 50+ chodzi zarośnięty , rozczochrany, szczerbaty, ciuchy stare, zniszczone morda wykrzywiona to na 99% dziadzisko które nic w życiu nie osiągnęło, pełne frustracji, pretensji, niespełnione czyli doskonały materiał na wyborcę PISu. Ci co występują w TVPis jako normalni polscy jakimś  cudem powtarzają te same zbitki słowne które są uzywane na codzień w TVPis. Nie twierdze że są podstawieni ale że to bezwolne i bezmyslne jednostki które przyswoiły gotowca i teraz bezrefleksyjnie to powtarzają .  

wypisz wymaluj -ja...dziad z dziada pradziada..

musze sie jak ulman sprzedac za zlote rubelki to paniskiem zostane na stare lata..

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Ulman napisał:

Siedzę i oglądam TVPis i właśnie się dowiedziałem że nasi zołnierze wykazują sie bohaterską postawą (choć nie zdradzono na czym to polega) , odpierają brutalne ataki (?). Całość  oczywiście wynika z gresji Putina i Łukaszenki na całą UE a być może nawet cały świat.  Oczywiście opozycja jest dogadana z Łukaszenką i przez niego opłacana żeby od środka zniszczyć nasz kraj który zarządzany jest przez najwspanialszy PIS który kiedyś zbawi cały świat. Oczywiście całość okraszona wypowiedziami "zwykłych" polaków którzy dziwnym trafem mówią dokładnie to co trzeba. Nie wiem jak to działa ale zawsze wypowiadają się zbolałe dziady, stare baby, wszystko to zaniedbane, bidne i jakieś takie byle jakie i niedomyte. Widać że to w wieku ok. emerytury i że absolutnie nic to w życiu nie osiągnęło.  To są ludzie którzy z pewnością zapewnią wspaniały rozwój naszemu krajowi.

Pokaż się , ocenimy te twoją kufajke i gumofilce 

10 godzin temu, Agrest napisał:

Ulman a jak określiłeś że są niedomyci?

Pewnie ekran powąchał 🤭

9 godzin temu, Agrest napisał:

No daj im spokojnie dożyć tej starości , a nie piszesz o szybkiej śmierci. Choć to żart to słaby.

Jak zauważyłeś to byli pracownicy. Czyli w jakiś sposób przyczynili się do budowy kraju

A co do wypowiedzi w telewizji to owszem są tendencyjne i pod politykę stacji, oglądałem  akurat, ale starymi niedomytymi dziadami bym ich nie określał

Bo tacy na czele z Tomekiem i Ulmankiem  to oceniają ludzi po wyglądzie i kto na kogo głosowal ,zero szacunku dla drugiego przeważnie starszego człowieka ,można tylko współczuć głupoty 

A Ulmanowi życzę z całego serca żeby mu dziecko przyprowadziło do domu nie domytego nieroba który nic w życiu nie osiągnął jako miłość swego życia 🤗 i nawet niech mają ładne i zdrowe potomstwo 👍🙂 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/aktywistki-z-14-kobiet-z-mostu-ta-wladza-ma-w-tej-chwili-twarz-bakiewicza/bm2b1gt. Marsz komunistów się nie odbędą i dobrze 😜

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Araby mają 99,9% podróbek. Nie wiesz o tym?

W Egipcie czy Tunezji masz Armaniego i Versace na kazdym targu.

podejrzewam żę dla tego armaniego i versace w tamtym rejonie te kurtki orginalne mogą ,, powstawać ''  kiedyś w tunezji były szyte ubrania dla kogoś  z top nie wiem czy to nie dla armaniego .

Opublikowano
jarecki napisał:

k**wa , kosciół w stolicy buduje biurowiec 170 m wysokosci  trzeba bedzie wiecej teraz na tace dawać chyba .     Roma Tower .

To przynajmniej ludzie pracę będą mieli 😎

Dałeś kiedykolwiek na tacę?

• Confused 2
Opublikowano

Albo co łaska będą płacić,  tudzież za szczęść Boże😜

Opublikowano
36 minut temu, Rogas71 napisał:

No to Panie postąpiły bardzo ładnie i roztropnie. Teraz cały problem z ewentualnym cyrkiem, to problem miłościwie panujących. To już zagranie taktyczne i jakby co, to wzrost zakażeń też tylko przez władzę. Czyli nagle zostali na placu boju tylko ruscy prowokatorzy?

Opublikowano

Panowie odkładać kasę na podatek bo kto wie czy za rok nie będzie wprowadzony .

Rynek nieruchomości. W rządzie trwają prace nad nowymi podatkami, ZPP krytyczne .

Choć przez długi czas resort finansów zapewniał, że nie rozważa nawet wprowadzenia podatku katastralnego to, jak donosi RMF FM, taki pomysł, choć ograniczony, jest analizowany w innym ministerstwie

Poza katastrem rozważane ma być wprowadzenie podatku od pustostanów oraz podatku od zysku ze spekulacji

Wszystkie to pomysły mają służyć interwencji na rynku nieruchomości .

Jakie piękne podatki i nowoczesne .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Poza katastrem rozważane ma być wprowadzenie podatku od pustostanów oraz podatku od zysku ze spekulacji

Wszystkie to pomysły mają służyć interwencji na rynku nieruchomości .

Jakie piękne podatki i nowoczesne .

I jak zwykle info sprzed 2 dni, a wczoraj już Pinokio się zarzekał, że na razie nie mają zamiaru wprowadzać takiego podatku ;) A czy mówił prawdę, czy jak zwykle kłamał, to już inna sprawa ...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał:

Wprowadzą za rok kasy trzeba  w h*j .

Widać, że bardzo chcą przegrać nadchodzące wybory ... W I kadencji się pilnowali, i nawet nieźle to wyglądało, ale w II kadencji już jadą po bandzie, i zaraz pewnie z niej spadną ... Obajtki, Sasin, Wojna z UE, drożyzna, wszystko na niekorzyść PiS-u.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

u nas zrobili modernizacje map z budynkami do opodatkowania- gmina dostala grant na ewidencje, dopiero bedzie placz i oburzenie-sasiad za dom i garaz placil mniej niz ja za garaz- nie mial podanego. ludzie mieszkali w nowych domach a podatki placili ze starych

ciekawe jak u nas ustala wartosc- strefa zalewowa,calkowity zakaz budowy,a za droga mozna spokojnie budowac...

1 godzinę temu, witejus napisał:

Baby z mostu, ...

sie nie chwalisz ze macie nowego vice-ministra rolnictwa. ktoryz to juz za te 6 lat?

Opublikowano (edytowane)

Tylko zapamiętaj że jak przyjdą inni te podatki nie znikną mogą jeszcze pojawić się nowe .

Na zalewowych zapłacicie jako spekulacyjne .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v