Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Wyrok dostał a ze siedzi w chacie. Nie on pierwszy nie ostatni. Może mu faktycznie zdrowie nie pozwala. Zresztą on nigdy nie był w wierchuszce po. Raczej drugi lub trzeci rząd. Ciekawe kiedy posadzą Tuska Schetynę czy Budkę lub innych co to też mieli siedzieć. Nawet Gawłowskiego, który tez nie był na topie nie udało się posadzić na długo. takie to są właśnie te dochodzenia pisu. Nic nikomu nie udowodnią tylko posadzą na kilka miesięcy czy dni aby oszkalować i insynuować, że coś nie tak. A potem z braku dowodów sąd wypuszcza. Tyko Piniorowi się nie udało.

Chciałeś przykład? - to go masz.

Opublikowano
witejus napisał:

Wszak sam przyznał w rozmowie z Mazurkiem że wziął 2 tys, tylko przez grzeczność dodał że w gabinecie.To ja się pytam czy szpital w którym operował to był jego prywatny szpital? I na koniec żeby nie było, nie znajdziesz zdania w którym broniłbym Mejzy ,jeśli zgrzeszył do paki z nim ,a sam przyznajesz że jego sprawa nie jest kryminalna w przeciwieństwie do sprawy Tomusia ,tylko moralnie naganna .I jeszcze o Karczewskim,słyszałeś ,czytałeś gdzieś lub widziałeś by ktoś oskarżał go o branie łapówek? myślisz że gdyby się choć jeden znalazł to tefałenowska szczujnia by tego nie rozdmuchała na całą Polskę?A nawet TVN nie odważył się na fałszywe oskarżenia.

Pojęcie o lekarzu prowadzącym znasz? Ktoś w zamian dobrej flaszki dał bilety NBP. W gabinecie prywatnym - mógł dać i dziesięć tysięcy.

Opublikowano
mirro napisał:

Bo kupujemy.😂

To, że kupujemy to pikuś. Platforma jest do wyposażenia z pomysłem. WOT mógłby skorzystać. Gorzej, że przypisujemy sprzętu nadprzyrodzone moce i w ten sposób podjarani go wyceniamy. Ma także wrażenie, że licytacja polega na uświadamianiu oferenta ile powinien wziąć. Wciąż w górę. Jakby komuś zależało aby konkretny pośrednik przytulił konkretny pieniądz (prowizja zależy od ceny)

witejus napisał:

Weź ,nie ośmieszaj się.

No właśnie nie jestem pewien kto się ośmiesza.

• Like 1
Opublikowano

@hubertuss to niema sensu się tak rozczulać. W szpitalu teraz na rozmowy się nikt się nie umawia bo każda niepewna sytuacja w miejscu pracy generuje niepotrzebny raban. Chcieli pogadać - poszli na wizytę prywatną i z własnym Szmalem zrobili co chcieli

witejus napisał:

To upewnię cię że  ty sam.

To podaj konkret jakiś jeszcze. Pokaż lekarzu co masz w garażu oraz każdy lekarzyk ma swój cmentarzyk się nie liczy.

Opublikowano (edytowane)

Ja rozumiem, że w PL służba zdrowia działa jak piszesz. Chodzisz prywatnie i lekarz bierze cię bez kolejki na oddział. Ale po co wmawiać komuś, że ktoś brał jak udowodnić się tego nie da. To są słowa przeciwko słowom. Natomiast wyczyny Mejzy to już jest jednak inna liga i inny ciężar choćby moralny. Bo kryminalny też jest tylko nikt się za to nie weźmie. Tylko, ze sczujnia Kurskiego wmawia tym nieszczęśnikom, ze to to samo.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

