Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i co z tego że górnikiem? Z resztą nie wiem czy górnikiem bo o ile wiem to właściciele Maspexu są kolegami z AGH co absolutnie nie jest równoznaczne z byciem górnikiem. 

Pogubiłes sie Roman w swej lewackiej retoryce dotyczącej tych złych co śmiali sie dorobić. Wszyscy tu wiedzą że wielbisz własność państwową a prywaciarzy wyzywasz od złodziei, wyzyskiwaczy i oszutów bo mają samochody w leasing a roboli śmią gonic do roboty i wypieprzyć na bruk gdy są leniami. 

Dziś ci sie odmieniło i źli kapitalisci którzy uwłąszczyli się w latach 90 tych są juz niemal bohaterami narodowymi. Straszna schizofrenia🥴

Opublikowano (edytowane)

Z kontekstu wnioskuje ze pojecie bogobojności tez jest ci całkowicie obce. Pewnie chciałeś napisać " bardziej święci" lub "świętsi"

I bardzo dobrze jesli je zarobili na przemycie, handlu czy robocie na czarno gdzieś na zachodzie europy. Podstawą jest że  pracowali, że im się chciało , kombinowali , myśleli jak sie rozwinąć. Tak właśnie powstaja biznesy. Ty byś chciał żebyś nie musiał mysleć i by rząd myslał i decydował za ciebie. Żeby ci podniósł pensje bo ci sie należy, żeby zainwestował w zakład nawet jeśli to nie ma sensu bo ty chcesz koniecznie ryć w ziemi. Żeby tobą zarządzał kierował, od czasu do czasu cie pochwalił i wskazał ci spersonifikowanego winowajcę twoich niepowodzeń i frustracji.

Ty jesteś zupełną odwrotnością i zaprzeczeniem tych facetów 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/donald-tusk-otrzymal-pogrozki-zwrocil-sie-do-jaroslawa-kaczynskiego/1v7x3h7. Sam do siebie i swoich kolegów może mieć pretensje tyle nienawiści co z ich ust padło do tego doprowadziła

• Haha 1
Opublikowano

Jeśli nawet to i tak lokaty za inflacją nie nadążą😜

Mirek, coś ucichł, mobilizacja czy co???

Opublikowano

To dobrze uknuj, a raczej później wózkowego przypilnuj, bo w jednym zakładzie jak zaczęli układać to w komorach na parę tysięcy palet zmieściło się 30%mniej. Taka precyzja😜

Opublikowano

Zaczynaj od środka układać to klinować się będą o siebie. Od brzegów to wypchną ściany😜

Opublikowano

No i proszę poseł pisu kilka dni temu krzyczał, że chce średniowiecza w Polsce i mamy je. Zmarła kobieta bo lekarze na skutek zaostrzenia prawa aborcyjnego bali się usunąć umierający płód z jej łona.

Opublikowano
hubertuss napisał:

No i proszę poseł pisu kilka dni temu krzyczał, że chce średniowiecza w Polsce i mamy je. Zmarła kobieta bo lekarze na skutek zaostrzenia prawa aborcyjnego bali się usunąć umierający płód z jej łona.

Dalej te bzdury opowiadaj może więcej ciemnoty w to uwierzy zwłaszcza tej młodej wykształconej pozbawionej samodzielnego myślenia

Opublikowano
Dnia 1.11.2021 o 13:51, pafnucy napisał:

Skoro masz wątpliwości, to daj kasę na mszę. To pomaga 

Dnia 1.11.2021 o 13:54, pafnucy napisał:

no w zbawieniu. tak to chyba działa?

Dnia 1.11.2021 o 13:57, pafnucy napisał:

u ksiendza

Dnia 1.11.2021 o 14:00, pafnucy napisał:

piniędze brał, to co miał mówić? tak to działa i każdy wie.

Dnia 1.11.2021 o 14:03, pafnucy napisał:

to mszy nie będzie i dusza nie zbawiona...

Dnia 1.11.2021 o 14:09, pafnucy napisał:

co łaska..., ale cennik jest.

