Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Wim że chcesz się popisać przed bidna świta aby ta bardziej ci adorowała.....😜 Soltysik abdykował jako mentor tej upadłej grupy  to na jego miejsce widzę celujesz 😁

Sugerujesz że mam tu jakąś świtę? A to dobre, bo nigdy zdolności przywódczych nie miałem.🤭🤭🤭

Już pisałem gdzieś że traktuję forum bardziej jako rozrywkę i grę słowem. 

Ale w dobie ciągłego stresu wielu ma zatwardzdnie, choć akurat Ty potrafisz trochę oleju rycynowego dodać🤭

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

@pafnucy jak już nie wie co napisać w w temacie o rolnicy Podlasie czy tu to zaraz chłopu zagląda w życiorys. Jak usunął konto to i za nim obstawałem. Jak to mówią "co za dużo, to i świnia nie pożre

Długo będziesz do tego wracał? 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Już mnie zaczyna ciśnienie podnosić to. Nie wiem czy ten Bogdan się ożenił na hektary, ale @stempos1980 się ożenił na gospodarstwo, ja to tu tak żyje bo żyje chce to pomogę a jak mi się to znudzi to pójdę w świat. Jest tu jeszcze wielu innych którzy napewno poszli na gospodarstwa do żon, ale czemu od razu im ciśniecie? @stempos1980 się nie wychyla to ma spokój, ale Ci co mają odmienne zdanie od was to już parobki 🤦‍♂️ 

Ta a strajki w zeszłym roku były parobkow? 

Te młody co ci chodzi co? 

Wyprowadzic ci na spacer🤣😂🤣😂🤣

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Z tym nowym ładem Europejskim tak samo Polskę wyruchają i nie tylko .

Miałeś jakiś okres w swoim żywocie  gdy nikt cię nie ruchał, nie okradał , nie zagrażał?

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, galan99 napisał:

To kto zmieni ? .

Jak do tej pory nic nie zrobili tylko sieją zament jaka to dobra zmiana wszędzie się dzieje to twierdzę że nie ma co brać ich pod uwagę, mieli szansę i co? Mamy teraz wolną amerykanke na rynku, podwyżki na wszystko, kontroli nad niczym nie mają a chu... z takim  rządem.

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał:

Tak mnie naszło - jak to, mirro, pogodzić? Ale da się..

Lepiej jak kiedyś do namiotu weszła po ciemaku Pani porucznik i zaległa na wolnym wozie,  a akurat toczyła się dyskusja na temat czyja dziewczyna lubi w jakiej pozycji. 

Jak kolej odpowiedzi przyszłą na nią, to ze spokojem wyjaśniła dlaczego kobietom nie podobają się niektóre z nich. A potem towarzystwo wyrwało z namiotu i nikt nie chciał się przyznać że tam mieszka.😂

A to możliwe. Namioty oficerów żyją własnym życiem. Szeregowe mają oddzielne i na drugiego szaraka nie patrzą chyba, żeby co dograł - to jest fajny. Tak jak chłopakom z miasta nosiłem alkohol to od dziewuch zawsze jakaś czekolada.

mirro napisał:

10 minut temu, DTaras napisał:

Już nieaktualna. Teraz są takie, że czort wie do czego te wszystkie rzepy i guziki...

Ale całą resztę, czyli zasobnik, kamizelkę , hełm kurtkę i inne szpeje w tym część hamerykańskich oddałem kuzynowi, co w  "Sokole" się udziela. Cieszył się jak dziecko. 

zasobnik też jest w nowym modelu - taki zielony. Hełmu do domu nie dają, kamizelki też nie bo to uzbrojenie. Przydzielili jeno na stałe ale tylko na lewej karcie i na liście w magazynie. Nie mam książki broni a jak nie mam jak prowadzić giwery to giwera nie jest moja. Może bym sobie na zielono pomalował🤔

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

No ale nie uważasz że w jego interesie byłoby teraz nasyłać te bojówki, a nie wtedy kiedy byli u władzy?

W interesie było  wtedy  kiedy byli u  władzy  bo  straszyli   tymi  złymi  narodowcami  Pisowcami  w każdych  mediach   od TVP  po Polsat  czy TVN.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

My nie jesteśmy z jednej sekty jak u ciebie w PIS i nie musimy się zgadzać we wszystkim. 

