Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

Taaaaa nasi już zbudowali drugą wersję Japonii. to Japonia teraz zbuduje se swoją wersję Polski, Idealne miejsce żeby im PiS teleportować, wtedy pójdzie im zdecydowanie szybciej. I efekt  gwarantowany. 😂 Poza tym maja już trzęsienia ziemi  Fukushimę, to PiS ekipa wpasuje się w ogólny klimat. 

Jakie to są puste strzały? Czy to są do łuków wydrążone w środku?😂

Rzucanie atrap granatów to normalny element szkolenia w wojsku, więc o co kaman?

Pusty strzał to trzask zamka w karabinku . Był ty w wojsku raczej nie .

Białoruscy debili rzucają atrapy granatów w stronę Polskich żołnierzy czy to normalne zachowanie .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Pusty strzał to trzask zamka w karabinku . Był ty w wojsku raczej nie .

No weź mie k**wa nie ucz co to trzask zamka a co to dźwięk kurka uderzającego w iglicę.

5 minut temu, galan99 napisał:

Białoruscy debili rzucają atrapy granatów w stronę Polskich żołnierzy czy to normalne zachowanie .

No i co robią nasi dzielni żołnierze? Jakie jest działanie? Dalej wesoło sobie idą czy podchodzą stadem do tego czegoś i podziwiają?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

pierdu, pierdu

widzę że nie masz pojęcia po ile chodzi teraz m3 drzewa konstrukcyjnego i wcześniej, pewnie tatuś budował a ty się przyglądałeś albo siedziałeś przy komputerze

jaka jest sytuacja w firmach produkujących z  drzewa,  gdzie wcześniej szedłeś po towar i ten towar a teraz  nie dość że drogie to i na zapisy i czekanie na byle jakie sklejki. przyjmują zamówienie, robią wycenę i ustalają termin a jak już przychodzi czas realizacji to trzeba na nowo robić wycenę bo wszystko zdrożało

No i znowu widać że nie potrafić rozumować normalnie, co ma niemiecka maszyna której niemiec ma naprodukcje w każdym roku do drzewa z polskiego lasu które potrzebuje pokoleń żeby urosnąć

Ten rząd niczego dobrego nie zrobił po za rozleniwieniem społeczeństwa i zabieraniem jednym i dawaniem tym nie zaradnym.

Mi nic nie musi dawać nowy rząd byle mi nie zabierał więcej. Nie wiem co sie tak podniecasz ceną pszenicy, nie ma jakiś zawrotnych cen. jedynie co po żniwach to ta cena była jak dotąd wyższa ale to wszystko staneło

Deska 1250 krokwie 7x14 1800 m3 dzieciaku , takie ceny były w październiku i to przez pośrednika bo na tartaku taniej tylko trzeba było czekać 

A tak się składa że do 2018 cały czas pracowałem na stolarniach 😉 

ale co tam może wiedzieć gość przed 40 co całe dnie tylko memy wstawia 🤗 jak jakiś gówniarz , to ile tego drewna zwiększyli wycinke ? Bo nawet nie zwracam uwagi na liczby 

A racylku wczoraj zamówiłem też płyty i dziś po 8 mają przyjechać , szybko nie ?

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

No weź mie k**wa nie ucz co to trzask zamka a co to dźwięk kurka uderzającego w iglicę.

No i co robią nasi dzielni żołnierze? Jakie jest działanie? Dalej wesoło sobie idą czy podchodzą stadem do tego czegoś i podziwiają?

I h*j kiedyś jakiś pierdolnie i będzie zabawa .

Opublikowano
9 godzin temu, binek napisał:

Nie interesuje mnie co mowi koleżanka, ksiądz, czy tam kto inny. Pytam o konkretne zapisy w ustawie gdzie jest jasno napisane że życie zagrożonego płodu jest ponad życie i zdrowie matki.

hubertss ie musisz pisać o mnie w osobie trzeciej, to tylko udowadnia Twoją bezsilność i szukanie poklasku u kolegów, to zwyczajnie jest słabe

Pewnie, że cię nie interesuje bo ona opowiadała jak ta kobieta się męczyła przed śmiercią. Ale takich jak wy to nie interesuje. Bo was interesuje wiara w pis. Tłumaczę ci nie tylko ja zresztą jak to działa a ty jakichś zapisów w ustawie chcesz. Ale co ty możesz rozumieć skoro pisałeś, że prokuratura coś rozstrzyga. Nie potrafisz zrozumieć banalnieje prostej rzeczy a piszesz o jakiejś mojej bezsilności?

