Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Wariata nie przekonasz. Jemu juz TVPis powiedział  jaką ma mieć opinię. Samodzielna dedukcja to zbyt wiele jak na ten elektorat więc dostają gotowce. Jak sie biorą za to sami to wychodzą takie kwiatki jak powyżej🤣

Nie wiem który juz raz prosze o udowodnienie mi że pisałem bzdury które Romanek wydumał i teraz się okazuje że ich nie pisałem ale tak myślałem a on to wie. Kabaret jak u Rachonia albo w komisji Macierewicza. Aż strach pomyśleć czego sie dowiem jutro.🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Roman - jest subtelna różnica pomiędzy popieraniem przyjęcia imigrantów a targaniem łacha z fabryki fobii przeciw temu...

zawsze obrywa najbardziej ten co najgłośniej krzyczy 

54 minuty temu, DTaras napisał:

Te "morze" u Ciebie jak to zasrane pincet. Już tak zostanie...

bo lamnie to bez różnicy 

59 minut temu, Ulman napisał:

parę setek brać, grosza nie dawać i ułatwić im jak najbardziej transfer na zachód.

to niebyło nigdzie napisane 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

oman niestety musi kłamać , konfabulować, zmyślać i dopowiadać bo nie ma żadnych argumentów za swoimi tezami. To kłamca i zaprzaniec a na dodatek głupek

dziękuje za komplement 

51 minut temu, Ulman napisał:

Wariata nie przekonasz. Jemu juz TVPis powiedział  jaką ma mieć opinię. Samodzielna dedukcja to zbyt wiele jak na ten elektorat więc dostają gotowce. Jak sie biorą za to sami to wychodzą takie kwiatki jak powyżej🤣

przecież to ty jesteś wiernym widzem nie ja 🙄

Opublikowano

po wczorajszym meczu legi wrócę do polskich sądów , nie wnikam za czyich to rządów  ale dużo się mówiło o zakazie stadionowym za złe zachowanie kibiców i nie stety sądy nie wydawały takich wyroków bo to wbrew prawu . Piłk anożna jest sportem który generuje spore przychody w hiszpani futbol generuje 1, 37 % pkb a rolnictwo 3,5 % do takiej hiszpani nigdy nie dogonimy   ale k**wa żeby stadiony płoneły , niedawno w krakowie a teraz w warszawie to powinny być wydawane dożywotnie zakazy stadionowe a tymczasem nawet jak kibic miał taki krótko trwały zakaz to i tak na stadion wchodził mimo tego zakazu , więc starosta czy wojewoda powinien takie stadiony zamykać dla kibiców .

Opublikowano

no to np jedna sieć handlowa nasyła oprychów aby w konkurencyjnej "bydło" zrobili
w/g tej logiki trzeba zamknąć sądownie tych atakowanych?

a to

22 minuty temu, jarecki napisał:

w hiszpani futbol generuje 1, 37 % pkb a rolnictwo 3,5 % do takiej hiszpani nigdy nie dogonimy  

jak nazwać inaczej jak kompleks niższości

i to wobec kogo? Hiszpanii? :P

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, dysydent napisał:

no to np jedna sieć handlowa nasyła oprychów aby w konkurencyjnej "bydło" zrobili
w/g tej logiki trzeba zamknąć sądownie tych atakowanych?

w zasdzie w barach to normalne .  w lokalu gdzie chodiliśmy na bilard konkurencja na suknie stołu coś wylała , smierdziało ze 2 tygodnie .  a najlepsze jest to że i konkurencja trafiła na lepszych od siebie potem .

28 minut temu, dysydent napisał:

jak nazwać inaczej jak kompleks niższości

i to wobec kogo? Hiszpanii? :P

nawet klimat nam nie sprzyja .                  ostatnio PZPN podliczył żę gdyby mecz polska - rosja odbył sie w polsce to przychód byłby rzedu około 15 mln . zł a zysk 7-8 mln .zł                             a i ten mikrofon z filmu trafi na mikołajki do siostrzeńca 9_9

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

a to sorry z tym kompleksem bo ja zrozumiałem że gospodarczo ogólnie
no akurat zawężając do potęgi w ganianiu jedenastu chłopa tam i nazad z pompowanym sztucznym  pęcherzem to olać takie dominacje :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

a co europa ma ta w ogóle , lub nawet polska samochody których produkcja jest ograniczona, żywność to może i lepiej  bo inflacja będzie niższa  , meble przecież  brakuje drewna i pracowników , rynek usług IT  toć on nie wymaga przewozu , no tak jesteśmy potęgą w eksporcie telefonów , herbaty i kawy możę ropa i gaz też wątpie bo dziś lekkie odbicie na rynku ropy . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Co ci poleci w dół? 

Jak pozamykają granice, utrudni się  przepływ towarów, to dopiero zobaczysz jakie będą ceny.... 

Może coś pierdyknie , bo odbicie po pandemiczne będzie mniejsze , towarów mniej ale i popyt mniejszy może być .

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Co sądzicie o nowej mutacji w plan -demii ? jak dla mnie to liczę na rozwój omikrona , może wtedy niektóre ceny polecą w dół .

a co Ty na giełdzie inwestujesz ?

Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

a co europa ma ta w ogóle , lub nawet polska samochody których produkcja jest ograniczona, żywność to może i lepiej  bo inflacja będzie niższa  , meble przecież  brakuje drewna i pracowników , rynek usług IT  toć on nie wymaga przewozu , no tak jesteśmy potęgą w eksporcie telefonów , herbaty i kawy możę ropa i gaz też wątpie bo dziś lekkie odbicie na rynku ropy . 

Twierdzisz że jesteśmy samowystarczalni we wszystkim.... 

Opublikowano (edytowane)

PRZMAS  nie , nie jesteśmy . ale głowne produkty mamy jak papier toaletowy , chyba żę do władzy wróci PO i zakażę wycinki drzew to wtedy bedziemy chodzić obsrani [ zabraknie celulozy ] :D .     sprawdza się przysłowie ,, Kto się z kim zadaje sam się taki staje ''  morawiecki kilka razy rozmawiał z merkiel i cyk inflacja w niemcze 6 %       .       Coś mi się zdaje że ten eksport -import bez poważnego kryzysu będzie miał sie coraz gorzej  polacy coraz rzadziej chcą po europie pomykać tirami  a kierowców brakuje jedyna nacja naktórą możnaliczyć to ukraincy ai ich jakby coraz miej .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nie. ale nie znoszę popytu , lubię stagnację .

szkoda trochę, że stagnacja na 16 wieku Ci się zatrzymała....

Opublikowano
46 minut temu, pafnucy napisał:

szkoda trochę, że stagnacja na 16 wieku Ci się zatrzymała....

Wystarczy tylko jak PO do władzy dojdzie i będziesz miał XVI wiek , kryzys murowany , zawsze tak za ich rządów bywało .

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wystarczy tylko jak PO do władzy dojdzie 

Wisz co Mariusz 🤨 w przyszłych wyborach wbrew sobie zagłosuje za POprańcami to może zlikwidują ten lewacki socjal i nieroby twojego pokroju wezmą się do roboty albo będą głodować. 🤪

14 minut temu, pafnucy napisał:

a za ich rządów Ziemia jaka była?

Okrągla a za PISuaru płaska. 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v