Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, PRIMO napisał:

A tego to już nie wiem. 🙄

A za co? 😁🍇

za gicze  tylną  @pafnucy może  gania  z siekierą  po patyku  ale  w moim rejonie  łapią  za nogą tylną  uwiążą do  ucha przy ścianie  i   koniec żywota

14 minut temu, pafnucy napisał:

20 kila lat temu bral. 

Musi byc do pobrania probki podczas uboju. Myslisz ze siedzi i czeka na telefon?

Do wererynarii wczesniej prosba o zgodę. Pozniej z papierkiem od weta. 

I kazda sztuke sie wyrejestrowuje. 

No i trzeba miecbprzeszkolenie jak samemu ubój... 

Chleliście  UE  to  mata  

Opublikowano (edytowane)

teraz lata sie z biurokracją za świniami a jak tak pójdzie to będą latać za drobiem, królikami  😂

ciekawe tylko co będą ubijać jak świń praktycznie na wsiach nie ma a jak są to w jednym albo dwu miejscach

Edytowane przez racyl
Opublikowano
21 minut temu, pafnucy napisał:

Musi byc do pobrania probki podczas uboju. Myslisz ze siedzi i czeka na telefon?

u mnie tak dzwonisz zostawiasz i przyjedzie 

22 minuty temu, pafnucy napisał:

Do wererynarii wczesniej prosba o zgodę. Pozniej z papierkiem od weta. 

.......

22 minuty temu, pafnucy napisał:

No i trzeba miecbprzeszkolenie jak samemu ubój... 

wole zapłacić gościowi 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

u mnie tak dzwonisz zostawiasz i przyjedzie 

.......

wole zapłacić gościowi 

Tylko ze trzeba powiedzieć w weterynarii kto ubó zrobi. Nie kazdy chce tam figurować 

Opublikowano (edytowane)

.

19 minut temu, pafnucy napisał:

Tylko ze trzeba powiedzieć w weterynarii kto ubó zrobi. Nie kazdy chce tam figurować 

nie mam z tym problemu robi to górnik  wykształcenia rzeźnik 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

To już początkiem lat 90 tych bodaj  naukowcy japońscy w doświadczeniach  udowodnili.

Puki co nie ma dowodów na to że rośliny odczuwają cierpienie  . Są badania pokazujące że rośliny reagują na ich uszkodzenie , ale tego nie można nazwać odczuciem ani cierpieniem  . Przynajmniej według naszej dotychczasowej wiedzy . 

Moim zdaniem może i  w przeszłości nie dało się żyć i zdobywać pożywienia inaczej , ale dziś i w niedalekiej przyszłości  będzie to możliwe . 

To już w zasadzie pewne że odejdziemy od produkcji zwierzęcej , jeden powód to ekonomia a drugi etyka .

Opublikowano

Etyka?

Możni tego świata bez mrugnięcia okiem skazują tysiące ludzi na śmierć poprzez wywoływanie konfliktów, koncerny światowe trują nas by móc sprzedać lekarstwo na odtrutkę, a ty o etyce ?

Ekonomia?

Kapusta stanieje jak schabowego nie będzie?

Opublikowano
36 minut temu, peugeot napisał:

To już w zasadzie pewne że odejdziemy od produkcji zwierzęcej , jeden powód to ekonomia a drugi etyka .

Ten pierwszy powód w miarę jasny, ale ten drugi to chyba coś z zakresu magii.😂

Opublikowano

Spora część ludzi kieruje się etyką w stosunku do zwierząt, bo nie potrafi tego w stosunku do ludzi. Taka jest moja (nie zawsze na trzeźwo) obserwacja. 😂

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Spora część ludzi kieruje się etyką w stosunku do zwierząt, bo nie potrafi tego w stosunku do ludzi. Taka jest moja (nie zawsze na trzeźwo) obserwacja. 😂

Spróbuj zmienić otoczenie i może bądź częściej trzeźwy .

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Ja tam do wędkarstwa nic nie mam. W USA w trakcie szkolenia policji każdy policjant doświadcza na sobie użycia paralizatora. Aby poczuć osobiście co funduje zatrzymanemu. Jest to część szkolenia. Proponuje więc każdemu wędkarzowi haczyk w gębę i potem próbę jego wyjęcia samodzielnie lub przez kogoś. By wiedział co funduje rybce.

Masz jakąś informacje o przestępstwie to donoś. To, ze ktoś coś napisał na forum tonie znaczy, że to zrobił. Ale jak masz info, że zrobił to pisz donos. Na co czekasz. Pamiętaj tylko, ze za wprowadzanie w błąd organów ścigania też są kary.

Kurła myślisz że nigdy sam haczykiem się nie złapałem? Kiedyś kumpla na łódce alga na szczupaka złapałem za plecy to mało mnie z lodki nie wy***ał 

Opublikowano
35 minut temu, mirro napisał:

Zmiana otoczenia nic nie da. Wszędzie jest tak samo. Przerost formy nad treścią. 

Nie wszędzie , w większym mieście ludzie mają inne zdanie . A co najważniejsze zmieniają przyzwyczajenia kulinarne . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v