Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Agrest napisał:

Pytanko - zauważacie krótkie niedobory paliw na stacjach? Czy tylko u mnie Moya takich handlowców ma że na czas dostawa nie dociera?

W okresie miesiąca już 3 razy  brakowało ON po kilka do kilkadziesiąt godzin( ostatnio sobota wieczór, niedziela I poniedziałek)

Takie głąby czy coś jest na rzeczy?

LNG możę brakować 

Opublikowano

Przecież dawno mówiliśmy tutaj, że zajumali nic nie wart złom. Sprzęt medyczny to nie kartofle.

1 minutę temu, jarecki napisał:

LNG możę brakować 

No niesamowite. I sukces niesamowity.😂

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

jesli wpompowano w gospodarke pozyczone 500 miliardow a wrocilo do budzetu 80 to jest wielki sukces??

Sęk w tym, że większość z tych 80 mld czym chwalił się Pinokio to efekt drożyzny. Jak wszystko drożeje to państwo bierze choćby większy vat. To jest kasa z darta z nas obywateli.

• Like 1
Opublikowano

Posłanka Prawa i Sprawiedliwości Maria Kurowska na posiedzeniu Komisji Ochrony Środowiska zaskoczyła. - Drzewa trzeba wycinać, bo w pewnym wieku zaczynają zabierać tlen, zamiast go produkować 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

najgorsze jest to że ona ma chyba racje , też gdzies o tym słyszałem , zresztą dobrze gada po to rosnie żeby dały pożytek  i nowe zasadzić . niech sobie holandia nasadzi drzew .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Niestety nie ma racji, drzewa stare nadal produkują tlen który jest produktem ubocznym procesu fotosyntezy niezbędnego do funkcjonowania roślin. Różnica jest taka, że stare drzewa mają mniejsze przyrosty więc potrzebują mniej papu w porównaniu do młodych drzew więc fotosynteza jest mniejsza.

Opublikowano
24 minuty temu, agromatik napisał:

Posłanka Prawa i Sprawiedliwości Maria Kurowska na posiedzeniu Komisji Ochrony Środowiska zaskoczyła. - Drzewa trzeba wycinać, bo w pewnym wieku zaczynają zabierać tlen, zamiast go produkować 

No ja pier🤬e 🤦‍♂️

Skąd biorą się takie ameby bez jakiej kolwiek wiedzy na temat roślin i jakie procesy zachodzą w nich. 

Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał:

Dlaczego najgorsze? bo jest z PISu?Tak ma rację też o tym czytałem.

To stare drzewo przestaje pobierać CO2 ? A jeśli nie przestaje to w co ten dwutlenek przetwarza?  

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Pytanko - zauważacie krótkie niedobory paliw na stacjach? Czy tylko u mnie Moya takich handlowców ma że na czas dostawa nie dociera?

W okresie miesiąca już 3 razy  brakowało ON po kilka do kilkadziesiąt godzin( ostatnio sobota wieczór, niedziela I poniedziałek)

Takie głąby czy coś jest na rzeczy?

nie ... gdzie mieszkasz na Kamczatce ?

Opublikowano (edytowane)

No o tam, 6km od Moya, 7km od Bliska i 1km od Orlen. No i 6,5km od dwóch innych

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

No ja pier🤬e 🤦‍♂️

Skąd biorą się takie ameby bez jakiej kolwiek wiedzy na temat roślin i jakie procesy zachodzą w nich. 

bo taka prawda .... discovery  też tak było drzewo pobiera durze ilości co2 ale  dużo oddaje jesienią dodatku metan itp 

Przed chwilą, Agrest napisał:

Mo o tam, 6km od Moya, 7km od Bliska i 1km od Orlen. No i 6,5km od dwóch innych

pewnie nieudoły zamawiają albo zamawiają jak braknie orlen południe ma pełne rafinerie ... nigdy w historii nie brakowało 

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

bo taka prawda .... discovery  też tak było drzewo pobiera durze ilości co2 ale  dużo oddaje jesienią dodatku metan itp 

Yyyy Romek 🤦‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Młody człowiek daje zarabiać Państwu płaci podatki a stary człowiek pobiera od Państwa kasę i jest już nie potrzebny bo nie wytwarza tylko zabiera .

Ty jednak jesteś idiotą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v