Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

denwer - narysuj sobie czarne kółko na białym papierze i przyklej na ścianę taśmą malarską - szkoda ściany. Jak już to zrobisz to zgłoś się po instrukcje. jacus - Unia nie kazała wydzielać spółek. To są pewne korzyści i ułatwienia dla firm. To również niema nic wspólnego z faktem, że po zwiększeniu ciśnienia rura pęka.

• Like 1
Opublikowano

racyl - miliony? Siepomaga zrobiło ponad miliard. Dla wszystkich niewtajemniczonych: pojedyńczo nic nie zdziałamy ale w kupie siła. Dlatego potrzebny jest wodzirej czy prowodyr. Kosztuje? Prezydent kosztuje więcej...

Kufa wybory, co nie miały prawa się odbyć kosztują prawie tyle samo🤔

Co ludzie zbierają na karnawale oczywiście...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam proste pytanie:

czy jest jakaś jedna osoba której rydzyk pomógł ? 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
52 minuty temu, racyl napisał:

Na kopalnianą innowację nie ma - chcą POzamykać kopalnie tak jak onegdaj stocznie podczas gdy przemysł stoczniowy szwabski i żabojadów wbrew bolszewickim brukselskim zakazom był dotowany z publicznej mamony - szkodniki naszej ojczyzny nad Wisełką.

16602924_280802435672224_2940580016119089336_n.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, DTaras napisał:

Dla wszystkich niewtajemniczonych: pojedyńczo nic nie zdziałamy ale w kupie siła. Dlatego potrzebny jest wodzirej czy prowodyr.

no to albo "kupą" albo prowodyr bo to dwie skrajne rzeczy.
Albo jesteśmy wszyscy sami na swoim albo "prowdyr" jest jednym z "kolejnych wójtów" tej piosenki

oj nie ten wycinek "panowie" nie ten
 bo ten

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dysydent - dla jednych wodzirej jest prowodyrem dla drugich odwrotnie. Tak napisałem - aby wszyscy zajarzyli.

many - aby C zlepić z H trzeba się bardziej nakombinować niźli go od H zabrać lub od O. To poco ta innowacja? Musiałbyś najpierw węgiel spalić potem wyłapać go w kominie aby przerobić dalej. A wodór z metanu czy elektrolizy jest gotowym paliwem przy czym Polska ma jakieś 10 procent nadwyżki produkcji H z przemysłu a eksporterem nie jest. Do tego duży potencjał produkcji.

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

To kwestia poprawy systemu a czysty? Jak ktoś potrzebuje do ogniw paliwowych. Do turbin gazowych na domieszkę może iść prosto z reformingu.

czysty bez śladu weglowego . i tu znowu polska przegra klimatem ,kraje z południa europy mają 2 razy wiekszą wydajność z paneli słonecznych jak polska i chcą tą energie słoneczną przerobić na wodór .

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

zakopany rurociąg chcesz nadzorować 🤣 no pęknę ze śmiechu 🤣

rury w ziemi mają wytrzymać określoną ilość lat a potem się je wyrzuca i drugie kładzie. nie jest to pierwsza ani ostatnia awaria rurociągu ciepłowniczego czy wodociągowego. to się zdarza

2 godziny temu, racyl napisał:

to może niech wszystkie rurociągi, elktrociepłownie, firmy przewozowe wykupi Orlen i będzie kraina miodem i mlekiem płynąca 🤣

ja nie rozumiem tym pajaców co myślą że ktoś celowo uszkadza te rury a przecież jak nie płynie ciepło do mieszkań to i liczniki się nie kręcą i firma dostarczająca nie zarAbia to jak jej może nie zależeć na naprawieniu rurociągu. Podobno to prywatna więc który prywaciarz lubi postoje 🤣

Pierwsze nie muszę znać się na wszystkim i proponuje takie osoby omijać z daleka. Sam się o tym przekonałem. Drugie, jeżeli awarie są skutkiem zużycia to może zamiast zajmować się pierdołami, pan prezydent zajmie się czymś ważnym, choćby modernizacją sieci ciepłowniczych i nie mówię aby sam brał łopatę w rękę, (bo sobie by tylko odcisków narobił ) tylko sprawował nadzór, pokazał że jednak zależy mu na mieszkańcach stolicy. W tej chwili u mnie jest -16 stopni.

2 godziny temu, Denwer napisał:

138912633_717940159116824_18950008530706

Caritas to jest fundacja widmo. Gdyby się zapytać pierwszej lepszej osoby czym się zajmuje, prawdopodobnie miała by problem z odpowiedzią.

1 godzinę temu, many12 napisał:

WOŚP ma "grać" bez imprez towarzyszących, jeżeli zbiorą tyle samo co zwykle, to będzie ciekawa sytuacja.

1 godzinę temu, dysydent napisał:

może by jakie limity postów wprowadzić na af dzienne czy tam jakie...?

edit
no co się @Denwer śmiejesz?
nie nadążam czytać xD

Dzisiaj nadrabiałem 13 stron czytania :).

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Drugie, jeżeli awarie są skutkiem zużycia to może zamiast zajmować się pierdołami, pan prezydent zajmie się czymś ważnym, choćby modernizacją sieci ciepłowniczych i nie mówię aby sam brał łopatę w rękę, (bo sobie by tylko odcisków narobił ) tylko sprawował nadzór, pokazał że jednak zależy mu na mieszkańcach stolicy.

To jest mniej, więcej tak jakbyś kazał energetykom powymieniać sięć przesyłowa, albo tam gdzie się da zrobić ją ziemią. 

Jakby kasy było w ciul to by robili.

Opublikowano

U mnie jednego słupa wymienić nie mogą, to co mówić o całej linii :ph34r:. Ale spróbuj nie zapłacić w terminie.

Prędzej czy później ktoś to będzie musiał zrobić i wtedy dopiero kasy pójdzie gdy zacznie się sypać wszystko na raz. Ale niech się Warszawiacy martwią. Idę podrzucić do pieca.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v