Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

A ja bym nie zrobił ani kroku w tył , wypłacił pieniądze na KPO z krajowego budżetu i wymówił pakiet klimatyczny , tak bym grał Brukseli na nosie .

No to zadaj sobie pytanie. Po kija w takim razie coś nazywać KPO? Prowadzić normalne inwestycje i nie dorabiać piździe uszu.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DTaras napisał:

Temat łapówki? Jeżeli byłby poruszany z pacjentką przewinął by się w SMS.

Tarasenko opamiętaj się ,masz tych doktorów za skończonych idiotów?To polega na czekaniu i nic nie robieniu aż pacjentka lub rodzina się  domyśli.Myślisz że nie pamiętają afery z kopertnikiem? Gdyby kobieta lub rodzina dała kasę ordynatorowi ,lekarzowi ,pielęgniarkom każdy zrobiłby co należało zrobić i nie oglądałby się na ustawę a kobieta by żyła.Zwłaszcza że ustawa przewiduje możliwość usunięcia ciąży gdy zagrożone jest życie matki.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
31 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ale tłumu uchodźców nie wpuścili i to jest na plus bo nikt by chyba nie chciał żeby stali za oknami w naszych domach .

W TVPISekta tak mówili? A po co by mieli tam stać? I co by robili? Podglądali czy czyhali na cnoty niewieście?  A może zagryzali by mieszkańców i ich zjadali z orientalnymi przyprawami?

Opublikowano (edytowane)

Jakoś wcześniej lekarze nie czekali do końca. To może wtedy nie brali a teraz dopiero biorą? A może czekali na obostrzenia żeby brać?😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
38 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ale tłumu uchodźców nie wpuścili i to jest na plus bo nikt by chyba nie chciał żeby stali za oknami w naszych domach .

z tego co pokazywał kamiński to bardziej zagrożone byłyby korowy, konie, owce 😄

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

W TVPISekta tak mówili? A po co by mieli tam stać? I co by robili? Podglądali czy czyhali na cnoty niewieście?  A może zagryzali by mieszkańców i ich zjadali z orientalnymi przyprawami?

Śmieszny jesteś , jak fajnie se robisz jaja bo wiesz że nasze służby ich nie wpuszczą .

Opublikowano
36 minut temu, Mariusz2903 napisał:

za co - rzeczywiśćę potępiać nie wolno no ale to jest Ich codzienna praca i wychwalanie pod niebiosa to tak jak by - nie wiem - rolnikowi pomnik w centrum wsi stawiać za to że gnój przyorał w terminie na swoim własnym polu.
Oni od tego są jak....
za to im płacimy

jeszcze trochę i służby każą sobie peony wygłaszać za sam fakt że sami nie są np tym "obcym elementem".... no własnie

Opublikowano

Taaa, tak nie wpuszczali że całe busy po kilkunastu chłopa w centrum albo na zachodzie Polski zatrzymywali albo odkrywali jak się wypadek przydarzył. Pewnie oni wszyscy jechali żeby stać pod oknami twoimi i marecka.🤣

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

Jakoś wcześniej lekarze nie czekali do końca. To może wtedy nie brali a teraz dopiero biorą? A może czekali na obostrzenia żeby brać?😂

Myślę że nie jest to temat do drwin

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Taaa, tak nie wpuszczali że całe busy po kilkunastu chłopa w centrum albo na zachodzie Polski zatrzymywali albo odkrywali jak się wypadek przydarzył. Pewnie oni wszyscy jechali żeby stać pod oknami twoimi i marecka.🤣

A jeśli ośrodek dla uchodźców by powstał w sąsiedztwie twojej chaty .

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A po co miałby powstawać jak oni chcą na zachód? Siłą byś ich tam trzymał? Po co?

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A to pewnie można by usłyszeć takie piosenki.😂

Pamelo żegnaj.

Słyszysz Pamelo ten śpiew i dźwięki gitar
To śpiewają chłopcy z naszego puebla
Jutro o świcie idziemy w świat
Głód wypędza nas z tego pustego stepu
Na którym rosną tylko kolczaste opuncje
Może w dalekim mieście znajdziemy odrobinę chleba i odrobinę szczęścia
Niebo skąpi suchej ziemi kropli deszczu
Niebo skąpi szczęścia biednym tak jak my
Ukochany to jest nasz ostatni wieczór
Odejdziemy kiedy błyśnie siwy świt
Za tym pustym stepem miasto jest ogromne
Dla nas dwojga tam zbuduję piękny dom
Przyślę list a potem ty przyjedziesz do mnie
Odnajdziemy szczęście swe daleko stąd
Już tylu chłopców odchodziło z naszego puebla
I wszyscy przysięgali swym dziewczynom
Że wkrótce je do siebie zabiorą żaden nie przysłał listu
Pewnie i w tym mieście życie nie jest łatwiejsze niż u nas
Żegnaj więc kochany lecz proszę cię
Nie zapomnij nigdy o mnie
Księżyc swoją złotą twarz pochylił nisko
Niech nie słucha nie zrozumie naszych słów
Chociaż wiem że nie otrzymam twego listu
Mów o szczęściu o spotkaniu naszym mów
Za tym pustym stepem miasto jest ogromne
Dla nas dwojga tam zbuduję piękny dom
Przyślę list a potem ty przyjedziesz do mnie

