Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Cieszy bo skoro ludzie odchodzą od kościoła to nie będzie chrztu czyli wydatków potem odpada komunia 18 stka ślub chrześniaka czyli same oszczędności a jedyna rzecz jakiej dzieci oczekują od chrzestnych to kasa kasa i jeszcze raz kasa 😜

Opublikowano
racyl napisał:

@Mariusz2903

A po co mam dawać ?,  co oni nie mają rąk do pracy

Jak to było ? módl się i pracuj a Bóg ci dopomoże

Owsiak też niech się. bierze za robotę a nie publiczne pieniądze na swoje zbiórki wykorzystuje jeszcze chorymi dziećmi się zasłania no ale tak się robi jak się pracować nie chce

Opublikowano
3 minuty temu, Rogas71 napisał:

To po co ja płacę podatki na drogi w paliwie które idzie na uprawę pola?

A wcześniej nie płaciłeś. wszystko co było zarejestrowane a nawet nie wyjeżdżało na drogi podlegało opłacie

1 minutę temu, Rogas71 napisał:

Owsiak też niech się. bierze za robotę a nie publiczne pieniądze na swoje zbiórki wykorzystuje jeszcze chorymi dziećmi się zasłania no ale tak się robi jak się pracować nie chce

To i Ty spróbuj niech ci też dają

• Like 1
Opublikowano

ty zorganizuj taką pomoc dzieciakom.

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To taką mają pracę poprzez posługę , zrobili studia a ty ich do łopaty gonisz .

praca 😁 a po co zaraz do łopaty ?, teraz praca szuka cżłowieka, mogą chmiel u ciebie zbierać 😂

2 minuty temu, Rogas71 napisał:

Ja mam swoją godność żyje z własnej pracy

Bo nie umiesz nic takiego zrobić 😂

Opublikowano
Pafnucy napisał:

ty zorganizuj taką pomoc dzieciakom.

Niech Ci zorganizują co im ten los zgotowali

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Zielona Góra bierze gaz z Kościana prosto z dziury.

Ale mówisz o lokalnej sytuacji, tak jak budowa elektrowni atomowej przez Solorza i Sołowowa a mi bardziej chodziło o cały kraj. Skoro węgiel jest nie dobry to może należało iść w kierunku ropy. Na marginesie, ciekawe czy będą protesty w związku z budową tej elektrowni ?

2 godziny temu, Ulman napisał:

Z okna widzę kilkanaście turbin i są one unieruchamiane tylko i wyłącznie przy bardzo silnej wichurze. Wiatr musi przekraczać bodajże 30 m/s i wtedy systemy bezpieczeństwa ustawiają łopaty w pozycję spoczynkową Przy mrozach poniżej 20C wiatraki normalnie pracują.

Podobno wysoki koszt utylizacji jest tych wiatraków, także lepiej je wywalić na śmietnik po zakończonej pracy lub spalić. Przerabiać się nie opłaci. Czyli znów ekologia jest nie ekologiczna.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Balum Balum | PAN KRESKA SPOTYKA KACZORA 

Super bajka. Muszę poszukać więcej w internecie.

2 minuty temu, Rogas71 napisał:

Niech Ci zorganizują co im ten los zgotowali

O czym Ty teraz piszesz?

Opublikowano
25 minut temu, Rogas71 napisał:

Ojciec dyrektor wyciąga kasę od naiwnych dziadków od kilkudziesięciu lat. Jemu też się pracować nie chce?

14 minut temu, dsbh napisał:

Podobno wysoki koszt utylizacji jest tych wiatraków, także lepiej je wywalić na śmietnik po zakończonej pracy lub spalić. Przerabiać się nie opłaci. Czyli znów ekologia jest nie ekologiczna.

Nie o tym cała dyskusja. Roman twierdził na podstawie artykułu którego autorem był Miś Kolargol,  że pewnego dnia wszystkie wiatraki w Niemczech przestały pracować. Jest to oczywistą bzdurą ale czego się nie robi  w imię obrony wungla. Miałeś wątpliwości czy podczas mrozu śmigła sie kręcą - tak , kręcą się. Co więc wnosi do dyskusji fakt że są problemy z utylizacją? To nie ma wpływu na ich produktywność w czasie mrozów ani śnieżycy.  

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Szef MSZ Rosji Siergiej Ławrow; mapa Europy / autor: wikimedia commons/The Official CTBTO Photostream - 2019 Comprehensive Test-Ban Treaty Article XIV Conference/CC BY 2.0; Fratria

https://wpolityce.pl/swiat/579941-skandal-lawrow-nazywa-polske-i-inne-kraje-bezpanskimi

Po Ukrainie czas na Kraje Bałtyckie i Polskę i żadne NATO nam nie pomoże bo historia lubi się powtarzać , po wybuchu 2 wojny zachód siedział cicho , nie chciał drażnić Hitlera a teraz panicznie boją się Putina .

Rosja dalej uważa Polskę za swą kolonię i inne kraje Bałkańskie .

Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Ojciec dyrektor wyciąga kasę od naiwnych dziadków od kilkudziesięciu lat. Jemu też się pracować nie chce?

Rydzyk to biznesmen a Owsik taki pajac 

Opublikowano

Zaiste głęboka myśl wymagająca wielkiego potencjału intelektualnego 😂 

Rydzyk to biznesmen? Tu się musze zgodzić. W zamian za rządowe dotacje oferuje poparcie dziadków.

• Like 1
Opublikowano

Stowarzyszenie STOP Nieuczciwym Pracodawcom alarmuje, że dociera do niego rekordowa liczba zgłoszeń.

@ulman

6 minut temu, Ulman napisał:

Rydzyk to biznesmen? Tu się musze zgodzić. W zamian za rządowe dotacje oferuje poparcie dziadków.

na pewno lepszym jak ty 

Opublikowano

W wyciąganiu kasy od dziadków pod płaszczykiem religii to z pewnością.

Stowarzyszenie stop nieuczciwym pracodawcom? Banda leni , nierobów i lewactwo któremu się należy. Nc dziwnego że za nimi obstajesz jak Ikonowicz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v