nawet więcej - chodzi o przyszłość której się a pewno nie doczeka i akurat 500+ to nie jest najgorsze a wręcz można dyskutować czy w ogóle złe w sytuacji powszechnego  zdzierstwa pańs... powszechnego nadfiskalizmu nie tylko w Polsce.
Ktokolwiek by nie wygrał z POprzednikami coś podobnego by również wprowadził przynajmniej spośród tych którzy mieli realne szanse wygrać nawet gdyby zamierzał liberalizować relacje gospodarcze to właśnie owe stałe zasiłki na granicy minimum socjalnego wyrównują nieco punkt startu.
Problem w tym że nic nie zrobiono aby była premiowana osobista zaradność, pracowitość i taka agresywność gospodarcza prywatna - cecha ze wszech miar potrzebna nawet na wen. rynku unijnym a robi się coś wręcz przeciwnego. Inicjatywę jakąkolwiek rezerwuje się roli państwa nawet w kwestiach weryfikacji zawodowych bo czy widać aby znikały wszelkie koncesje certyfikaty prawnie wymagane czy choćby już standard nadzoru finansowego głupich pensyjek tych nawet minimalnych do których bez konta w banku nie podchodź. PiS tak walczy z unijną dyktaturą biurokratyczną a samo najskwapliwiej ją u siebie wprowadza.
Coraz mniej czujemy się właścicielami samych siebie a walka z państwem jest z góry skazana na porażkę zanim ono jest relatywnie silne przy czym to państwo wkracza w coraz więcej sfer bo teraz jeszcze ta nagonka na media ,jakieś grzebanie w szkolnictwie nawet (tu za bardzo nie wiem na ten moment o co dokładnie chodzi ale jeśli ideolog tym razem wyznaniowy w tym grzebie to o nic dobrego) i dużo by jeszcze m in z czymś dla Polski wyjątkowym - oligarchizacją polityczno partyjną.
Straciliśmy wiele z poczucia sprawczości własnego losu i nie wiem co lub kto zdolen jest teraz tę wiarę odbudować a bez wiary w sens działania nikt się działania nie podejmie.
Gdy zrównano przestępstwo podatkowe z kryminalnym to de facto państwo nasze własne stało się naszym największym wrogiem i ja np dla takiego państwa nie zamierzam walki podejmować z nim samym aby stworzyć w nim cokolwiek ponad szare minimum aby nie zwracać na siebie uwagi molocha z którym nie mam szans
Pamiętam to uczucie z "późnego Gierka" i wszyscy powinni wiedzieć ....

Jedno pytanie - czy czujesz że nasza wolność z rządów PiS wzrosła czy przeciwnie?
"i wszystko jasne"

ktokolwiek

Co należy rozumieć pod pojęciem wolność ? Ograniczenie wolności kryje się pod postępem technologicznym i nikomu to nie przeszkadza, że może być inwigilowany na każdym kroku. W "trosce" o nasze zdrowie nakazują nam czym mamy palić w piecach, tylko nikt nie mówi skąd brać środki, to jest też wolność ? Realny wpływ na politykę mamy jedynie w czasie wyborów. I tak  można by wymieniać. Chyba nie ma czegoś takiego jak wolność. Lawina ruszyła i raczej jej nic nie zatrzyma. Oczywiście wszystko się odbywa w "trosce" o nas.

Co do 500+ zgadzam się z tym co pogrubiłem. Nie traktuję tego programu jako zwiększenie populacji a pomoc na starcie. Mamy masę utalentowanych ludzi którzy nie mogą się wybić i kończą w najlepszym przypadku na kasie. A może ten program ułatwi im start. 500+ będę bronił.

1 godzinę temu, mirro napisał:

I żyli długo i szczęśliwie.😂

To chyba nie w tej bajce :ph34r:.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

To tez właśnie tłumaczyłem, że nikt nie udowodni bo nikt rachunku nie wystawia. A zrzec się immunitetu nie ma dla niego sensu. Bo jak już też tłumaczyłem. To sprawa polityczna mając na celu uzyskanie większości w senacie. Którą pis odpuścił gdy wyszło, ze jeden człowiek nic już nie da. Poza tym jak już los nie jednego polityka opozycji pokazał, że sprawa wygląda teraz tak, że zamykają w świetle kamer potem stawiają zarzuty i nic się nie dzieje a to wszystko ma jedynie oszkalować danego polityka. 

