Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

A na którego lekarza są dowody że bierze łapówki ? Faktury wystawia ? Nawet gdyby 100 osób twierdziło że dawało łapówki, to są tylko słowa przeciwko słowu bez twardych dowodów. Z drugiej strony, jeżeli nic nie ma na sumieniu to dlaczego ten czy inny kryje się za immunitetem i gra na przeczekanie ?

To tez właśnie tłumaczyłem, że nikt nie udowodni bo nikt rachunku nie wystawia. A zrzec się immunitetu nie ma dla niego sensu. Bo jak już też tłumaczyłem. To sprawa polityczna mając na celu uzyskanie większości w senacie. Którą pis odpuścił gdy wyszło, ze jeden człowiek nic już nie da. Poza tym jak już los nie jednego polityka opozycji pokazał, że sprawa wygląda teraz tak, że zamykają w świetle kamer potem stawiają zarzuty i nic się nie dzieje a to wszystko ma jedynie oszkalować danego polityka. 

1 godzinę temu, witejus napisał:

Tak ,Tomuś to jest kanalia

A czy lekarz brał  łapówki i oszukiwał skrzywdzonych przez los ,to też powinna zbadać prokuratura ,która jak obaj dobrze wiemy póki co tego nie zrobi.A dlaczego obaj dobrze wiemy.

Wszak sam przyznał w rozmowie z Mazurkiem że wziął 2 tys, tylko przez grzeczność dodał że w gabinecie.To ja się pytam czy szpital w którym operował to był jego prywatny szpital? I na koniec żeby nie było, nie znajdziesz zdania w którym broniłbym Mejzy ,jeśli zgrzeszył do paki z nim ,a sam przyznajesz że jego sprawa nie jest kryminalna w przeciwieństwie do sprawy Tomusia ,tylko moralnie naganna .I jeszcze o Karczewskim,słyszałeś ,czytałeś gdzieś lub widziałeś by ktoś oskarżał go o branie łapówek? myślisz że gdyby się choć jeden znalazł to tefałenowska szczujnia by tego nie rozdmuchała na całą Polskę?A nawet TVN nie odważył się na fałszywe oskarżenia.

No dla was pewnie kanalia. Seanse nienawiści w tvp robią swoje. Są osoby pokrzywdzone przez Mejzę są dowody tej dzielności. W przypadku Grodzkiego nie ma takich dowodów nie ma takiej dzielności nie ma dowodów na żądanie po 80 tys dolarów za wyleczenie nie uleczalnego ale dla ciebie to kanalia. W końcu szambo Kurskiego skutecznie trafia do twojej głowy.

Nie wiem czy sprawa Mejzy z naciąganiem ludzi na 80 tys dolców za wyleczenie chorób nie uleczalnych jest prokuratorska. Bo pan Mejza ma na głowie kilka spraw prokuratorskich np za wyłudzanie pieniędzy z UE. Które nakazał mu zwrócić wojewoda z pisu. Na pierwszy rzut oka wychodzi, że żerował na ich naiwności. Ale czy nie ma tam za co postawić zarzutów to się nie dowiemy bo teraz prokuratura tego nie ruszy.

No i gdzie jak oskarżam Karczewskiego o branie łapówek. Ja ci pisze tylko na tej samej zasadzie co jacyś ludzie Grodzkiego można oskarżyć każdego i każdemu się nie udowodni. A jeśli Grodzki przyznał, że brał jakieś 2 tys jak rozumiem w prezencie po operacji to i tak nie jest to co robił Mejza. Bo gdyby to było to samo to jak rozumiem musiał by zażądać przed operacją, która jest z punktu medycznego nie możliwa do zrealizowania z pozytywnym skutkiem i musiało to by być aż 80 tys dolców. Wtedy musieli byśmy to pomnożyć przez liczbę tych co ich oszukał Mejza i rachunki by się wyrównały. Plus u Mejzy zostają wyłudzenia dopłat. A skoro jak twierdzisz bo ja tego nie słyszałem ale rozumiem, że wziął 2 tys z grzeczności po operacji to jak rozumiem operacja się udała. Nie była uzależniona od wpłaty tych pieniędzy itd. Więc stawianie na szali Grodzkiego i Mejzy to jest właśnie to jak wam szczujnia szambo do mózgów pompuje. Bo te dwie sprawy mają totalnie inny kaliber. Z jednej strony Mejza oszukuje ludzi wyłudzając od nich kosmiczny hajs po 80 tys dolców za rzeczy niemożliwe plus wyłudza dotacje. Z drugiej strony jeden lekarz przyznaje się, ze wziął po operacji 2 tys. Jak rozumiem operacja się udała bo inaczej chyba nikt by nie dał. Nie uzaleznia jej od wpłaty kasy i robi to jeden raz. A szczujnia wam wmawia, ze to to samo.

