Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, DTaras napisał:

Ale nie w jeb..anych akumulatorach od szejsiątki. To głupota. Trzeba magazynować w elektrowniach szczytowo pompowych, u Romana na gruncie winda mogłaby wtaskać w południe kilkaset ton betonu a w okresie zapotrzebowania można go puścić do dziury niech pędzi sznurkiem prądnicę. Takie magazyny. Akumulatory to najwyżej w elektrycznych furach aby energię odzyskać podczas jazdy. Poza tym już od listopada niema co magazynować z fotowoltaiki to owe systemy mogą wypłaszczać górkę zapotrzebowania to który głupek będzie ładował z sieci akulator jak różnica w cenie nie pokryje opłat sieciowych że o amortyzacji tego awaryjnego gówna nie wspomnę. Aby zimą miało to sens musiałbyś mieć 12 kW paneli na każde 80m kw domu i w czasie dnia grzać wodę w zbiorniku akumulacyjnym aby ją wykorzystać nocą a i to na podstawie prognoz pogody winni być zarządzane.

ogólnie to polska ma jedną z gorszych położeń geograficznych do wytwarzania energi zezrudeł odnawialnych  , nasłonecznienie srednie  , wody najmiej w europie a i wiatry poniżej sredniej europejskiej jedynie tereny nadmorskie mają w miare dobre warunki wietrzne .            

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

a i wiatry poniżej sredniej europejskiej jedynie tereny nadmorskie mają w miare dobre warunki wietrzne . 

O to, to, to. Bo najgorszy jest wiater.😂

51 minut temu, DTaras napisał:

Przestań Denwer bo narracja zmierza do usprawiedliwienia użycia broni a nasze asy tego nie dźwigną na arenie międzynarodowej.

I tak powiedzą że to Tusk strzelał.😂

54 minuty temu, Denwer napisał:

Nie  to  ty  zaklinasz  rzeczywistość   albo  jesteś  tak  ogłupiony  przez  szczujnie  opozycyjną  że  nie  myślisz  samodzielnie.  Ale  biorąc  pod uwagę  środowisko  w jakim  się  otaczasz  to  nie  można  się  spodziewać  po tobie  samodzielnego  myślenia.

Prawda  jest  taka  że  opozycja  próbowała  robić  Politykę  na  migrantach  i  nie wyszło 

Potem  na Polexit  znowu  fiasko 

To  po prawie  dwóch  miesiącach  odgrzali  sprawę   z  pyszczyny   i  próbują  robić  na  niej  Politykę 

254647285_5046665938696214_5899230585817

Zobaczysz że kiedyś tak wk***icie Boga swoimi wezwaniami że faktycznie przyjdzie. Ale nie po to aby Wam pomóc, ale żeby zrobić porządek z natrętami.🤣

Opublikowano (edytowane)

Jak mówi przysłowie. Każda koza na pochyłe drzewo skacze. Jesteśmy pokłóceni z zachodem. Putin i Łukaszenka wiedzą, że nie wołamy Frontexu i NATO i najłatwiej nas rozgrywać. Litwa zawołała Frontex i jej odpuścili. Niestety pis sam pogarsza sytuację.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, pafnucy napisał:

Denwer, to na tym nadzwyczajnym posiedzeniu ustalili , że tylko modlitwa nam pozostała?

Wiedziałeś  żeś  gł*pi  ale  że  aż   do tego  stopnia   to  się  nie  spodziewałem

28 minut temu, Ulman napisał:

Wycieczka wygłodzonych i nieuzbrojonych beżowych popycha głeboko wierzących w potęgę PISowskiej Polski do wzywania Boga.

Jakby wpadło 100  uzbrojonych to by się sekta po pampersy musiała udać. Marecek daje piekny przykład jak motłoch jest zastraszony

Skąd  wiesz  że  wygłodzonych  ??  tak  ci  mocodawcy  z KGB  powiedzieli  ??