No i oczywiście wszystko jest winą PO i Tuska a to ze te PISowskie k**wy ciagle na nich plują nie ma znaczenia. 

.

Wtedy  gdyby  embargo  ruskie  zostało  wprowadzone  rządziło  w Polsce  PO-PSL  Premierem  był  TUSK     i  to  on w Polsce  sprawował władzę  a  nie  Kaczyński  z  Opozycji  

Opublikowano

Przecież dzielny mały marksista z żoliborza dzielnie naprawia wszystko co zły Tusk zepsuł więc czemu tak prostej sprawy nie załatwi?

A może po prostu to socjopatyczny gamoń  i nie potrafi  tego tak samo jak sprowadzenie wraku Tupolewa? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Wtedy  gdyby  embargo  ruskie  zostało  wprowadzone  rządziło  w Polsce  PO-PSL  Premierem  był  TUSK     i  to  on w Polsce  sprawował władzę  a  nie  Kaczyński  z  Opozycji  

No przecież pokazywałeś jak Tusk z Putinem przybijali żółwika. To jak mogło dojść do embarga przy prosowieckim Premierze? Towarzyszu Denwer nie uważaliście na lekcjach w GRU? Pamiętajcie że, aby kłamstwo było do łyknięcia musi zawierać elementy prawdy. Nie można wszystkiego zełgać. 😂

Opublikowano (edytowane)

Według logiki marecka Tusk jest prosowiecki i wprowadził embargo więc antysowiecki Kaczyński powinien je znieść. Nie wiem czemu tego nie robi i najwyraźniej marecek też o tym nie ma pojecia  Żadnego mema z wyjaśnieniem też nie znalazł więc pełna dezorientacja.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Przecież dzielny mały marksista z żoliborza dzielnie naprawia wszystko co zły Tusk zepsuł więc czemu tak prostej sprawy nie załatwi?

A może po prostu to socjopatyczny gamoń  i nie potrafi  tego tak samo jak sprowadzenie wraku Tupolewa? 

A po co ten złom zwozic? 

Opublikowano

Czy cztery lata po rosyjskiej agresji na Ukrainę sankcje nałożone na Moskwę przez UE oraz inne kraje i organizacje przyniosły pożądany skutek? Czy w dobie globalnej polityki i gospodarki takie instrumenty nacisku mają jeszcze siłę rażenia? W artykule z cyklu "Europa okiem eksperta" Ernest Wyciszkiewicz* pokazuje wielowymiarowe oddziaływanie sankcji, ich znaczenie doraźnie i długofalowe oraz obala mity usiłujące podważać ich sens.

https://ec.europa.eu/poland/news/180625_sankcje_pl

Unijne sankcje w odpowiedzi na kryzys na Ukrainie .

Od marca 2014 r. UE systematycznie przyjmuje sankcje wobec Rosji. To odpowiedź na bezprawną aneksję Krymu i celową destabilizację Ukrainy.

Unijne sankcje mają różną formę:

środki dyplomatyczne

sankcje indywidualne (zamrożenie aktywów i ograniczenie podróży)

restrykcje w stosunkach gospodarczych z Krymem i Sewastopolem

sankcje gospodarcze

restrykcje we współpracy gospodarczej.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, gregor1284 napisał:

A po co ten złom zwozic? 

Cholera wie. Trza sPISkowców popytać bo to jest ich smoleński fetysz o którym gadają od 11 lat. PO przez 5 lat podobno nie robiła nic by to załatwić , obecni od 6 lat robia wszystko co możliwe i rezultat jest taki sam jak za PO które nie robiło nic. Imponująca skuteczność🤣 Najlepsze jest to że lud ciągle wierzy że to załatwią i wymyśla coraz to nowe wytłumaczenia czemu się tego nie udaje zrobić.O.o   

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
30 minut temu, mirro napisał:

No przecież pokazywałeś jak Tusk z Putinem przybijali żółwika. To jak mogło dojść do embarga przy prosowieckim Premierze?

Robił  to  co  mu  kazała  jego  pani  angela   w końcu  był  łatwy  w  hodowli. :) 

31 minut temu, mirro napisał:

Pamiętajcie że, aby kłamstwo było do łyknięcia musi zawierać elementy prawdy.

Prawda  jest   taka  że w 2014  roku  w Polsce  rządziło  PO-PSL  nie  PiS  :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v