Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

Święte słowa

Prawda, tylko sama końcówka kłamliwa. Nasi nie dostaną kredytu z UE, to już szykują obligacje do sprzedaży chinom ... Sam nwm gdzie lepiej być zadłużonym, u Niemca czy u Chińczyka ... A wszystko to po to, żeby była czynastka i pińcet ... Gierek chociaż coś za kredyty zbudował, a teraz to zwyczajnie przeżremy na bieżąco i zostanie z tego g*wno.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

Jeszcze będziemy przeklinać te pieniądze

Bo tacy jak @Mariusz2903 sprzedali ten kraj za 500+ na dzieciaka i 1000zł dla emeryta. Na wejściu do lokalu wyborczego powinny być ze 3 pytania typu " Czy ziemia jest płaska??" i jak odpowiedź błędna to zamiast karty wyborczej to kop w d*pe xD 

Opublikowano (edytowane)

Nic nie ma za darmo 😂

3 minuty temu, akmaly napisał:

Racyl - chce Ci się tak w koło jedno i to samo? 

To jak serial codziennie nowa rzeczywistość 😂 jeden z drugim coś powiedzą nie popularnego i zaraz memy się pojawiają 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

Zachowujesz się jak koń który domaga się by założyć mu uzdę i chomąto na szyję.

Właśnie chcę zdjąć z siebie to chomąto utrzymywania czyichś dzieci i czyichś rodziców... Każdy jest kowalem swojego losu.

Opublikowano

Otóż dopiero założą ci chomąto i będziesz\my spłacać długi europejskich bankrutów i będziesz utrzymywał czyjeś dzieci i ich rodziców z całej Europy

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Właśnie chcę zdjąć z siebie to chomąto utrzymywania czyichś dzieci i czyichś rodziców... 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, witejus napisał:

Otóż dopiero założą ci chomąto i będziesz\my spłacać długi europejskich bankrutów i będziesz utrzymywał czyjeś dzieci i ich rodziców z całej Europy

Chomąto to już nam PiS nalożył rekordowo zadłużając ten kraj. Dołożyli 600mld długu w 6 lat. Już raz ten naród spłacał długi, ale chociaż było co sprzedawać. A teraz będziemy mieć długi i nic do sprzedania, żeby go spłacić.

Wtedy za kredyty pobudowano cały kompleks w Bełchatowie, a teraz co, nienadającą się do użytku elektrownię w Ostrołęce xD 

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

oderwanego od rzeczywistości go otaczającej.

ty masz pojęcie

jak wyglądały rządy - w kwestii zarządzania finansami - przed epidemią?

Opublikowano
Przed chwilą, nie napisał:

ty masz pojęcie

jak wyglądały rządy - w kwestii zarządzania finansami - przed epidemią?

A co mnie to obchodzi, rząd ocenia się całościowo, a nie wybierając tylko okresy które się nam podobają. Widzę co było jak obejmowali rządy, i co jest teraz. Jedyny rząd, który obniżył nasz dług to rząd PO, i było to w 2014 roku, kiedy to nasz dług spadł o 60mld. A co robił PiS w czasach rozwoju gospodarki ?? Trwonił kasę na bombelki zamiast spłacac długi.

Jeżeli ty miałbyś ciężki czas w swoim gospodarstwie i nabrał kredytów (PO w czasie kryzysu), to potem jak przyjdą lepsze czasy dla twojego gospodarstwa, to te długi będziesz spłacał, czy brał kolejne kredyty ? Bo ja osobiście bym spłacał stare kredyty i nadal jadł kurczaka zamiast kawioru xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A co mnie to obchodzi

buuaaahhaaaaaaaa jakie dziecko :D

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jedyny rząd, który obniżył nasz dług to rząd PO

buaahhhaaaaaaaaaaaa - trzymajcie mnie bo padnę :D

dług polski

2008 – 598 mld

2016 – 965 mld (+150mld)

wzrost o 86%

10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

rząd PO, i było to w 2014 roku, kiedy to nasz dług spadł o 60mld

wiesz jak to zrobili?