9 godzin temu, nie napisał:

ile? i kto wywozi?

pis napisał konstytucję? co raz lepszy cyrk :D :D 

Nie pis zrobił burdel prawny nie tylko z tym zresztą. Mamy wyeliminowaną przesłankę usuwania ciąży gdy płód jest ciężko uszkodzony nawet nie mający szans na przeżycie. Ale właśnie nieudacznicy z pisu nie napisali do tego żadnego prawa. Nie zrobili choćby katalogu chorób i uszkodzeń płodu gdzie lekarz widząc je bez strachu mógł by dokonać aborcji a nie na loterie życie i zdrowie matki. I czekać kto umrze pierwszy. Ale przecież wszyscy wiedzą, że orzeczenie TK pod kierownictwem kucharki miało na celu zaspokojenie żądań oszołomów pro live. Więc nie bredź, że pis napisał konstytucję. Bo skoro pis podjął się eliminacji tej przesłanki to trzeba było napisać ustawy precyzujące kiedy można usunąć a kiedy nie.

9 godzin temu, Agrest napisał:

A to ojciec do tej pory myśli że gość to na poważnie mówił, a Ty to kontynuujesz?

Dobre, naprawdę, nie śmieję się...👍👍👍

Wiesz jak go wspominał to koleś lotny nie był. Jak wielu tutaj więc raczej na poważnie mówił. Więc możesz się śmiać. Wielu z was ma tutaj takie pojęcie o ciąży i o prawie jak ten koleś z wiejskiej podstawówki początku lat 60 tych.

Opublikowano
19 minut temu, Ursus932 napisał:

Deska 1250 krokwie 7x14 1800 m3 dzieciaku , takie ceny były w październiku i to przez pośrednika bo na tartaku taniej tylko trzeba było czekać 

A tak się składa że do 2018 cały czas pracowałem na stolarniach 😉 

ale co tam może wiedzieć gość przed 40 co całe dnie tylko memy wstawia 🤗 jak jakiś gówniarz , to ile tego drewna zwiększyli wycinke ? Bo nawet nie zwracam uwagi na liczby 

A racylku wczoraj zamówiłem też płyty i dziś po 8 mają przyjechać , szybko nie ?

Oj uważaj  @Denwersię pogniewa.

1 minutę temu, jarecki napisał:

japonia to jeden z bardziej zadłużonych krajów dług do pkb 260 % , stać ich na pakiety socjalne .

I co mamy się cieszyć z tego powodu? A jak ktoś z dachu skoczy to ty też skoczysz? Bo on skoczył.

Opublikowano

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/katarzyna-zillmann-w-reklamie-ktorej-nie-wyemituje-tvp-stacja-komentuje/48g052w,681c1dfa

i kto mi powie że LGBT to nie ideologia

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertuss napisał:

I co mamy się cieszyć z tego powodu? A jak ktoś z dachu skoczy to ty też skoczysz? Bo on skoczył.

zawsze to jednego debila miej , znaczy tego pierwszego co skoczył .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

@racyl z tym że jest drogo to się musze zgodzić i nawet bardzo drożyzna ,. Tylko powiedz jak przestaniemy wycinać to stanieje ? Albo od razu będzie więcej drewna na rynku ? Trzeba by zakazać wywozu z kraju no to już hujnia znaczy Niemcy nie pozwolą 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie zrobili choćby katalogu chorób i uszkodzeń płodu gdzie lekarz widząc je bez strachu mógł by dokonać aborcji a nie na loterie życie i zdrowie matki. I

Gdybyście  nie  zrobili    swojej  propagandy  strachu  na lekarzy    to  by  się  nie bali  bo  tylko  tacy jak  ty  straszyli  lekarzy  prokuratorami   nikt  inny  tego  nie   robił  tylko  wy  !!!!!

Bosak  na  TT   bardzo  trafie    pytanie  zadał    dla  takich  jak  ty  wejdź  i  sprawdź  ;)

Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie zwalaj na Niemców tak jak z nawozami. Pis ma w d Polaków bo woli zarabiać na zachodzie bo budżet rozgrabiony forsy potrzebuje.

daj spokój , zaraz sobie bedziemy wybierać co możemy eksportować a co nie . 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Denwer napisał:

Gdybyście  nie  zrobili    swojej  propagandy  strachu  na lekarzy    to  by  się  nie bali  bo  tylko  tacy jak  ty  straszyli  lekarzy  prokuratorami   nikt  inny  tego  nie   robił  tylko  wy  !!!!!

