Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubertuss napisał:

Czytać może ale i tak nie zrozumie. Organ regulujący może dorzucić do ramówki jakieś programy ale nie może nic zdejmować. Jeśli ttv ma koncesję na ileś lat to ma podane jakiego typu programy będzie nadawała a nie ich tytuły. Do tego i organ regulujący może nakazać dołożenie czegoś ale nie zdjęcie. Jeśli wiec ttv zadeklarował przy ubieganiu się o koncesje raz na ileś lat, że będzie nadawał programy informacyjne to sprawa jest załatwiona.

ttv jest programem ogólno tematycznym możę w zasadzie nadawć co chce od rozrywki przez paradokument ale ma okreslony czas na program informacyjny , tu według mie założenie jest jasne ten program TTV nie przynosi zysku oczekiwanego i grupa discowery poświeca go , prawdopodobnie ma swiadomość co się może stać i mysli żę ten program zostanie zdjęty co i tak biznesowo jest bez znaczenia a nawet lepiej  dla tej grupy ale czeka na wydzwięk społeczny .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Wiec donieś na nich jeśli łamią prawo. Uważasz, że są tak głupi by będąc pod ostrzałem narażać kolejny kanał na konflikt z prawem? Jakiś czas temu juz pod rządami pis poranny program tvn 24 leciał na ogólno dostępnym naziemnym tvn też do 9 czy do 10 i nic z tego nie było. Tak samo będzie leciał i teraz na ttv a ty żyj dalej w odmętach swoich bzdur. Bo myślisz, że wiesz lepiej a tak naprawdę guzik wiesz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Z sondażu IBRiS dla "Rzeczpospolitej" wynika, że 63,6 proc. ankietowanych jest przekonanych, że opozycja nie jest gotowa na przejęcie władzy w Polsce. 

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-czy-opozycja-jest-gotowa-do-przejecia-wladzy-politycy-koment,nId,5721657#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

myślałem ze tylko ja widziałem ze mamy największych nie udołów w opozycji   ale większość społeczeństwa ... z czym do ludzi Tuskiem ?

najgorsze ze mamy pis i anty pis długo długo nic i konfederacja 

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

No bo koledzy go uje jedne na wznak położyli....

Nie znam się na sprawach wojskowych ale jeśli oni tam stacjonują i nie są na przepustce to czy mają się prawo tak najebać? Obstawiam że nie bo to byłby jeden wielki burdel a nie wojsko.  No i nie wierzę że pił sam i to odosobniony przypadek. Jeden spieprzył na Białoruś drugi się zachlał ....co bedzie nastepne? Samobójstwo , strzelanina w koszarach? To jakiś cyrk jest a nie wojsko

Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Bronią nas dzielni wojacy z narażeniem życia  Śmierć żołnierza na granicy. Znamy przyczynę zgonu - Lublin (onet.pl)

Wykonywał zadanie bojowe w czasie pokoju iiiiiiiiiii go przerosło.😂

Straty jakieś muszą być jak nie w materiałach i sprzęcie to w ludziach.

Ulman napisał:

10 minut temu, DTaras napisał:

No bo koledzy go uje jedne na wznak położyli....

Nie znam się na sprawach wojskowych ale jeśli oni tam stacjonują i nie są na przepustce to czy mają się prawo tak najebać? Obstawiam że nie bo to byłby jeden wielki burdel a nie wojsko.  No i nie wierzę że pił sam i to odosobniony przypadek. Jeden spieprzył na Białoruś drugi się zachlał ....co bedzie nastepne? Samobójstwo , strzelanina w koszarach? To jakiś cyrk jest a nie wojsko

bo właśnie kolejność była zdaje się odwrotna najpierw udana próba S, potem poległy w boju a następnie dezercja. Normalne wojsko. Co Ty chcesz...

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

uwierz mi ze jak byś dostał rykoszetem od nich w jakiejś pijackiej awanturze szczelniczej więcej było by pożytku niż straty 

Opublikowano

Może i straty muszą być ale czy w ten sposób to bym polemizował.

Najpierw poległ w boju a potem zdezerterował? Ale że jakO.o🤒🥴 

Normalne wojsko? Patriotyczne narodowe, kultywujące tradycje , sznurem za mundurem a tu sie jeden zachlał a drugi spieprzył na Białoruś. To może być normą dla patola a nie kogoś normalnego. 

Opublikowano

A na granicę to co? Taki jeden z drugim mógł by narobić kłopotów bo by se np strzelił do Białorusina. CI by odpowiedzieli i mam problem gotowy. Armia jest przez Macierewicza osłabiona i to konkretnie. Bo zdziesiątkowano doświadczoną kadrę dowódczą. I teraz widać skutki.

Opublikowano

15 tyś wojska z czego 2 naganne przypadki i krzyk że patola? Walnijcie się w dekielek, aby opadł i zapobiegł odparowaniu resztek zdrowych zmysłów.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Normalnie, Zabili go i uciekł.:lol:

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Bo zdziesiątkowano doświadczoną kadrę dowódczą. I teraz widać skutki.

Nooo akurat w tym przypadku to przyczyna leży całkiem gdzie indziej.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

bez przesady wojsko jak wojsko , na misje zagraniczne pewnie byli by odsiani wczesniej  ale na granice .

A to różnie z tym bywa, Generalnie ludzie się znaja, więc jakieś wiadomości zawsze są. Dać się zrotować z misji to żaden honor, więc tez się pilnują. 

1 minutę temu, jacus napisał:

15 tysiecy wojska, iles tysiecy strazy granicznej, wot-

WOT jest tam pewnie koło tysiąca a te 15 tyś to razem z WOT.

Opublikowano
Ulman napisał:

Może i straty muszą być ale czy w ten sposób to bym polemizował.

Normalne wojsko? Patriotyczne narodowe, kultywujące tradycje , sznurem za mundurem a tu sie jeden zachlał a drugi spieprzył na Białoruś. To może być normą dla patola a nie kogoś normalnego. 

Ulman - trzech żołnierzy albo żołnierzów po nowemu, nie jeden.

Opublikowano
48 minut temu, binek napisał:

15 tyś wojska z czego 2 naganne przypadki i krzyk że patola? Walnijcie się w dekielek, aby opadł i zapobiegł odparowaniu resztek zdrowych zmysłów.

W takiej sytuacji 2 to o 2 za dużo. Ty niestety tego nie rozumiesz. A wystarczyło by gdyby jakiś dureń po pijaku strzelił do Bialorusina. I było by jednego za dużo. Bo był by problem jak sk syn. Władek tylko na to by czekał i dopiero byś sraczki dostał.

Twój oczadzony propagandowo umysł tego nie ogarnia. Bo trzeba jakoś tego pisu bronić za wszelką cenę. Choć by największą głupotę zrobili to ty i tak będziesz bzdury wypisywał i od pociotków komuchów wyzywał których również w pisie nie brakuje i ty tego też pojąć nie możesz.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v