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

@hubertuss  i co ty na to....   ?? pojechał ci po ambicjach 

Jak pojechał? Przecież on nawet nie rozumie co czyta i myśli, że ja Karczewskiego o branie łapówek oskarżam.

7 minut temu, binek napisał:

Jak siedzieli cicho? Przecież od dłuższego czasu chcą u przedstawić zarzuty - o czym Ty glęgasz? Gdybyś miał odrobinę poczucia uczciwości sam byś przyznał, że postawa Grockiego jest naganna. Ale co się dziwić - jak mać, taka nać

Nawet jeśli to prawda, że wziął jakieś 2 tys po operacji to jest pestka w porównaniu do tego co robił Mejza.

Opublikowano

POmazańcy prawdy jedynej objawionej w "wolnym" TVŁENIE, prezydent nie podpisał nowelizacji, zostanie odesłana do TK - to dobrze, czy źle? 😆

Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

akurat co do cov to nawet Polskę można za liberalną uznać na tle innych

A weź z łaski swojej, liberalizmu z brakiem pomysłu na działanie w tej sytuacji nie zamieniaj.😂

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Nawet jeśli to prawda, że wziął jakieś 2 tys po operacji to jest pestka w porównaniu do tego co robił Mejza.

Weż Ty się już nie kompromituj 🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Pis dał realną kasę 500 + czy dodatkowe emerytury i to wystarczyło aby ludzie uwierzyli że obietnice można jednak spełniać. Coś wreszcie spadło z pańskiego stołu dla nich. Dlaczego opozycja nie ma żadnego programu, tylko jedyne ich hasło to odsunąć Pis od władzy ? Ludzie żyją dniem dzisiejszym i nie interesuje ich co będzie w przyszłości z prostego powodu.Nie wiadomo czy się doczeka tej przyszłości. Po co myśleć na zapas.

Tak tak pis dał. A teraz tumany które uwierzyły, że im ktoś coś za darmo dał za to płaca i myślą dalej, że pis dął.

7 minut temu, binek napisał:

POmazańcy prawdy jedynej objawionej w "wolnym" TVŁENIE, prezydent nie podpisał nowelizacji, zostanie odesłana do TK - to dobrze, czy źle? 😆

Schował głowę w piasek i zwalił odpowiedzialność na kucharkę czy prokuratora stanu wojennego Piotorwicza. Oni zrobią wszystko co zechce Kaczyński. mając na wschodzie problem z Rosją i Białorusią pis idzie na wojnę z USA największym naszym sojusznikiem. Mądre to nie jest. Ale być może przemyślane wpychanie nas przez pis w ręce Władzia.

4 minuty temu, binek napisał:

Weż Ty się już nie kompromituj 🤣🤣

No co dalej nie łapiesz skali? Ja wiem ,ze dla was te 2 tys rozgrzeszają i wyrównują to co robił Mejza. Jak pisałem szambo Kurskiego w waszych głowach robi robotę. Zresztą jak pisałem nie wiem czy w ogóle wziął. Bo tej rozmowy nie słyszałem. Niech ktoś wrzuci jak może.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

No dopiero co produkowałeś ze szrot kupujemy u Jankesów, że się płaszczymy, że Dud stoi przy stoliku. Już USA jest cacy? Już wiatr na potrzeby propagandy wieje z innej strony?

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Tak tak pis dał. A teraz tumany które uwierzyły, że im ktoś coś za darmo dał za to płaca i myślą dalej, że pis dął.

Schował głowę w piasek i zwalił odpowiedzialność na kucharkę czy prokuratora stanu wojennego Piotorwicza. Oni zrobią wszystko co zechce Kaczyński. mając na wschodzie problem z Rosją i Białorusią pis idzie na wojnę z USA największym naszym sojusznikiem. Mądre to nie jest. Ale być może przemyślane wpychanie nas przez pis w ręce Władzia.

• Like 1
Opublikowano

Po to by prokurator stanu wojennego Piotrowicz powiedział, ze jest zgodna z konstytucją Bo duduś nie miał odwagi zawetować choć mówił, ze zawetuje.

1 minutę temu, binek napisał:

No dopiero co produkowałeś ze szrot kupujemy u Jankesów, że się płaszczymy, że Dud stoi przy stoliku. Już USA jest cacy? Już wiatr na potrzeby propagandy wieje z innej strony?

