Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Roman176 napisał:

a nie był zdrajcą ? sprzedał pół polski czy nie ? sprzedał rolnikom ziemie ? 

To co tym razem stoi na przeszkodzie by go skazać? Pewnie rycerze Jedi go chronią i Moc jest z nim🤣

Jak to rolnikom sprzedał ziemię? A komu miał sprzedać? Rybakom?

21 minut temu, Roman176 napisał:

ja kupiłem 10 ton saletry na przechowywanie do wiosny i wygrałem na tym 

Na przechowanie 10 ton saletry? Do wiosny? Naucz sie lepiej kłamać. Nikt ci nie da mniej jak 24 tony a o terminie wykupu decyduje GA.

Opublikowano

Kupiłem rsm26s 9t u jednego i rsm 32 8t u drugiego. Ten pierwszy zapłacony miał leżeć do wiosny, ale wolałem kupić mauzery i mieć na podwórku.

Wiele razy kupowałem nawóz i trzymałem u sprzedawcy do czasu siewów ( pole 15km od domu i bez sensu wozić w tą i z powrotem)

Więc chyba kwestia dogadania z lokalnym sprzedawcą.

Opublikowano

Przechowanie to coś innego. GA daje nawozy rolnikowi do przechowania/skladowania z opcja wykupu o którego warunkach ona decyduje. Jest do tego umowa i masa papierów bo do momentu wykupu jest to własność GA.  

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

A jak zrobi bum? Jeszcze w połączeniu z pyłem węglowym?

ale w magazynie składzie u mnie jeszcze nie jest ... wiec to nie umie zrobi bum ...... od bum sypie się wapnem  neutralizuje pył węglowy 

1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ty się tak nie podniecaj a co ty myślał ze ty jeden kupił a ropy ileś nakupił na zapas.

nie podniecam się bo potrzebuje raz tyle 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Skoro mamy taaaakie magazyny i taaaakie zapasy gazu to czemu ceny nawozów tak zdrożały? Bo głównie zganiali wzrost cen nawozów na wzrost cen gazu. Wcześniej nie mieliśmy zapasów? 

to zapytaj gdzieś w Polsce niemiecka firma prywatna gazowa podniosła cenę gazu 173% .... nie umiem ci odp pytanie a zapomniałeś ze emisje kosztowały 6 eu dzisiaj 62eur 

czemu niemcy nie zalewają nas tanimi nawozami albo yara z Norwegii co ma swój gaz  ? 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ropa na zapas to kłopoty z układem paliwowym 

z dodatkami biokomponentami  zwykła możesz długo 

Opublikowano (edytowane)

No dobra ale jak to my mieliśmy zapasu to co niemiecka firma ma do tego. Emisję wzrosły. Teraz certyfikaty na biomasę jakie doj**ali... Się skończy biznes. 

O Niemcach to już nie raz pisałem, oni potrafią liczyć a u nas większość nie... 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
38 minut temu, racyl napisał:

Tak wygląda normalna rodzina 😁

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

partia komitetu obywatelskim ma perfidnych złodziei i hejterów 

352x500.jpg

1 godzinę temu, Ulman napisał:

To co tym razem stoi na przeszkodzie by go skazać? Pewnie rycerze Jedi go chronią i Moc jest z nim🤣

skazali kogoś ooooooooooooooooooooooo własnie dawaj ku..rwa rękę straciłeś ją pamiętasz ?? 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak to rolnikom sprzedał ziemię? A komu miał sprzedać? Rybakom?

tym nie polskim słupów 

Opublikowano
37 minut temu, Roman176 napisał:

to zapytaj gdzieś w Polsce niemiecka firma prywatna gazowa podniosła cenę gazu 173% .... nie umiem ci odp pytanie a zapomniałeś ze emisje kosztowały 6 eu dzisiaj 62eur 

https://www.money.pl/gospodarka/wojna-o-gaz-w-wielkopolsce-mieszkancy-sa-w-niej-zakladnikami-6693426829425472a.html

tylko przeczytaj calosc -firma kupuje polski gaz ,wydobywany lokalnie od pgnig i to  ono podniosla ceny.

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

https://www.money.pl/gospodarka/wojna-o-gaz-w-wielkopolsce-mieszkancy-sa-w-niej-zakladnikami-6693426829425472a.html

tylko przeczytaj calosc -firma kupuje polski gaz ,wydobywany lokalnie od pgnig i to  ono podniosla ceny.

Prezes URE chce zbadania ewentualnych praktyk monopolistycznych

Zaazotowany gaz dystrybuowany przez G.EN. Gaz pochodzi z lokalnej kopalni, gdzie wydobywa go spółka PGNiG, która sprzedaje gaz odbiorcom hurtowym za pośrednictwem Krajowej Giełdy Towarowej. Jak informuje prezes URE, w 2018 roku informował on prezesa UOKiK o potrzebie zbadania mechanizmu kształtowania cen oferowanych przez sprzedawcę gazu zaazotowanego przedsiębiorstwom zajmującym się obrotem tego paliwa. We wrześniu br. regulator ponownie zwrócił uwagę prezesa UOKiK na potrzebę weryfikacji tego mechanizmu, w tym stosowania ewentualnych praktyk monopolistycznych

https://gloswielkopolski.pl/bedzie-przelom-w-sprawie-podwyzki-cen-gazu-o-170-proc-pgnig-wystapil-do-gen-gaz-o-udostepnienie-sieci-co-to-oznacza-dla-klientow/ar/c3-15854755

1 minutę temu, Ulman napisał:

Żebyś mógł udowodnić że nie jesteś głupkiem i fantastą.

dla mnie to świadectwo ze jak na starszą osobę  guwno wiesz o polityce nawet do stup nie dorastasz 

a to co piszesz wiesz......... 

Opublikowano

Taaa, świadectwo którego nie potrafisz udowodnić i zacytować. Jak każdy pisowski paranoik ze swoimi fobiami.  Z pewnością nie dorastam ci do stup bo coś takiego nie istnieje🤣

Opublikowano

nie ktoś pofatyguje się co siedzi tu od rana do wieczora albo potwierdzi .....   poszukaj sam co pisałeś o Nowaku 200/300 stron w tył 

Dnia 12.10.2021 o 09:47, Ulman napisał:

Po trzecie  - Nowak nie jest skazany a w świetle prawa jest niewinny. Oczywiście twoja wypaczona logika i skrzywiona mentalność tego nie przyjmie i dalej bedziesz wklejał materiały robione przez kretynów dla jeszcze wiekszych kretynów.

wklejać dalej zrobić z ciebie idioty roku ? 

245115383_1061470991333925_3909608652873

Opublikowano (edytowane)

A po co ja mam szukac skoro ty coś bredzisz? Widzisz Roman jakbyś cokolwiek wiedział o polityce to oczywistym byłoby komuś udowodnienie winy. Niestety jako PISowski wariat ty coś zarzucasz bez podstaw  i żądasz żeby ktoś udowodnił swoją niewinność. Przyjmij do wiadomości że w normalnym  (nie PISowskim) świecie , taka zasada funkcjonuje od czasów Imperium Rzymskiego 

Gdzie napisałem że dam sobue obciąć rękę sPISkowcu?

Tytuł idioty roku dzierżysz nieprzerwanie i może marecek i kolega od płaskiej ziemi z galanem moga ci go odebrac.

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v