Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Czy cztery lata po rosyjskiej agresji na Ukrainę sankcje nałożone na Moskwę przez UE oraz inne kraje i organizacje przyniosły pożądany skutek? Czy w dobie globalnej polityki i gospodarki takie instrumenty nacisku mają jeszcze siłę rażenia? W artykule z cyklu "Europa okiem eksperta" Ernest Wyciszkiewicz* pokazuje wielowymiarowe oddziaływanie sankcji, ich znaczenie doraźnie i długofalowe oraz obala mity usiłujące podważać ich sens.

https://ec.europa.eu/poland/news/180625_sankcje_pl

Unijne sankcje w odpowiedzi na kryzys na Ukrainie .

Od marca 2014 r. UE systematycznie przyjmuje sankcje wobec Rosji. To odpowiedź na bezprawną aneksję Krymu i celową destabilizację Ukrainy.

Unijne sankcje mają różną formę:

środki dyplomatyczne

sankcje indywidualne (zamrożenie aktywów i ograniczenie podróży)

restrykcje w stosunkach gospodarczych z Krymem i Sewastopolem

sankcje gospodarcze

restrykcje we współpracy gospodarczej.

Wielkie sankcje według Rosji, rusek niech za miesiąc gaz zakręci to zobaczymy co te sankcje warte. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Przecie już pisałem Unia chciała żuć Ruska na kolana tym czasy Unia padła na kolana przed Ruskiem .

Nikt normalnie rozumujący nie myslał o rzucaniu na kolana. Sankcje to jedynie gest uczyniony ze względu na poprawnośc polityczną. Nikt oprócz naszych baranów nie ma złudzeń że chce i może Rosji zaszkodzić bardziej niż ona im. Z Rosja wszyscy robia interesy a Krym i UPAine mają głęboko gdzieś 

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

No i oczywiście wszystko jest winą PO i Tuska a to ze te PISowskie k**wy ciagle na nich plują nie ma znaczenia

a nie był zdrajcą ? sprzedał pół polski czy nie ? sprzedał rolnikom ziemie ? 

46 minut temu, gregor1284 napisał:

Wielkie sankcje według Rosji, rusek niech za miesiąc gaz zakręci to zobaczymy co te sankcje warte. 

nic bo mamy największe zapasy i magazyny w EU  ostatnio w PN gadali gdyby zakręcili dzisiaj to do wiosny wystarczy 

53 minuty temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i tekst „SOA Dziś płacimy więcej za benzynę, by Orlen pokrywał koszty swojej imperialnej POLITYKI REALIZACJI CELäW PIS. Decyzja utrzymywaniu wysokich cen paliw oznacza OBCIĄŻANIE WSZYSTKICH POLAKÓW. Dariusz Rosati 08.03.2021”

gada to największy złodziej  po Lewandowskim co miał kartę z azotów na darmowe imprezy sobota zamykała się w 100tyś 

Dzisiaj mija 30. rocznica śmierci Michała Falzmanna, inspektora NIK, który wykrył i ujawnił aferę FOZZ. „Miał świadomość grożącego mu śmiertelnego niebezpieczeństwa, ale nie przerwał pracy. Oddał życie za prawdę” – napisała na Twitterze Zuzanna Falzmann. Wspominała też groźbach i napięciu, w jakim żyła jej rodzina. Falzmann odniosła się także do wypowiedzi Dariusza Rosatiego, byłego członka rady nadzorczej FOZZ.

Dariusz Rosati  / autor: fratria

• Haha 1
Opublikowano

Roman, ostatnio miałem przedstawiciela GA na podwórku. Trochę na temat gazu pogadaliśmy i wiesz co?

Potwierdził że mamy pełne magazyny gazu. Niestety przy ciepłej jesieni z obecną produkcją przemysłową na max 2 miesiące.

Każde kilka Celsjuszów w dół to i zapas topnieje.

Więc chyba mieli na myśli wiosnę ludów, albo zamknięcie przemysłu i +15 w blokach. Ciepła woda w soboty 

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

nic bo mamy największe zapasy i magazyny w EU  ostatnio w PN gadali gdyby zakręcili dzisiaj to do wiosny wystarczy 

gada to największy złodziej  po Lewandowskim co miał kartę z azotów na darmowe imprezy sobota zamykała się w 100tyś 

Dzisiaj mija 30. rocznica śmierci Michała Falzmanna, inspektora NIK, który wykrył i ujawnił aferę FOZZ. „Miał świadomość grożącego mu śmiertelnego niebezpieczeństwa, ale nie przerwał pracy. Oddał życie za prawdę” – napisała na Twitterze Zuzanna Falzmann. Wspominała też groźbach i napięciu, w jakim żyła jej rodzina. Falzmann odniosła się także do wypowiedzi Dariusza Rosatiego, byłego członka rady nadzorczej FOZZ.

idiotów jak widać nie brakuje 😂 złodzieje i mordercy siedzą jak na to zasługują 😂 leczyć, leczy się

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Każde kilka Celsjuszów w dół to i zapas topnieje.

Więc chyba mieli na myśli wiosnę ludów, albo zamknięcie przemysłu i +15 w blokach. Ciepła woda w soboty 

nauczą się ze ruskie dobre a nasze beee 🤫  pół śląska (miasta jest ogrzewana metanem wiec ci nie odczują 2 połowa elektro ciepłownie na węgiel

Przed chwilą, Agrest napisał:

No ale wówczas to azotu i za 8tys nie kupisz

ten wolnościowy miler zlikwidował w połowie skończony rurociąg do Szwecji i Norwegii możemy bić mu brawa 

1 minutę temu, Agrest napisał:

No ale wówczas to azotu i za 8tys nie kupisz

ja kupiłem 10 ton saletry na przechowywanie do wiosny i wygrałem na tym 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

Sugerujesz że mam tu jakąś świtę? A to dobre, bo nigdy zdolności przywódczych nie miałem.🤭🤭🤭

Już pisałem gdzieś że traktuję forum bardziej jako rozrywkę i grę słowem. 

Ale w dobie ciągłego stresu wielu ma zatwardzdnie, choć akurat Ty potrafisz trochę oleju rycynowego dodać🤭

Ludzie poprostu nie rozumieją mego poczucia humoru i sarkazmu.... Przeważnie te małorolne takie tępe i zawistne są. 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

🤫  

ja kupiłem 10 ton saletry na przechowywanie do wiosny i wygrałem na tym 

A jak zrobi bum? Jeszcze w połączeniu z pyłem węglowym?

Zapalnik już masz - obecna sytuacja polityczna - aż iskrzy😜😜😜

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

https://fb.watch/8Ia1J---tP/  @racyl  zgrany duet byś z nią tworzył

teeeee  nie dyskryminuj mnie tu 

jeszcze wstawił popaprańca co kukiza zdradził 😂 pewnie już zdążył całą rodzinę ustawił na państwowych posadkach 😂

Opublikowano
29 minut temu, Roman176 napisał:

Dariusz Rosati  / autor: fratria

Skoro mamy taaaakie magazyny i taaaakie zapasy gazu to czemu ceny nawozów tak zdrożały? Bo głównie zganiali wzrost cen nawozów na wzrost cen gazu. Wcześniej nie mieliśmy zapasów? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v