Dnia 1.11.2021 o 14:30, pafnucy napisał:

Romuś jak do mnie? toć za wszystko się płaci. ja nawet na ofiarę zawsze jak jestem, to daje.

A  przeżegnałeś  się  chociaż  ???

252115322_3034674510109291_8286593576659

Opublikowano (edytowane)

Napisał Pisowski dureń. 

Tak to jest jak się gamoni przestaje kopać w dupe a zaczyna wychwalać. Proletariatowi za Lenina też tak wmówiono i wiadomo co później swolocz robiła. "Jak dziad odżyje to cie kilem obije" jak mówi stare mądre powiedzenie. 

27 minut temu, Rogas71 napisał:

Dalej te bzdury opowiadaj może więcej ciemnoty w to uwierzy zwłaszcza tej młodej wykształconej pozbawionej samodzielnego myślenia

Co jest bzdura według ciebie? 

25 minut temu, pafnucy napisał:

sugerujesz że wykształceni są głupsi od nieuków?

Tak się tylko pociesza. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jakież to ku**a odkrywcze. Biorąc pod uwagę co niegdyś pisałem możecie znów napisać, że prosty użytkownik rolniczego portalu znał receptę ale nikt go nie słuchał...

No przecież już sławiłem Twą roztropność, choć przy innej okazji.

Ale ja jestem zwykła mrówka, szeregowa obecnie nawet. Te cymbały nami rządzą - albo już pomiatają? Majá do dyspozycji, możliwości, kasę i do ..ur..wy nędzy, o zgrozo, siły zbrojne.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Rogas71 napisał:

Ale jakiej ciemnoty? W przypadku ciąż gdzie płód nie ma szans na przeżycie lekarze boją się co kolwiek z tym robić. Właśnie dzięki zmianom w prawie wprowadzonym przez pis. Boją się, że usuwając płód który i tak nie przeżyje jakiś oszołom oskarży ich o aborcję i pójdą do paki. Czekają więc aż płód sam umrze. Narażając w tym czasie matkę. I tak się stało w przypadku 30 latki. Płód w środku już się rozkładał. Kobieta zmarła na sepsę powstałą w skutek zakażenia organizmu. Wypowiadała się również dziennikarka, której zgotowano podobny los. Jej udało się przeżyć .Ale także musiała nosić do końca płód, który umierał. Pis zgotował kobietom cierpienia jakie fundował niegdyś doktor Mengele w obozach koncentracyjnych. To o jakiej ciemnocie ty piszesz?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Czyli brak ci argumentów. Powtarzasz więc jakieś bzdety. W przypadku ciąż w których płód i tak nie przeżyje i wszyscy o tym wiedzą. Pis wprowadził średniowiecze. Bo skoro płód nie przeżyje to i matka może umrzeć. Tak myślą oszołomy z pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale jakiej ciemnoty? W przypadku ciąż gdzie płód nie ma szans na przeżycie lekarze boją się co kolwiek z tym robić. Właśnie dzięki zmianom w prawie wprowadzonym przez pis. Boją się, że usuwając płód który i tak nie przeżyje jakiś oszołom oskarży ich o aborcję i pójdą do paki. Czekają więc aż płód sam umrze. Narażając w tym czasie matkę. I tak się stało w przypadku 30 latki. Płód w środku już się rozkładał. Kobieta zmarła na sepsę powstałą w skutek zakażenia organizmu. Wypowiadała się również dziennikarka, której zgotowano podobny los. Jej udało się przeżyć .Ale także musiała nosić do końca płód, który umierał. Pis zgotował kobietom cierpienia jakie fundował niegdyś doktor Mengele w obozach koncentracyjnych. To o jakiej ciemnocie ty piszesz?

Przecież  to  stary  kotlet    z września   czym  ty  sie  podniecasz  w listopadzie  ???

Wyrok  trybunału  nie miał  w tej sprawie  nic  do  rzeczy   lekarz  ma prawo  dokonać  aborcji  jeżeli  jest  zagrożone życie  matki.  Tylko  miernoty umysłowe  robią  z   tragedii  tej  rodziny  sprawę  polityczną    jesteście  gorsi   od  tego  doktora  którego  wymieniłeś 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v