Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, thor1984 napisał:

k**wa żonie zabrakło oleju jadę kupić a tu 1 l kujawskiego 9,50 🥶 cukier podobno ma dojść do 8 zł, butla gazu wczoraj 60 zł

Kurna masz wybór, w lewiatanie po 7,90🤣, gazu kup więcej bo to okazja. Inwestuj w podziemny magazyn🤣

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

a jak sie paliło faje z Putinem , spacerowało po polo , umorzyło dług parę mld ... było najtaniej w całej eu ? 

lepiej spacerować niż drzeć ryja za kimś kto ma coś do powiedzenia. ORban jakoś może mieć powściągliwą mordę

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Dokładnie. Niemcy nawet to oferowali. Ale wtedy też rządził pis i niestety nie skorzystaliśmy. Toczyliśmy wtedy kolejną walkę o nic. W imię obrony Ukrainy czy Litwy, które jak tylko mogą to się na nas wypinają. A ruscy i tak obetną im gaz.

https://external-preview.redd.it/7viW0tux1Z96B8nRFgD_-QWWXULE658vSQN2s4uaYOI.gif?image.jpeg.4bf9482d2dcf4b71e8d2356012745f4f.jpegformat=mp4&s=13146e08c23e35562f417af9af5d3c86cc9fa2e1

3 minuty temu, racyl napisał:

epiej spacerować niż drzeć ryja za kimś kto ma coś do powiedzenia. ORban jakoś może mieć powściągliwą mordę

Od stycznia ceny gazu ziemnego w Europie wzrosły o ponad 170% i dalej będą rosły

kto qurwa ma dużo taniej !!!!!!!!!!!!!  ??? 

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał:

coś czuje żę putin się z ukrainą zabawi gazem to i potencjalna konkurencja może być mniejsza .

Konkurencja nie będzie mniejsza, ponieważ potencjał ukraiński jest jeszcze nie wykorzystany. W Polsce mamy 400 tuneli mroźniczych ( policzone tak po łebkach przy flaszce) a na Ukrainie około setki. Ale tam tez doceniają lżejszy zarobek z mrożenia owoców miękkich niż warzyw, więc idą w tym kierunku. 

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

lepiej spacerować niż drzeć ryja za kimś kto ma coś do powiedzenia. ORban jakoś może mieć powściągliwą mordę

tak kosztowało 

Ceny rosyjskiego gazu dla poszczególnych europejskich krajów –  Demotywatory.pl

a ty widzisz zalety 

12 minut temu, hubertuss napisał:

Balcerowicz złoty człowiek. Rozprawił się z komunistycznym nie rentownym przemysłem. Przeciął po prostu ten ropiejący wrzód.

głupi z głupim zawsze się dogada 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

Krótko i do rzeczy. Obejrzyj 2:32. Wszystko wyjaśnione. Kopalnie odpowiadają za to, ze woda opada. Ale Niemcy i Czesi podali daty kiedy zamkną swoje. Czyli podali datę rozwiązania problemu suszy i co oni zrobią. Myśmy tego nie podali a raczej przedłużyli. Tj powiedzieli, że my dalej będziemy robić suszę. I dlatego kary. Będziemy pogłębiać wykop i to blisko Czeskiej granicy. I co serio myślisz, że po wyborach w Czechach ich rząd machnie na to ręką i pozwoli na degradację środowiska tuż przy granicy. Podczas gdy ich kopalnie jak i niemieckie będą zamykane..

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

tak kosztowało 

Ceny rosyjskiego gazu dla poszczególnych europejskich krajów –  Demotywatory.pl

a ty widzisz zalety 

i co to ma do obecnych podwyżek cen nawozów ? 😂 napewno darcie ryja sprawi że te ceny będą niższe albo ukraina da nam gaz 😁

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Wystarczyło dogadać się z Ruskimi i Niemcami, zrobić wpinkę do NS a nie machać szabelką myśląc, że jesteśmy jakąś Europejską potęgą jak 400 lat temu xD 

No i  co  by  to  dało   ruskie  by  cenę  gazu  obniżyły   hehehe  ale  z ciebie  id*ota. :D

242536429_388146112892005_59975743172827

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

i co to ma do obecnych podwyżek cen nawozów ? 😂 napewno darcie ryja sprawi że te ceny będą niższe albo ukraina da nam gaz 😁

pamiętasz posracu jak pier**liłeś o energii elektrycznej ? 

Astronomiczne ceny prądu w Europie. Nawet 9300 zł/MWh - WysokieNapiecie.pl

to dzisiaj płaciliśmy jak reszta 😁

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Pisałem wielokrotnie że Mirka bym tam widział, ale nie chce się zgodzić😉

Za dużo mam za uszami.:lol:No i trza by język na bardziej oględny zmienić. A ja prosty żołnierz.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Krótko i do rzeczy. Obejrzyj 2:32. Wszystko wyjaśnione. Kopalnie odpowiadają za to, ze woda opada. Ale Niemcy i Czesi podali daty kiedy zamkną swoje.

ooooooooooooooooooooo qurwa nareszcie woda opada bo każdy ma swoje i większe zły pisowski rząd przedłużył o 14 lat 

na tyle jesteś głupi ze ty chcesz słyszeć co ci KO opowiada 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

pamiętasz posracu jak pier**liłeś o energii elektrycznej ? 

Astronomiczne ceny prądu w Europie. Nawet 9300 zł/MWh - WysokieNapiecie.pl

to dzisiaj płaciliśmy jak reszta 😁

za PIS Jak mi coś zdrożeje to mam patrzeć na europejskie ceny a jak za PO drożało to pewnie kradli 😂

ciemny jesteś romanek

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

za PIS Jak mi coś zdrożeje to mam patrzeć na europejskie ceny a jak za PO drożało to pewnie kradli 😂

jak drożeje to w całej eu to nie komuna 

to ze za emisje płacimy to pozycja ładnie roczki dźwigała za emisjami ... to ze wedety kosztowała 6 a dzisiaj 66 to zapłacimy my baranie ...  bo to koszt produkcji 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ciemny jak murzyn od tego pyłu węglowego xD 

jam mechanik od przepracowanego oleju 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ooooooooooooooooooooo qurwa nareszcie woda opada bo każdy ma swoje i większe zły pisowski rząd przedłużył o 14 lat 

Pytanie jest taki. Co będzie w tym rejonie za 20 lat kiedy złoża się wyczerpią? Słyszałeś o jakimś planie? Co wtedy zrobi Bogatynia ogrzewana ciepłem odpadowym z elektrowni? Czy jak wtedy zamkną elektrownię i kopalnię to miejsce nie zostanie jedną wielką dziurą i to bezludną, bo wszyscy i tak zwieją do Niemca za robotą? 

Co oprócz wrzasku że dziś nas mordują Niemcy wynika z działań Polskiego Rządu dla tych co tam mieszkają? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v