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

O to ,to! Wszystko inne poza TVPIS to kłamstwa, pomówienia  intrygi , dezinformacja , wroga propaganda i robota układu i obcych służb. Tako rzecze TVPISekta.

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Mała poprawka. 😎

Nie publicznej tylko rządowej propagandowej. 

Są jeszcze ludzie w kraju co nie chcą oglądać jak naszych poklepują w Brukseli po plecach .

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Są tacy co lubią machać szabelką mimo że to nie daje nic albo nawet szkodzi. Taka jest mądrość PISowskiego proletariatu.

Czyli jesteś za polityką ciepłej wody w kranie.

Opublikowano
20 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Są jeszcze ludzie w kraju co nie chcą oglądać jak naszych poklepują w Brukseli po plecach .

no to teraz nas nie poklepują i powiedz co nam to dało? Jakieś wymierne korzyści?

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Czyli jesteś za polityką ciepłej wody w kranie.

Jako intelektualnie bezkształtna masa zostałeś sformatowany wg PISowskiej propagandy. Jak nie ma machania szabelką , strzelania focha, tupania nóżką to od razu jest ciepła woda w kranie. Czy wg ciebie sa tylko te dwa scenariusze czy po prostu kleisz głupa z braku argumentów

Opublikowano

W roku 2022 ile to programów pomocowych będzie głowa mała , do Energi i drożyzny i tak dalej i dalej i jest mowa o 15 emeryturze na święta bo inflacja szaleje a ludzie są biedni .

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jako intelektualnie bezkształtna masa zostałeś sformatowany wg PISowskiej propagandy. Jak nie ma machania szabelką , strzelania focha, tupania nóżką to od razu jest ciepła woda w kranie. Czy wg ciebie sa tylko te dwa scenariusze czy po prostu kleisz głupa z braku argumentów

Popierałem PC jak jeszcze Pisu na świecie nie było .

Opublikowano

Przemysłowcy niemieccy byli grupą, która cierpiała najbardziej na zakazach traktatu wersalskiego. Starali się co prawda przenosić produkcję do krajów takich jak np. ZSRR, Holandia, Szwecja, jednak ponosili przy tym duże koszty. W Niemczech istniał zakaz produkcji nowych broni. Z wielką radością przemysłowcy niemieccy przywitali dojście nazistów do władzy w 1933 roku. Sądzili, że złe czasy odeszły w przeszłość. Nie mylili się. Hitler odrzucił wszystkie zakazy traktatu wersalskiego i natychmiast zaczął rozwijać przemysł zbrojeniowy. Dla firm takich jak Krupp, Siemens, Bosch, Mercedes - Benz oznaczało to nowe możliwości wzbogacenia się.

Tym bardziej, że w roku 1935 weszły w życie Ustawy Norymberskie, które zabraniały Żydom pełnienia jakichkolwiek funkcji w III Rzeszy. Rozpoczęło się przejmowanie firm należących do obywateli niemieckich pochodzenia żydowskiego. Prym w tych działaniach wiodła SS, oraz NSDAP. Przejęte przedsiębiorstwa stawały się częścią przedsiębiorstw takich jak Krupp, Bosch. Przedsiębiorcy pochodzenia żydowskiego, którzy starali się stawiać opór byli zsyłani do obozów zagłady lub mordowani. Gdy wojska niemieckie zajęły prawie połowę Europy naziści rozciągnęli ustawodawstwo norymberskie na tereny podbite. W Holandii i Belgii ofiarami tej polityki stali się szlifierze diamentów pochodzenia żydowskiego, jaki również drobni przedsiębiorcy. Przedsiębiorstwa niemieckie zaczęły się bogacić na kontaktach przejętych po poprzednich właścicielach.

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „DEMOTYWATORY.PL "Płacę pracownikom wysokie wypłaty nie dlatego, że mam dużo pieniędzy. Mam dużo pieniędzy, bo płacę pracownikom wysokie wypłaty."- Robert Bosch. założyciel Bosch”

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v