Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wasermanówna była jak najbardziej. Tuska chyba nie widziałem. Okazuje się jednak że Latkowski odkrył niebywały układ który cos tam robi i ma powiazania bo 2 gości widzano jak pili razem kawę a jeden z nich spotkał sie z panem X który kiedyś pracował dla pana Y którego to szwagier miał zarzuty w sprawie o znieważenie policjanta i sprzedaż piasku bez faktury. Takie to sensacyjne odkrycia poczynili i teraz sie tym chwalą.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano

Co prawda nigdy mu tego nie udowodnili ale to tylko dlatego ze był lokalna mafia handlująca piaskiem i podrabiająca żwir. Wszyscy maja układ a że nikt nie sypnął to i dowodów nie było. Przyjdzie czas że tą grupę rozbiją

Opublikowano

ja cale lata,od dziecka mozna rzecz, nielegalnie handlowalem zwirem i piaskiem-ba nawet nielegalnie go wydobywalem,..gdy mialem 15 lat za ta kase kupilem sobie nowego rometa-ogara 🤣. teraz juz zdrowie nie to ,zwirownia zarosla trawa, wody we wisle brak i powodzie rzadkie wiec i o piasek trudno,do tego brka chetnych do doladowania a niedaleko jest betoniarnia i zwirownia wiec biznes skonczyl sie ponad 10 lat temu..

pamietacie ta kiego senatora, swietej pamieci, co bral lapowki w postaci,zwiru,piasku,ziemi i gruzu ?? wiec bym sie z tego nie smial

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/projekt-pis-ws-mandatow-jak-jest-w-holandii-i-niemczech/6wwr0xw,79cfc278

https://plejada.pl/newsy/sylwester-latkowski-spedzil-17-miesiecy-za-kratami-kryminalna-przeszlosc-rezysera/5grzrb7

• Like 1
Opublikowano

On działał pod przykrywką i przeniknął do struktur mafijnych i więzienia aby gromadzić materiały na cały ten zły układ magdalenkowy i potem donieść o tym Jarosławowi. 

A że Latkowski to szmaciarz to pisałem od zawsze. On dostał  zlecenie od PISu  żeby taśmy na POPSL upowszechnić i zrobić przedstawienie. On sie sprzeda każdej władzy będzie służył jak PISowi dla którego robi teraz filmiki na zamówienie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zamknąć wszystkich w domach na 3 tygodnie? Szokujący wywiad: „Sytuacja wygląda źle”

Profesor Włodzimierz Gut komentuje powrót do szkół i nowe obostrzenia odnośnie COVID-19

Gut dodał również, że z punktu widzenia czysto wirusologicznego należałoby teraz zamknąć wszystkich obywateli w domach i zakazać im wychodzenia na trzy tygodnie. Jednak konsekwencje takiego czynu byłyby katastrofalne, zarówno społecznie jak i gospodarczo.

„Ale konsekwencje takiej decyzji będą oczywiste – od zawalenia się wszystkich innych dziedzin ochrony zdrowia, po krach gospodarczy.”

– podkreślił Włodzimierz Gut.

Stwierdził także, że poluźnianie lub zaostrzanie obostrzeń jest próbą równoważenia sprzecznych tendencji. Według niego dopóki 80% społeczeństwa nie zostanie zaszczepione, każdy wzrost aktywności będzie się wiązał z większą ilością zachorowań.

„Sytuacja wygląda źle. Po dość wyraźnym spadku zakażeń wszystko się zatrzymało. Sytuacja ustabilizowała się na wysokim poziomie nowych przypadków.”

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

W temacie szczepień sprawa jest prosta. Żeby w rok zaszczepić Polske trzeba szczepić 100 tys osób na dobę. Dodatkowo po pół roku pierwsi zaszczepieni będa przyjmowac druga dawke  wiec dzienne szczepienia przez pewien czas będa na poziomie 200 tys osób dziennie. Nasza dzielna władza jak dotąd zaszczepiła 400 tys. To wyczerpuje temat.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Dodatkowo po pół roku pierwsi zaszczepieni będa przyjmowac druga dawke 

a mogą tak ? 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Nasza dzielna władza jak dotąd zaszczepiła 400 tys. To wyczerpuje temat.

bo więcej nie bd szczepionek pfizer ogłosił ze chwilowo zawiesza dostawy do całej eu do lutego 

• Haha 1
Opublikowano

no tak 🤣 ograniczenie i wstrzymanie to jest równoznaczne słowo 😄

Opublikowano

Pfizer w najbliższych tygodniach w sposób znaczący zmniejszy dostawy szczepionki do Polski i innych krajów europejskich 

2 minuty temu, racyl napisał:

no tak 🤣 ograniczenie i wstrzymanie to jest równoznaczne słowo 😄

co to znaczy znacząco ? 

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

On działał pod przykrywką i przeniknął do struktur mafijnych i więzienia aby gromadzić materiały na cały ten zły układ magdalenkowy i potem donieść o tym Jarosławowi. 

A że Latkowski to szmaciarz to pisałem od zawsze. On dostał  zlecenie od PISu  żeby taśmy na POPSL upowszechnić i zrobić przedstawienie. On sie sprzeda każdej władzy będzie służył jak PISowi dla którego robi teraz filmiki na zamówienie. 

Pasuje  do  ciebie  jak  ulał 

139070109_464209851257951_53819899783119

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v