Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Uroczystość Wszystkich Świętych (łac. Sollemnitas Omnium Sanctorum) – w Kościele katolickim uroczystość ku czci wszystkich chrześcijan, którzy osiągnęli stan zbawienia i przebywają w niebie, obchodzona corocznie w dniu 1 listopada, treściowo połączona z następującym po niej obchodem liturgicznym Dnia Zadusznego. W doktrynie Kościoła katolickiego jest wyrazem wiary w obcowanie świętych i powszechne powołanie do świętości[1].

Tylko jak ustalić czy przodek osiągnął stan zbawienia i przebywa w niebie? I czy można świętować w związku z tym? A może on w czyśćcu albo w piekle? I co wtedy?

Opublikowano
54 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie no, bez przesady, jakaś jest, a dokładnie to 1/365 xD czyli jakieś 0,27% ;) 

tyle ze rok byl zle obliczony- jehousza urodzil sie gdzie 8-4 lat przed narodzinami jezusa 🤣, rok smierci tu uczeni sa bardziej zgodni 30 r.

jak ustalic ?? kurna a jaki ja mam na to wplyw- to oni staneli przed sadem ostatecznym i zdali realcje ze swojego zycia.. wiekszosci przodkow nawet nie znalem.. dziadek umarl gdy mialem pol roku, inni  gdy bylem mlody-wtedy jakos nie myslalem o osadzaniu czyjegos zyciorysu...

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, jacus napisał:

a prezes z zegarkiem hugo bo-SS-a paraduje.

Może mu się te mundury podobają, Bąkiewiczowi do twarzy by w nim było

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

temu to się k**wa śni po nocach i chłop budzi się z krzykiem gdy ten mu zabiera socjal +

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Tylko jak ustalić czy przodek osiągnął stan zbawienia i przebywa w niebie? I czy można świętować w związku z tym? A może on w czyśćcu albo w piekle? I co wtedy?

Skoro masz wątpliwości, to daj kasę na mszę. To pomaga 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

niewiem ty jesteś kandydatem do piekła, coś ci źle w zżyciu szczęścia brak ? 

2 minuty temu, pafnucy napisał:

Skoro masz wątpliwości, to daj kasę na mszę. To pomaga 

w czym ? 

Opublikowano
57 minut temu, jacus napisał:

jak ustalic ?? kurna a jaki ja mam na to wplyw- to oni staneli przed sadem ostatecznym i zdali realcje ze swojego zycia.. wiekszosci przodkow nawet nie znalem.. dziadek umarl gdy mialem pol roku, inni  gdy bylem mlody-wtedy jakos nie myslalem o osadzaniu czyjegos zyciorysu..

życiorys masz jak omen .. ty się urodziłeś to wszyscy umierali 

1 minutę temu, pafnucy napisał:

no w zbawieniu. tak to chyba działa?

gdzie ? 

Opublikowano

piniędze brał, to co miał mówić? tak to działa i każdy wie.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Roman176 napisał:

organista, energia utrzymanie kościoła remonty ... ma do ciebie ze swojego dokładać ? 

Proboszcza dobrodzieja (rączki całując) rozumiesz, a Owsiakowi żałujesz że chce żyć.

Edytowane przez agromatik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Romuś jak do mnie? toć za wszystko się płaci. ja nawet na ofiarę zawsze jak jestem, to daje.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, agromatik napisał:

Proboszcza dobrodzieja (rączki całując) rozumiesz

gdzie rączki całuje ?  nigdy złego słowa ksiądz mi nie powiedział ani kasy nie wymuszał po za pierdolnietymi ludźmi ... bo ty masz ile ty masz bo pracujesz ....

39 minut temu, agromatik napisał:

a Owsiakowi żałujesz że chce żyć.

Owsiak z tego żyje ....   ile dałeś ja w tym roku 100zł a ty ?   jeszcze ci przypominam ze w Polsce hospicja dla nieuleczalnie chorych ludzi z wadami i różnej maści niechcianych dzieci to opiekują się zakonnice bez jeżdżenia drogimi samochodami i hucpy tv ......   jak bd kiedyś stary niedołężny rodzina z tobą nie bd dawała sobie rady to pójdziesz tam bo na pewno nie bd miał 6 tysięcy na prywatne hospicjum przypomnij to sobie chyba ze masz syna i córkę kasiastą co na ciebie wyłoży 

39 minut temu, pafnucy napisał:

Romuś jak do mnie? toć za wszystko się płaci. ja nawet na ofiarę zawsze jak jestem, to daje.

jak byś nie dał to by cię nie wpuścił  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Tu nie ma co winić księży tylko LUDZI LUDZIE SĄ SAMI SOBIE WINNI dla czego bo jeden przez drugiego daje więcej ten dał 20 zł a to ja dam 50 pokazał się bo mnie stać .Pokazał ale durnotę i tak sami napychają kasę a potem pier**lą ile to zdzierają .

Opublikowano

to jeszcze uj jak pokazuje gorzej jak zwracają uwagę ..........................       

u mnie od paru lat złodziejskie prywaciarze(ok 5% z nich)  pracownikom nie zapłaci a msze specjalnie pod siebie organizują .......    

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v