Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

do kogo by nie strzelał jeśli by w imię jakichkolwiek religijnych czy antyreligijnych przesłanek to i tak zahacza to zawsze o religię czyli .... religie są nie mniejszym złem niż ich brak

i bądź tu człowieku mądry gdy Cię zapytają jakimi ideologicznymi przesłankami ma się kierować ludzkość aby wyeliminować ten niematerialny (ideologiczny) czynnik jak najbardziej materialnych konfliktów.

człowiek to jest równie prymitywne stworzenie jak reszta zwierząt i największy problem jest w tym że nie chce tego uznać
pokora pierwej rozum później gdy na odwrót to najczęściej dewiacje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 godzin temu, DTaras napisał:

To co? Chwalimy się, który ma bardziej poorane pod sufitem?

Poorane to pewnie mamy,. A najśmieszniejsze że w zasadzie chodzi tylko o poziom wrażliwości. Różne kultury, różne podejście do wystawiania trupów na widok publiczny. Nie to żeby mnie to cieszyło, ale ich cyrk, ich małpy, 

1 godzinę temu, jarecki napisał:

z tego co czytałem to tego co powiesili talibowie to chodziło o próbe porwania a  osoby porwane łatwo nie mają .

Jeśli chcą ograniczyć taki proceder jak porwania, to trza im podesłać więcej dźwigów. Przyjmijmy że w tamtych warunkach odbicie porwanego to średnio śmierć albo rany 2-3 ludzi. Jeżeli będą to siły lokalne bez wsparcia i rozpoznia elektronicznego szanse odbicia zywego w zasadzie żadne. 

Jeżeli zaś (jak się mówi) Chińczycy będą chcieli wejść z budową dróg, to tym bardziej porwania nie wchodzą w grę. 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

do kogo by nie strzelał jeśli by w imię jakichkolwiek religijnych czy antyreligijnych przesłanek to i tak zahacza to zawsze o religię czyli .... religie są nie mniejszym złem niż ich brak

Jak brak, to zawsze znajdą się propagatorzy dziwnych idei, czasem obarczonych ich własnymi demonami. Wtedy dopiero wykluwa się tragedia.

pokora pierwej rozum później gdy na odwrót to najczęściej dewiacje

Recepta na wytypowanie przywódcy,

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, mirro napisał:

ale ich cyrk, ich małpy, 

no a gdy małpy swój cyrk montują.. to kto małpa z punktu widzenia ... w cyrku gdzie małpy na widowni?

cholerny relatywizm
prawda?

nie ulega wątpliwości że trucheł rozwieszanie na wolnym powietrzu przede wszystkim jest szkodliwe choćby ze względów higienicznych (nawet epidemiologicznych) ; jeśli by już bardziej naukowo podchodzić.

Religia rządzi przez strach przed siłą czy to wydumaną czy rzeczywistą a takie "wisiorki" to demonstracja siły, zapewne z braku innych argumentów.
prymitywne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

Religia rządzi przez strach przed siłą czy to wydumaną czy rzeczywistą a taki "wisiorki" to demonstracja siły, zapewne z braku innych argumentów.

Niech se regionalny oddział TVP zafundują, to nic po dźwigach wieszać nie trzeba będzie.:oops1:

7 minut temu, dysydent napisał:

cholerny relatywizm

A tam zaraz relatywizm. Zawsze znajdą sie małpy gotowe występować na arenie i reszta wiwatująca z trybun. Wszystko zależy od kalibru lufy wycelowanej w trybuny.:lol:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

też prymitywne
ale (qwa) ... działa

co tylko dowodzi

człowiek to jest równie prymitywne stworzenie jak reszta zwierząt

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wezcie pod uwage ze od wiekow wieszali i scinalali a niewiele to dawalo . dzisiaj tego nie robia, a przestepczosc jest wielokrotnie mniejsza-to nie surowosc kary dziala tylko jej nieuchronnosc.

Opublikowano

Po ciepłym posiłku tylko ciepła kupa pozostanie, a o portalu jeszcze długo głośno będzie😆

Opublikowano
11 minut temu, Denwer napisał:

242758070_255128989951326_49072467534092

Polska Fundacja Narodowa na która zrzucaja się spółki skarbu państwa(odpis od podatku) opłaciła firmę pijarową 27 milionami złociszy, a słynny jacht Kusznierewicza kosztował skromne 900 tysięcy eurusów, jeszcze było tam kilka drobiazgów w sumie na jakieś skromne 300 milionów. 

6 minut temu, Denwer napisał:

242497220_10221378104425596_598763346429

Sądząc po wynikach sondaży to w PISołaja wierzy więcej.

• Thanks 1
Opublikowano

Czym różni się Tusk od Kaczyńskiego ?  - Moja odpowiedz niczym taka sama Hiena władza i ustawianie w szeregu .

Stan po Burzy. Dokąd wy teraz biedacy — ministrowie, wiceministrowie, posłowie — pójdziecie się razem gorzałki napić? No i gdzie się wysikacie?

Po imprezowych wyczynach swoich podwładnych Donald Tusk wpadł w szał. Pijący z ministrami PiS posłowie Platformy Borys Budka, Sławomir Neumann i Tomasz Siemoniak mogą nawet stracić stanowiska w kierownictwie partii. Tusk chce pokazać wyborcom opozycji, że walka z PiS toczy się na poważnie, że nie stanowi marnego teatru, w którego kulisach gorzałka towarzyszy wspólnej zabawie. Akurat gdy politycy PO polewali kolegom z PiS na imprezie, w Sejmie .

Władza i dyktatura .

Opublikowano
10 minut temu, Denwer napisał:

242260980_4193631534096117_5367721075491

Zmowa przeciwko Polsce Niemca i Czecha .

Brunatny trójkąt. Górniczy biznes działa po sąsiedzku z Turowem u Czechów i Niemców .

Pierwsze odkrywki pojawiły się w rejonie Żytawy już na początku XX w. Po stronie niemieckiej, na północ od Żytawy, działają cztery kopalnie odkrywkowe

W Czechach kopalnie zlokalizowane są na przedgórzu Rudaw. Odkrywki należą do państwowych spółek, ale także inwestorów prywatnych

W niemieckich kopalniach i elektrowniach pracuje ok. 20 tys. osób, ale pośrednio branża daje zatrudnienie nawet 70 tys. ludzi

"Natychmiastowa realizacja wniosku Republiki Czeskiej wywołać może katastrofalne i nieodwracalne skutki" - ostrzega AGH w najnowszym raporcie, do którego dotarła redakcja Business Insider Polska .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v