Bosak  na  TT   bardzo  trafie    pytanie  zadał    dla  takich  jak  ty  wejdź  i  sprawdź  ;)

Jakiej propagandy strachu? Lekarze pamiętają co pis robił z doktorem G. I wystarczy im. Lekarze nie chcą ryzykować ciąganiny po sądach i liczą na to, że nie usuną do póki płód umrze a matka przeżyje. Bo potem ciężko im będzie udowodnić, że gdyby nie usunęli to matka by umarła.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

@racyl z tym że jest drogo to się musze zgodzić i nawet bardzo drożyzna ,. Tylko powiedz jak przestaniemy wycinać to stanieje ? Albo od razu będzie więcej drewna na rynku ? Trzeba by zakazać wywozu z kraju no to już hujnia znaczy Niemcy nie pozwolą 

to nie chodzi o wycinkę bo wycinać trzeba, drzewo jest potrzebne. jakby nie patrzeć to tego drzewo na naszym rynku przez te wystawianie go na aukcjach jest mało i przez to taka drożyzna jest dla nas polaków.

nie pisałem o płytach osb tylko sklejkopodobnych do produkcji mebli, drewna suszonego. coś mało w waszych stronach za drewno na krokwie 1800zł, u nas chodzi 2,5tysm3

jak twierdzisz że ja całe dnie memy wstawiam to chyba też musisz siedzieć i je skrupulatnie notować 😄 a tak na poważnie to całych dni tu nie siedzę i każdy z forumowiczów może to potwierdzić

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Wiesz jak go wspominał to koleś lotny nie był. Jak wielu tutaj więc raczej na poważnie mówił. Więc możesz się śmiać. Wielu z was ma tutaj takie pojęcie o ciąży i o prawie jak ten koleś z wiejskiej podstawówki początku lat 60 tych.

Wiesz, równie lotni mogą być ci co żartów nie znają i wszystko na poważnie biorą.

Opublikowano

wracając do drewna to w okolicy są  2 spore tartaki co dziennie po 2 ciężarówki przerabiały to trocina była odbierana konterami na płyty jakieś , a teraz jest z jednego odbierana na pelet .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

To rząd zadbał o taki stan rzeczy jak wprowadzono szprycę żadnej odpowiedzialności k**wa mać .

Tak samo ja te firmy co produkują szprycę żadnej odpowiedzialności .

Jest już tabletka 90 % skuteczna Pfizer .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Lekarze nie chcą ryzykować ciąganiny po sądach i liczą na to, że nie usuną do póki płód umrze a matka przeżyje. Bo potem ciężko im będzie udowodnić, że gdyby nie usunęli to matka by umarła.

Bzdury  piszesz  lekarze   którzy  z  powołania  leczą  ludzi  nie  boją  się  żadnego  prokuratora  i  sędziego   bo   najważniejsze  dla  nich  jest  życie  pacjenta  i   wiele  razy  łamią  przepisy  aby  uratować  życie  człowieka.   

Większe  ryzyko   ponoszą  jak  pacjent  umrze   a  oni  nie zrobili  co  mogli  jak   po  aborcji  która  zagrażałą  życiu  bo  z tego  zawsze  się  wybronią   a  z  zgonu  pacjenta  już  nie  koniecznie.  Narracja  wasza  że  lekarz  się  boi  zrobić  aborcje   a  nie  boi  się  że  pacjent  umrze   jest  śmieszna  i  dla  kompletnych  id*otów

2 godziny temu, racyl napisał:

jak twierdzisz że ja całe dnie memy wstawiam to chyba też musisz siedzieć i je skrupulatnie notować 😄 a tak na poważnie to całych dni tu nie siedzę i każdy z forumowiczów może to potwierdzić

Nawet  w święta  napie*dalałeś  memami   człowieku upadły  :D 

251712378_4544461532242911_6416398114312

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał:

drewno ................. bo wiele wyjeżdża na zachód?

ponawiam pytanie: ile wyjeżdża i kto wywozi?

3 godziny temu, hubertuss napisał:

to trzeba było napisać ustawy precyzujące kiedy można usunąć a kiedy nie.

nigdy nie można dziecka zabić, a w sytuacji gdy trzeba wybierać pomiędzy życiem matki a dziecka to decyzja powinna należeć do matki 

mówisz, że pis nie potrafi napisać takiej ustawy a co w tym temacie zrobił antypis 

Cytat

Wielu z was ma tutaj takie pojęcie o ciąży i o prawie jak ten koleś z wiejskiej podstawówki

powiedział rolnik-ginekolog :D :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

Głód surowców? Jest zagrywka mocarstw które poprzez spekulacje, wstrzymują lub ograniczają przepływ towarów, przez co windują ceny. Uważasz że NP. Ruscy nie będą gazu sprzedawać bo jest go mało? Po co w takim razie Gazociąg robili? Raptem wszystkie Kraje będą trzymać surowce i rezygnować z zysków sprzedaży? Trochę to się kupy nie trzyma, chyba że  już  na zawsze wszystkie Kraje przestaną wysyłać swoje towary. A Polscy producenci widocznie maja ful zapasy surowców skoro wysyłają nawozy za granicę w tych czasach👏

. Ukraina na tranzycie gazu zarabia około 2 mld $ a więc jak popłynie nord stream 2 to gazprom sporo zaoszczędzi , dodatkowo jest po trasie Polska i Białoruś  i te kraje też pobierają opłaty za tranzyt a więc rosja płaci za tranzyt około 3 mld $ rocznie . albo płaciła 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v