14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

(PO w czasie kryzysu)

czego?? przecież za rządów po-psl polska była zieloną wyspą; tusk mówił, że nie ma żadnego kryzysu?? 

za rządów po-psl był kryzys a teraz pewnie go nie ma? co ty bierzesz

19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A co robił PiS w czasach rozwoju gospodarki ??

dług polski 

2016 – 965mld

2019 – 973mld

wzrost o mniej niż 1%

po-psl spłacała dług ( wzrost o 86%) a pis trwonił kasę na bombelki (wzrost o mniej niż 1%) 

i kto tu jest oderwany od rzeczywistości??? :D  proponuję więcej tvnu i onetu :D 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, nie napisał:

buuaaahhaaaaaaaa jakie dziecko :D

buaahhhaaaaaaaaaaaa - trzymajcie mnie bo padnę :D

dług polski

2008 – 598 mld

2016 – 965 mld (+150mld)

wzrost o 86%

wiesz jak to zrobili?

czego?? przecież za rządów po-psl polska była zieloną wyspą; tusk mówił, że nie ma żadnego kryzysu?? 

za rządów po-psl był kryzys a teraz pewnie go nie ma? co ty bierzesz

dług polski 

2016 – 965mld

2019 – 973mld

wzrost o mniej niż 1%

po-psl spłacała dług ( wzrost o 86%) a pis trwonił kasę na bombelki (wzrost o mniej niż 1%) 

i kto tu jest oderwany od rzeczywistości??? :D  proponuję więcej tvnu i onetu :D 

Podciagnij do 2021 ten swój wspaniały rząd ;) już tak kolorowo to nie wygląda ;) dług Polski 2013 931mld, 2014 873mld, czyli -7%, a PiS 2019 1045mld, 2020 1335mld czyli +30% rok do roku xD

A tak serio licząc cały okres PO 

2008 dług 600 mld

2015 dług 923 mld

Czyli wzrost o 323 mld ( 33mld rocznie)

A PiS

2016 1010 mld

2021 1478 mld

Czyli wzrost o 468mld( 93mld rocznie)

I te porównanie uważam za sprawiedliwe, bo w obu okresach znalazł się jakiś światowy kryzys gospodarczy.

Opublikowano

psiowski klamczuszku-w 19 roku utopiles sie w pis-uarze i ci obwody sie spalily ??? mamy koniec 2021 i dlug skomasowany z tym ukrytym w roznych dziurach dochodzi do 1,400 miliarda..

https://www.money.pl/gospodarka/dlug-publiczny-puchnie-przekroczyl-1-4-biliona-zl-6682054080805856a.html

to nie kurwizja tu sie nie klamie -skad wziales te 86 % wzorstu za po ??

3 godziny temu, pafnucy napisał:

a najlepsze jest, że naród skłócony , o coś , na co wpływu nie ma....

a powiedzta mi, bo ja ze wsi, taki ten Duda z Solidarności, to gdzie On pracuje i ile zarabia?

na grubie wongiel fedruje-jak roman,w sumie poziom ten sam, choc na dole to byl daaaawno temu

Opublikowano
12 godzin temu, agromatik napisał:

Tam się wlewa ekologicznego oleju palmowego z upraw po spaleniu lasów równikowych, a  nie rzepakowego na pestycydach.

też bym cię podpalił  polał bym cię benzyną 

14 godzin temu, hubertuss napisał:

Najpierw obniżmy cenę nawozów i paliwa.

zadzwoń do putnia...  albo nie lepiej pośli Tuska 

14 godzin temu, mirro napisał:

Kuźwa wczoraj na badaniach wyszło mi cholesterolu 300 to z tym masłem chyba nie będę szalał.😂

na pewno od masła 🍻

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v