To fakt ,że pis myśli, że zakupami zamydli oczy amerykanom. Ale i fakt jest taki, ze to największy członek NATO i najwięcej ma tam do gadania i najwięcej może. Dlatego zastanawia mnie co robi pis z USA w czasie bałaganu na wschodzie.

Opublikowano
3 minuty temu, binek napisał:

No dopiero co produkowałeś ze szrot kupujemy u Jankesów,

Bo kupujemy.😂

4 minuty temu, hubertuss napisał:

Po to by prokurator stanu wojennego Piotrowicz powiedział, ze jest zgodna z konstytucją

Tym gorzej dla Konstytucji.😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Od hamvi czy jak tam je się pisze na autostradzie koła oblatują. F 35 chcemy kupić bez całej infrastruktury dowodzenia i zarządzania co czyni ich skuteczność bojową dużo słabszą. Jedna czy dwie baterie Patriot też nie wiele zdziała. Ale może Żoliborz ochronią.

Opublikowano (edytowane)

Skoro omijamy prawo w wielu innych kwestiach to co nam robi tu różnicę. Szkoda, ze nie widzisz omijania prawa jak pis wałki robi. Tylko jak chce zniszczyć stację telewizyjną której nikt nie każe ci oglądać to ci przeszkadzać zaczyna.

A co pis zrobi jak amerykanie nie sprzedadzą tvn u jakiemuś Obajtkowi czy komu innemu? Pójdzie na wojnę z USA? Będziemy na nich sankcje nakładać?

Opublikowano
33 minuty temu, dysydent napisał:

Problem w tym że nic nie zrobiono aby była premiowana osobista zaradność, pracowitość i taka agresywność gospodarcza prywatna - cecha ze wszech miar potrzebna nawet na wen. rynku unijnym a robi się coś wręcz przeciwnego.

jest udowodnione żę im ma się wiecej tym chce się więcej , dano ludziom te 500 plus to i oni zechcieli więcej i zaczeli pracować . Pracowitość , zaradność to nie miało sensu w tamtym czasie bo kązdy biznes w usługach zamykany był bo nie było klienta , przy 10 %  bezrobociu i płacy 1,5 tys  zł nikogo nie było stać na fryzjera czy wyjscie do restauracji dopiero to 500 plus te 20 mld zł przyczyniło się do większego zapotrzebowania na usługi a to równa się wzrost liczby zatrudnionych .,   pewnie teraz to już i bez 500 plus się krecilo ale taki impuls był potrzebny .

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Są osoby pokrzywdzone przez Mejzę są dowody tej dzielności

W kólko Mejza i Mejza i uporczywie zjeżdżasz z głównego tematu jakim jest Tomuś bo od niego się zaczęło ,bronisz Tomusia z pianą na ustach bo to jeden z ,,waszych".

10 minut temu, hubertuss napisał:

No i gdzie jak oskarżam Karczewskiego o branie łapówek. J

A gdzie ja napisałem że oskarżasz,czytaj ze zrozumieniem ,niedouczony magistrze

12 minut temu, hubertuss napisał:

Z drugiej strony jeden lekarz przyznaje się, ze wziął po operacji 2 tys. Jak rozumiem operacja się udała bo inaczej chyba nikt by nie dał. Nie uzaleznia jej od wpłaty kasy i robi to jeden raz.

Jak rozumiem to nie był prywatny szpital Tomusia by za operacje pobierał opłaty,bo za pracę w szpitalu miał płacone nie małe pieniądze.BRAŁ TAKŻE KASĘ GDY OPERACJA SIĘ NIE UDAŁA ,co mówili świadkowie i to tacy którzy nie są anonimowi i gotowi udowadniać swoje słowa przed sądem.Jeden raz wziąć łapówkę jest w porządku ,dwa razy już nie ,tak?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał:

A co pis zrobi jak amerykanie nie sprzedadzą tvn u jakiemuś Obajtkowi czy komu innemu? Pójdzie na wojnę z USA? Będziemy na nich sankcje nakładać?

a ja na ich miejscu bym nie sprzedał , tylko czekał na dalszy rozwój sytuacji .  a JAK by duda podpisał to na miejscu Usa objął bym członków PIS sankcjami wyjazdowymi :D

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

W kólko Mejza i Mejza i uporczywie zjeżdżasz z głównego tematu jakim jest Tomuś bo od niego się zaczęło ,bronisz Tomusia z pianą na ustach bo to jeden z ,,waszych".

a o Mejzie jakie masz zdanie?