Teraz to nie rozumiem. Skoro jest krystalicznie czystym i prawym człowiekiem, oddanym bezgranicznie przysiędze Hipokratesa, to co to dla niego taki immunitet. Pis zrobi pokazówkę w której nic nie udowodni i z dużej chmury mały deszcz powstanie a za miesiąc będzie co innego na tapecie.

Tak tak pis dał. A teraz tumany które uwierzyły, że im ktoś coś za darmo dał za to płaca i myślą dalej, że pis dął.

Tak jak Cię czytam to wychodzi na to, że nikt oprócz Ciebie nie wie skąd ta kasa się bierze na wszystkie socjale.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Bo kupujemy.😂

Jak kupujemy to jesteśmy największym i najlepszym i naj coś tam sojusznikiem :P. A gdybyśmy nie kupowali to zaraz by nadleciał jakiś sekretarz stanu aby nas przekonać jak wielki błąd popełniamy i musimy go naprawić z nawiązką.

Skoro omijamy prawo w wielu innych kwestiach to co nam robi tu różnicę. Szkoda, ze nie widzisz omijania prawa jak pis wałki robi. Tylko jak chce zniszczyć stację telewizyjną której nikt nie każe ci oglądać to ci przeszkadzać zaczyna.

A co pis zrobi jak amerykanie nie sprzedadzą tvn u jakiemuś Obajtkowi czy komu innemu? Pójdzie na wojnę z USA? Będziemy na nich sankcje nakładać?

Ty już nie bój żaby. Solorz tylnymi drzwiami wziął się za Canal + to i z TVNem sobie by poradził.

59 minut temu, hubertuss napisał:

jaki główny temat? Główny temat to był taki, że wasza propaganda porównuje Mejzę do Grodzkigo. Grodzki o ile to prawda bo nie widziałem rozmowy przygnał się do jak rozumiem wzięcia raz z grzeczności 2 tys. To jak z grzeczności to rozumiem, ze po operacji. Powtarzam o ile to prawda. Mejza żądał 80 tys USD przed leczeniem i to leczeniem nie możliwym do pozytywnego przeprowadzenia z punktu widzenia medycyny. Tak był główny temat.

Jak z grzeczności to wydał resztę :ph34r: ? Tak z grzeczności aby się pan nie obraził te 2 tys. zł wezmę 🤣. Mało z krzesła nie spadnę ze śmiechu.

26 minut temu, DTaras napisał:

Pojęcie o lekarzu prowadzącym znasz? Ktoś w zamian dobrej flaszki dał bilety NBP. W gabinecie prywatnym - mógł dać i dziesięć tysięcy.

Bo teraz się to tak odbywa.

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

Jak z grzeczności to wydał resztę :ph34r: ? Tak z grzeczności aby się pan nie obraził te 2 tys. zł wezmę 🤣. Mało z krzesła nie spadnę ze śmiechu.

🤣🙆‍♂️🤦‍♂️ja też mało z krzesła nie spadłem

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Teraz to nie rozumiem. Skoro jest krystalicznie czystym i prawym człowiekiem, oddanym bezgranicznie przysiędze Hipokratesa, to co to dla niego taki immunitet. Pis zrobi pokazówkę w której nic nie udowodni i z dużej chmury mały deszcz powstanie a za miesiąc będzie co innego na tapecie.

Tak jak Cię czytam to wychodzi na to, że nikt oprócz Ciebie nie wie skąd ta kasa się bierze na wszystkie socjale.

Jak kupujemy to jesteśmy największym i najlepszym i naj coś tam sojusznikiem :P. A gdybyśmy nie kupowali to zaraz by nadleciał jakiś sekretarz stanu aby nas przekonać jak wielki błąd popełniamy i musimy go naprawić z nawiązką.

