Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
39 minut temu, jarecki napisał:

to nie jest też takie proste , jesli magazyny w niemczech są pełne a tranzytytem płynie gaz to lepiej odsprzedać po kosztach niż wstrzymywać . Były okresy że niemcy pchali w naszą sięć energie elek.  po kosztach bo mieli nadwyżki i nie mieli co z nią zrobić .             A niemcy sprzedawali ukrainie swoje zakontraktowane nadwyżki gazu , skoro wychodziło taniej to i z niemiec można kupić .

7 minut temu, jarecki napisał:

troche dziwne , bo my jednak ten gaz mamy a niemcy troche za mało .

Weź się karwasz zdecyduj. Mają tego gazu za dużo czy za mało? 

Opublikowano

na tą chwile za mało , ale na to  złożyło się wiele czynników i problem jest raczej chwilowy niż długo trwały .             niemcy sondują produkcje wodoru na ukrainie .

Opublikowano
jarecki napisał:

na tą chwile za mało , ale na to  złożyło się wiele czynników i problem jest raczej chwilowy niż długo trwały .             niemcy sondują produkcje wodoru na ukrainie .

Wodór można w cenie utylizacji śmieci robić ze śmieci. Ukraina ma tą przewagę co Białoruś z nawozami.

Opublikowano

@mirro a Kornkali nie może być? Dużo drożej nie wychodziło a na składzie niedaleko mieli tego po sufit...

racyl napisał:

Racyl, tosz będzie z pięć lat jak pytałem czy nadawał z zaświatów.

Opublikowano

Gdzie jest k**wa wrak 🤣 już pisiorki zapomniały o kupie złomu

Opublikowano
jarecki napisał:

to nie jest też takie proste , jesli magazyny w niemczech są pełne a tranzytytem płynie gaz to lepiej odsprzedać po kosztach niż wstrzymywać . Były okresy że niemcy pchali w naszą sięć energie elek.  po kosztach bo mieli nadwyżki i nie mieli co z nią zrobić .             A niemcy sprzedawali ukrainie swoje zakontraktowane nadwyżki gazu , skoro wychodziło taniej to i z niemiec można kupić .

po jakich kosztach? Bulili za to tyle, że bardziej im się opłacało wiatraki napędzać niż żeby prąd robiły - ale w tym roku słabo wiało.

A jak tam z Turowem? Już doszli do wniosku, że wydobycie zaraz będzie tak samo drogie jak u Romana i się dogadali napisz zająć na Czechów Niemców czy wymyślają koło od nowa?

Opublikowano (edytowane)

https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/leroy-merlin-bedzie-otwarty-w-niedziele-niehandlowe-zmiana-od-7-listopada-2021-5474895

I po trzech latach ustawa obowiązuje małych, reszta ma to w du.pie o przepraszam w punkcie pocztowym. 

14 minut temu, racyl napisał:

Gdzie jest k**wa wrak 🤣 już pisiorki zapomniały o kupie złomu

kary za skrobanki wracają do sejmu kto tam sie przejmuje tutkiem.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

image.png.a278aa8e0b2a7c3facb1bb97599366da.png

Racyl, coś się nie zgadza. 100% Twojego czasu antenowego zaprząta PiS,  on wręcz u ciebie kipi. Chyba że to tylko zdalna praca z domu😜

To już lepiej coś w stylu - wstydzę się za swój oddany głos . Bardziej by przemawiało bo w końcu stworzyłeś to bagno, byłeś w nim, a teraz na brzeg wyszedłeś i prysznic bierzesz. Wybielić się nie wybielisz ale taki głos więcej wart jak 1000 zwolenników platformy

🤣🤣🤣

Opublikowano

No nie wypiera się, tak jak i ja się nie wypieram. 

Ale szukam alternatywy no i???

Wszędzie bagno...

Żeby choć tak ten twardy beton będący na naszym garnuszku od kilku kadencji dało się wymienić. A tu nazwy partii się zmieniają a świnie przy korycie te same.

Opublikowano

Ja to widzę tak - teraz najważniejsze wybrać takich co wyprostują wizerunek Polski w świecie a świat jest pełen ludzi. Już nie pomaga się gdzieś w Afryce jeno u siebie. Sposób to osobna ocena. Nasz świat to sąsiedzi. Nawet pierdzielony Łukaszenka.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Trzon obsady American horror story.:lol:

Jeszcze Jarosława z pilarką i byłaby "Żoliborska masakra piłą mechaniczną vol 1"

6 minut temu, Rogas71 napisał:

Tusk ruskim sprzedał bo Niemcy nie chcieli

Nic głupszego wykombinować się nie dało?

Opublikowano
11 minut temu, Rogas71 napisał:

Tusk ruskim sprzedał bo Niemcy nie chcieli

A to nie popchnął go szalony Antek za wybuchowe parówki

5 minut temu, Ulman napisał:

Jeszcze Jarosława z pilarką i byłaby "Żoliborska masakra piłą mechaniczną vol 1"

Toż to ma silnik a Jarko delikatny i nie ma uprawnień, jakiś SOP-owiec musiał by tym powozić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v