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

A gdzie ja napisałem że oskarżasz,czytaj ze zrozumieniem ,niedouczony magistrze

Jak rozumiem to nie był prywatny szpital Tomusia by za operacje pobierał opłaty,bo za pracę w szpitalu miał płacone nie małe pieniądze.BRAŁ TAKŻE KASĘ GDY OPERACJA SIĘ NIE UDAŁA ,co mówili świadkowie i to tacy którzy nie są anonimowi i gotowi udowadniać swoje słowa przed sądem.Jeden raz wziąć łapówkę jest w porządku ,dwa razy już nie ,tak?

jaki główny temat? Główny temat to był taki, że wasza propaganda porównuje Mejzę do Grodzkigo. Grodzki o ile to prawda bo nie widziałem rozmowy przygnał się do jak rozumiem wzięcia raz z grzeczności 2 tys. To jak z grzeczności to rozumiem, ze po operacji. Powtarzam o ile to prawda. Mejza żądał 80 tys USD przed leczeniem i to leczeniem nie możliwym do pozytywnego przeprowadzenia z punktu widzenia medycyny. Tak był główny temat.

O tym z oskarżaniem to zacytowałem poniżej pochyloną czcionka. Każdy może sam osądzić. Zostawiam bez komentarza.

Nie pobierał opłaty za operacje nie łżyj. Bo tego nikt mu nie udowodnił. jeśli pisałeś prawdę, że przyznał w jakiejś rozmowie, ze wziął raz z grzeczności to nie pobierał opłat tym bardziej nie warunkował operacji opłatą bo jeśli wziął to wziął po. I raz. A ty już insynuujesz, że brał seryjnie.

No i na koniec jak ci twoi świadkowie udowodnią, że brał. Mają paragony? Póki co mamy ,ze się niby gdzieś tam przyznał, że wziął raz z grzeczności czy tam wdzięczności po operacji. A nie, że brał seryjnie również jak się nie udawało wiec nie łżyj. 

2 godziny temu, witejus napisał:

.I jeszcze o Karczewskim,słyszałeś ,czytałeś gdzieś lub widziałeś by ktoś oskarżał go o branie łapówek? myślisz że gdyby się choć jeden znalazł to tefałenowska szczujnia by tego nie rozdmuchała na całą Polskę?A nawet TVN nie odważył się na fałszywe oskarżenia.

Po co pytasz czy słyszałem czy czytałem skoro nie pisałem, ze on brał? Bo nie rozumiesz tego co czytasz i co piszesz.

Ty nawet nie rozumiesz co piszesz. A myślałem tylko, że nie rozumiesz co czytasz. Tak ja jestem magistrem i wiem co piszę. Tobie jak widać do tego daleko i nie wiesz co czytasz i nie wiesz co piszesz. Kompromitujesz się tu takimi wyczynami nie pierwszy raz i pokazujesz, że ze szkołą było ci mocno na bakier.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, witejus napisał:

Idą tropem rozumowania pięknych, młodych, wykształconych z wielkich miast - to jest w porządku, wszak to "nasz" łapówkarz, wyhodowany na własnej krwi i póki będzie  w PO włos z głowy mu nie spadnie 😁

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

a ja na ich miejscu bym nie sprzedał , tylko czekał na dalszy rozwój sytuacji .  a JAK by duda podpisał to na miejscu Usa objął bym członków PIS sankcjami wyjazdowymi :D

Ale to nie jest takie całkiem nie możliwe. Pisowcy myślą, że przez TK załatwią to w białych rękawiczkach ale mogą się zdziwić. Bo coś się na nich może odbić. Nie mówię, że od razu sankcje.

Przed chwilą, binek napisał:

Idą tropem rozumowania pięknych, młodych, wykształconych z wielkich miast - to jest w porządku, wszak to "nasz" łapówkarz, wyhodowany na własnej krwi i póki będzie  w PO włos z głowy mu nie spadnie 😁

Na razie to pis rządzi. Od 6 lat. Słyszałeś by ktoś z po siedział.

Opublikowano
33 minuty temu, binek napisał:

Dobrze , niech sąd zadecyduje czy ustawa jest zgodna z konstytucją , zrobił bym tak samo .

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

A ty już insynuujesz, że brał seryjnie.

Niczego nie insynuuję, jest kilkanaście osób gotowych udowadniać że brał i żądał.

7 minut temu, hubertuss napisał:

Po co pytasz czy słyszałem czy czytałem skoro nie pisałem, ze on brał? Bo nie rozumiesz tego co czytasz i co piszesz.

