Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

konkret - kiedy to było i jak długo trwało?

zadzwoń do Merkel 

1 minutę temu, racyl napisał:

Ile by to nie trwało to nie może być tak że nagle prądu zabraknie.

zobacz sobie jak agregaty skupują 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Widzisz gdzie cię wywiódł twój wątły intelekt? Uwierzysz w największą bzdurę bo nie myslisz.

ostatni jest felieton opisany o tej całej sytuacji ...  ale ty jak zawsze ...........

Opublikowano

trzesienie ziemi w japonii doprowadzilo do zapasci energetycznej europy- gdyby nie w sumie malo szkodliwa i niemozliwa do powtorki w europie awaria w fukuschimie nie zamykano by elektrowni atomowych w europie.

ulman -ma do wolodii telefon 🤣.

https://sprawdzam.afp.com/nie-nadejscie-zimy-w-niemczech-nie-sparalizowalo-dostaw-z-odnawialnych-zrodel-energii

u mnie ze dwa razy snieg na panelach byl-ale tak do poludnia pozniej zsuwal sie na dachowke, ale ja mam idealne warunki dach 40% i idealnie na poludnie, u innych snieg lezal a u mnie juz pracowaly, jesli ktos daje na wschod czy zachod to nie ma co sie dziwic 

Opublikowano

Nie jest oczywiście prawdą, że obecnie europejska energetyka obywa się już bez węgla. Jak przyznaje niemiecka telewizja N-TV, „w ostatnim czasie Europa doświadczyła nietypowego okresu ciszy wiatrowej”, co zmusiło Niemcy do zwiększenia krajowej generacji energii elektrycznej na bazie węgla brunatnego. Podobnie Wielka Brytania w krytycznej sytuacji uruchomiła na nowo jedyną elektrownię węglową, której jeszcze nie zlikwidowano w tym kraju. [4] Jednak skala obecnych potrzeb wykracza daleko poza możliwości pozyskania węgla w Europie i zwiększonych dostaw węgla trzeba szukać w Rosji.   

http://stopwiatrakom.eu/aktualnosci/2996-zielona-europa-panicznie-boi-się-ostrej-zimy-i-prosi-rosję-o-węgiel.html

11 minut temu, jacus napisał:

widziałeś filmie jest twoja strona podana co pisze kłamstwa wobec polski ze zużywamy najwięcej węgla ze jesteśmy największym trucicielem itp 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jacus napisał:

"— Uważam, że prezydent ma talenty i zdolności, by zostać dyplomatą, ale nie mnie to oceniać. To są zbyt zawiłe sprawy — powiedział Jan Duda w rozmowie z "Super Expressem". Przy okazji ojciec odniósł się do ostatniej decyzji prezydenta, który postanowił zawetować nowelizację ustawy medialnej, popularną lex TVN."

Dodam za Pana Dudę Seniora -  i to wielkom  dyplomatą.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Ostrzałka z dobrym chwytem to koszt minimum 2,5 kPLN. Nie stodwadzieściazeteł. Ale - tym sobie poradzisz po zmianie kamienia. Pilnik użyjesz w połowie aby łańcuch wyregulować. Jak wiesz jak się ostrzy pilnikiem to ogarniesz i tą maszynę.

jacus napisał:

trzesienie ziemi w japonii doprowadzilo do zapasci energetycznej europy- gdyby nie w sumie malo szkodliwa i niemozliwa do powtorki w europie awaria w fukuschimie nie zamykano by elektrowni atomowych w europie.

ulman -ma do wolodii telefon 🤣.

https://sprawdzam.afp.com/nie-nadejscie-zimy-w-niemczech-nie-sparalizowalo-dostaw-z-odnawialnych-zrodel-energii

u mnie ze dwa razy snieg na panelach byl-ale tak do poludnia pozniej zsuwal sie na dachowke, ale ja mam idealne warunki dach 40% i idealnie na poludnie, u innych snieg lezal a u mnie juz pracowaly, jesli ktos daje na wschod czy zachod to nie ma co sie dziwic 

Wschód zachód to lepsze rozwiązanie niż czyste południe bo generuje najwięcej energii w czasie szczytów ale wiąże się z kasą i ekonomicznie jest do dupy. Jak zmądrzeją z cenami to coś pomyślę. Jak z pompą ciepła. Z rozgrzanej powierzchni panela latem można odzyskać ciepło do C.W.U. latem i poprawić parametry jego pracy ale to już nie kreuje boomu i nie pompuje siana do konkretnych kieszeni. Lepiej handluje się chałą.

racyl napisał:

tanio wychodzi granie olejem opałowym ?, kiedyś ludzie bawili się w piecyki na to ale szybko z tego jakoś rezygnowali

Tanio nie jest. Jest komfortowo jak z gazem i bezpieczniej.

mirro napisał:

Ło matko, to dać im Pegazusa i będą działać aż miło.😂 Mam tylko jedno pytanie. Kiego ciula ta ekipa nie jest w strukturach ABW?

Papierów za dużo. To taka sama klika jak ci we WOT - będą swoich ścigać za sianie defetyzmu.

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Papierów za dużo. To taka sama klika jak ci we WOT - będą swoich ścigać za sianie defetyzmu.

Noooo jak o chodzi w tym o wyłuskanie reakcyjnego elementu, to faktycznie, niech będą w policji.😂

Opublikowano
mirro napisał:

"— Uważam, że prezydent ma talenty i zdolności, by zostać dyplomatą, ale nie mnie to oceniać. To są zbyt zawiłe sprawy — powiedział Jan Duda w rozmowie z "Super Expressem". Przy okazji ojciec odniósł się do ostatniej decyzji prezydenta, który postanowił zawetować nowelizację ustawy medialnej, popularną lex TVN." Dodam za Pana Dudę Seniora -  i to wielkom  dyplomatą.😂

Ojciec syna? Na wygnanie? Uuuu to się chyba w rodzinie nie układa.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Ojciec syna? Na wygnanie?

Na jakie wygnanie? Facet obierze obecnie modny kierunek i uda się na placówkę w Zjednoczonych Republikach Marsa.😂

Opublikowano

ilu wczoraj poszlo w ostatnia droge-707 osob, to ze 70 % wszystkich zmarlych. 

wyglada na to ze w tym roku pojdziemy na rekord-peknie 500 tysiecy, najwiecej od wojny, czesc wynika ze w wiek poborowy weszly roczniki wyzu powojennego.

dtaras-skad wziales dane ze wschod-zachod lepsze niz poludnie, w porownaniu z tymi co maja takie wynalazki to wyglada to troche inaczej. mikroinwertery troche poprawiaj wyniki ale i podnosza koszty i usterkowosc. ja mam rozciagnieta na 14 metrow instalacje czyli wschod -zachod tez jest 

Opublikowano (edytowane)

Gregor 

Daj se siana , Ci napiszą że schodza z tego swiata bo szprycy nie wzieli hehe

. ale opieki med na normalne choroby prawie nie ma to nie widza...

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v