Teraz  wyraźnie  widać  ruskich trolli   po tym  jaką  narracją  w  tej  sprawie  piszą

Ty  jesteś  jesteś  najlepszym  przykładem  jak  to napisałeś jak  "motłoch  jest  zastraszony"  bo  to  ty  poleciałeś  się  szczepić  przed  Covid  nie  ja  :D  :D  :D  

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

@Denwer ruski trolu w końcu to pis działa na rozbicie UE co jest na rękę Putinowi. To pis brata się z Orbanem jawnie współpracującym z Putinem. To politycy pisu spotykają się z anty europejskimi partiami wspieranymi przez Putina i to pis z nimi współpracuje w PE.

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Wiedziałeś  żeś  gł*pi  ale  że  aż   do tego  stopnia   to  się  nie  spodziewałem

a czym to sobie zasłużyłem na takie słowa?

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Skąd  wiesz  że  wygłodzonych  ??  tak  ci  mocodawcy  z KGB  powiedzieli  ??

Teraz  wyraźnie  widać  ruskich trolli   po tym  jaką  narracją  w  tej  sprawie  piszą

Ty  jesteś  jesteś  najlepszym  przykładem  jak  to napisałeś jak  "motłoch  jest  zastraszony"  bo  to  ty  poleciałeś  się  szczepić  przed  Covid  nie  ja  :D  :D  :D  

I teraz najwiecej takich jak ty leży pod respiratorami. 

Ruskie trole ....tiaaaaa  najpeostsze wytłumaczenie razem z "wina Tuska" nabita motłochowi pod dekiel przez Kurskiego

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Litwa zawołała Frontex i jej odpuścili. Niestety pis sam pogarsza sytuację.

Na  Litwie  Łukaszenka  nie  miał  sojuszników  w Opozycji  jak  to  ma  miejsce  w  Polsce  w   końcu   tusk   to  człowiek  Putina  w Polsce 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Zaprawdę powiadam Ci, zbieraj talie obelgi albowiem one otworzą Ci bramy raju. 😂

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Jak mówi przysłowie. Każda koza na pochyłe drzewo skacze. Jesteśmy pokłóceni z zachodem. Putin i Łukaszenka wiedzą, że nie wołamy Frontexu i NATO i najłatwiej nas rozgrywać. Litwa zawołała Frontex i jej odpuścili. Niestety pis sam pogarsza sytuację.

Od PIS-u to chyba hitler i stalin gorsi byli.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Denwer napisał:

Na  Litwie  Łukaszenka  nie  miał  sojuszników  w Opozycji  jak  to  ma  miejsce  w  Polsce  w   końcu   tusk   to  człowiek  Putina  w Polsce 

Zdecyduj się człowiek putina, merkelowej czy może brukseli.

Edytowane przez mikad
Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

Tym  co  napisałeś 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Litwa zawołała Frontex a ty dalej zaklinasz fakty. Wierz se w te dyrdymały bo tutaj jedynie to ,śmiech wywoła.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Zaprawdę powiadam Ci, zbieraj talie obelgi albowiem one otworzą Ci bramy raju. 😂

Kurs kaznodziejstwa też miałeś?🤭

Opublikowano

Tym  co  napisałeś 

Ale to prawda. Jesteś  kompletnie zastraszony i nie masz wiary w państwo PIS które wstało z kolan jest silne i suwerenne. 

Opublikowano

Tym  co  napisałeś 

no na to wychodzi po twoich wpisach. żadnego pomysłu, a tylko modlitwa. \ale czego się spodziewać po człowieku który i za to żeby sąsiadowi krowa zdechła by się modlił.

Opublikowano
kris91 napisał:

Na rolników wyjeżdżali ciężarowymi z armatkami wodnymi, a tam nie mogą? A zmieszać wodę z maścią pieprzowo-miętowo to dopiero by ich piekło 🙆‍♂️🙊

By musieli zrobić jakiś bruk w tamto miejsce... pomysł na kolejną ustawę w sprawie granicznych budowli?

mirro napisał:

2 minuty temu, Agrest napisał:

Kurs kaznodziejstwa też miałeś?🤭

A co to? Już z kapelanem nie można się wódki napić?😂

Z naszym nie - znów zaczął trenować i nie pije..

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v