Niedouczony magistrze zacytuj zdanie w którym napisałem że oskarżasz Karczewskiego o branie łapówek?

Opublikowano (edytowane)

- Sądy dzisiaj – ja ci gwarantuję – nie rozstrzygną żadnej sprawy przed wyborami. Żadnej. Przez rok nie zrobią k... nic. Będą prowadzić sprawy – i ch... - mówi szef klubu PO.  - wiesz może kto jest autorem powyższych słów?

18 minut temu, hubertuss napisał:

Na razie to pis rządzi. Od 6 lat. Słyszałeś by ktoś z po siedział.

Pinior, ze względów na wiek i pewnie układy odsiaduje 1,5 roku warunkach domowych, oficjalnie skazany na 1.5 roku odsiadki !

Edytowane przez binek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, witejus napisał:

Niczego nie insynuuję, jest kilkanaście osób gotowych udowadniać że brał i żądał.

Niedouczony magistrze zacytuj zdanie w którym napisałem że oskarżasz Karczewskiego o branie łapówek?

Jak to udowodnią? Mają paragony, nagrania? Jest słowo przeciwko słowu.

Przecież zacytowałem. A resztę pozostawiłem do oceny zainteresowanym. Ty dalej tego nie rozumiesz. Trudno. Nie mam zamiaru ci udowadniać, że jest inaczej. Wystarczy, że ludzie zobaczą jak było i jak jest. Twoje pytanie do mnie aż nadto wskazuje, ze nie rozumiesz co czytasz i piszesz.

9 minut temu, binek napisał:

Pinior, ze względów na wiek i pewnie układy odsiaduje 1,5 roku warunkach domowych, oficjalnie skazany na 1.5 roku odsiadki !

Wyrok dostał a ze siedzi w chacie. Nie on pierwszy nie ostatni. Może mu faktycznie zdrowie nie pozwala. Zresztą on nigdy nie był w wierchuszce po. Raczej drugi lub trzeci rząd. Ciekawe kiedy posadzą Tuska Schetynę czy Budkę lub innych co to też mieli siedzieć. Nawet Gawłowskiego, który tez nie był na topie nie udało się posadzić na długo. takie to są właśnie te dochodzenia pisu. Nic nikomu nie udowodnią tylko posadzą na kilka miesięcy czy dni aby oszkalować i insynuować, że coś nie tak. A potem z braku dowodów sąd wypuszcza. Tyko Piniorowi się nie udało.

Były senator pis Romańczuk za to jak rozwalił i rozkradł mleczarnię w Bielsku Podlaskim i oszukał setki jak nie tysiące rolników tez długo nie siedział. Najpierw sąd nie zgodził się na śmieszną proponowaną przez prokuraturę Ziobry kaucję 200 tys zł. To znaleźli takiego sędziego co wypuścił za te 200 tys kaucji. A z mleczarni wyparowało 200 mln.

Opublikowano
galan99 napisał:

Założyciel Dubaju, szejk Rashid, został kiedyś zapytany o przyszłość swojego kraju. I tak odpowiedział:

„Mój dziadek jeździł na wielbłądzie, mój ojciec jeździł na wielbłądzie, ja jeżdżę Mercedesem, mój syn będzie jeździć Land Roverem, także mój wnuk będzie jeździł Land Roverem, ale mój prawnuk będzie jeździł na wielbłądzie…”

Dlaczego tak jest?

Ponieważ ciężkie czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą łatwe czasy. Łatwe czasy tworzą słabych ludzi. Słabi ludzie tworzą trudne czasy...

Słabi ludzie tworzą trudne czasy jak wszystko mają podane na tacy .

Czyli... Szejk ostrzegł naszych słabych rządzących o niechybnych konsekwencjach a nasi go ofukali?

hubertuss napisał:

@nie po prostu manipulujesz. Nie gratuluj bo manipulujesz. Nie każdy kto jest za wolnymi mediami musi utożsamiać się z każdym hasłem niesionym na takiej manifestacji.

A tak na marginesie gazu i obozów koncentracyjnych zdaje się ostatnio politycy partii kojarzonej z nacjonalizmem odwołali się do hasła wiszącego nad bramą pewnego obozu koncentracyjnego w walce anty szczepionkowej. Więc przyznasz, że coś na rzeczy jest. Ale waszym tokiem myślenia im wolno innym nie. Tak jak z Mejzą. Jemu wolno wszystko. A żeby to ucieszyć to insynuuje się innym podobne czyny.

Ano odwołali się i Pani raczyła im na to kartonikiem odpowiedzieć w języku, który sami wybrali..

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v