Ty już nie bój żaby. Solorz tylnymi drzwiami wziął się za Canal + to i z TVNem sobie by poradził.

Bo teraz się to tak odbywa.

Widać, że nie rozumiesz. Immunitet nie ma nic wspólnego z medycyną i przysięgą Hipokratesa. Tam chodziło o politykę i większość w senacie. Oraz o storpedowanie kandydatury marszałka na jakiego zgodził się psl i niezależni popierający opozycję. Pis ciągał by go miesiącami być może chcąc zrobić w jego okręgu wybory i odzyskać to miejsce i większość. Dlatego właśnie Grodzki nie chciał być częścią tej jak to piszesz pokazówki. Bo nawet może pomyślał jak ty zrobili by pokazówkę i nic by to nie dało ale w senacie kto wie może by zyskali.

Ja nie piszę, że nikt oprócz mnie nie wie skąd bierze się kasa na socjale. Bo bardzo dużo ludzi wie, że za to płaci i nikt im nie daje nic więcej czego wcześniej lub w przyszłości im nie zabierze. Niestety większość tych ludzi to nie wyborcy pis.

Sekretarz stanu to do nas nie przyleci napisze z jakąś połajanką lub zadzwoni w najlepszym układzie. A z reguły do wyprostowania pisu wystarczy ambasador USA w PL jak np pani Mosbacher.

Ja nie boję żaby. Bo Solorz to nie Ameryka. A jedynie biznesmen, który przez wspólny z państwem interes w PAK musi jeść z ręki każdego rządu.

Z ta grzecznością to @witejus pisał, że niby w jakiejś rozmowie tak powiedział Grodzki. Nie wiem jaka to była grzeczność i czy tak było. Bo on wiele insynuuje w swoich wpisach. Dlatego pisałem, że zakładam, ze tak być mogło nawet ale nie że tak było. W dodatku jak tu komuś odpisałem niestety w polskiej medycynie powszechną jest praktyka chodzenia prywatnie do lekarzy w tym ordynatorów czy innych i tą droga omijania kolejki do operacji czy na odział. Ale udowodnić tego nikomu nie udowodnisz. Bo ktoś powie, że 2 tys za wizytę dał. A nie łapówki. Albo odwrotnie ktoś płacąc za wizytę powie że dał łapówkę w zależności od intencji. Ale za taki stan rzeczy to niestety odpowiadają wszystkie rządy po kolei a lekarze tylko korzystają na tym. Bo jak nie za wizytę to powiedzą, że jako prezent a udowodnić wciąż się nie da. Tak i Grodzkiemu nikt nie udowodni. Bo to są słowa przeciwko słowom.

12 minut temu, witejus napisał:

🤣🙆‍♂️🤦‍♂️ja też mało z krzesła nie spadłem

A co ktoś ci wytłumaczył o co chodzi czy znowu nie zrozumiałeś?

6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Fakty TVN on Twitter: "Sędzia został zawieszony w dniu szczytu Unii  Europejskiej, na którym premier Morawiecki przekonywał, że Polska nie ma  problemu z praworządnością. WIĘCEJ w materiale @FaktyTVN ⬇ ⬇ ⬇  https://t.co/k2CoRxJyvN" /

Masz na myśli tych SB ków i bezpiekę co w pisie jest? Jak Bejda, Przyłębski, Piotrowicz?

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Z ta grzecznością to @witejus pisał, że niby w jakiejś rozmowie tak powiedział Grodzki. Nie wiem jaka to była grzeczność i czy tak było. Bo on wiele insynuuje w swoich wpisach.

To ty jesteś kłamca i wkładasz mi to czego nie powiedziałem i wywracasz kota ogonem ,niedouczony magistrze ,obrońco łapownika.Napisałem z ironią że przez grzeczność dodał że w prywatnym gabinecie.Bronisz go z pianą na ustach zgodnie z powiedzeniem jednego z prezydentów USA o Bin Ladenie ,,to sk***ysyn , ale nasz sk***ysyn"

• Haha 1
Opublikowano

Słyszeliście, że Polska ma zapłacić 80 mln zł airbusowi za zerwanie kontraktu na caracale. A najlepsze jest to, ze jak Macierewicz zerwał kontrakt. To natychmiast do negocjacji przystąpił nasz sojusznik Orban i Węgrzy kupili 16 caracali i airbus zbudował czy tam zbuduje im fabrykę którą miał zbudować w PL. Tak załatwia pis interesy Polskie. Topią forsę i zostają z ręką w nocniku a podatnik za te niedojdy płaci.

Dowiecie się tego w szczujni?

Opublikowano

Tak naprawdę nic nie ma. Są tylko 4 amerykańskie a miało być nie wiadomo ile. Ostatnio gdzieś w necie czytałem ,że za stronę tłumaczenie instrukcji i dokumentacji czołgu leopard MON płacił ponad 1400 za stronę. Co dało łącznie ponad 10 mln za ponad 7 tys stron. Pewnie dało by się ze 100 razy taniej ale ktoś widać musiał zarobić. Tak jak Berczyński za jak sam powiedział wykończenie przetarg na caracale. No cóż Węgrzy skorzystali.

Opublikowano (edytowane)

jaką pokrętną odpowiedź? Nie rozumiesz tego co sam podlinkowałeś. Politycy gadają na innych a sami to samo robią. Raz z jednej raz z drugiej strony. Witek Tusk czy Kaczyński. Media nie raz pokazywały ich auta jadące z nadmierną prędkością. Jak Kurski jechał samo osobiście za kółkiem to aż blokadę musieli robić by go zatrzymać. Dwa razy go tak złapali. Tusk przynajmniej kare przyjął. A Kurski stwierdził, że dobrze się jechało.

Lepiej weź coś napisz w temacie jak Polska wybuli 80 baniek za nic. Bo Macierewicz jakiegoś Berczyńśkiego posłuchał.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
dsbh napisał:

Bo teraz się to tak odbywa

Jakie teraz. To się nigdy nie odbywało inaczej. Gdzie się, dla przykładu, takie towarzystwo sejmowe leczy? Ale sprywatyzować tego nie wolno...

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

ak kupujemy to jesteśmy największym i najlepszym i naj coś tam sojusznikiem :P. A gdybyśmy nie kupowali to zaraz by nadleciał jakiś sekretarz stanu aby nas przekonać jak wielki błąd popełniamy i musimy go naprawić z nawiązką.

Sęk w tym że kupujemy z półki i chcemy na już. A to co akurat jest do sprzedania nie do końca ma sens. Niestety PiS chce sukcesu i nie ma to nic wspólnego z jakimś logicznym budowaniem systemu. Będziemy mieli różne zabawki ale ni ch*ja nie dające się zintegrować.

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Dobrze , niech sąd zadecyduje czy ustawa jest zgodna z konstytucją ,

A z czyją Konstytucją? Może z amerykańską?😂 Jak się kuźwa stanowi prawo to wypadałoby dochować minimum staranności i robić tak aby było zgodne z Konstytucją już w czasie uchwalania. 

Opublikowano
hubertuss napisał:

Tak naprawdę nic nie ma. Są tylko 4 amerykańskie a miało być nie wiadomo ile. Ostatnio gdzieś w necie czytałem ,że za stronę tłumaczenie instrukcji i dokumentacji czołgu leopard MON płacił ponad 1400 za stronę. Co dało łącznie ponad 10 mln za ponad 7 tys stron. Pewnie dało by się ze 100 razy taniej ale ktoś widać musiał zarobić. Tak jak Berczyński za jak sam powiedział wykończenie przetarg na caracale. No cóż Węgrzy skorzystali.

7000 tys stron instrukcji? Kto to ogarnie :o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v