Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby odzyskał to by się w tym błocie położyli, żeby sobie pleban tdzewików nie pobrudził😁

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

bo to nie ekonomia to co oni robią tylko polityka. pis wyczaił sposób że jak pościągają kasę np z paliwa i rozdzadzą emerytom i darmozjadom to zapewnią sobie tym poparcie. staruchy to łykają i popierają sk***ysyna

akurat moi nie głosują na pis pytają się mnie i rodzeństwa na kogo głosować, ale niedaleko jest bastion pisu to nie tylko starzy kochają pis, nawet jak wejdę w dyskusje z rówieśnikami z tejże miejscowości to tak jak starzy pis,pis, ręce opadają

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

No to oświeć - NA KOGO GŁOSOWAĆ, żeby głosu nie zmarnować?

Wiesz jak by było najlepiej ??? Jakby cały naród jednogłośnie poszedł, dorysował swój kwadracik, i dopisał :"Na tej liście nie ma nikogo kogo mógłbym poprzeć". Albo po prostu całym narodem oddać puste karty do głosowania.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz jak by było najlepiej ??? Jakby cały naród jednogłośnie poszedł, dorysował swój kwadracik, i dopisał :"Na tej liście nie ma nikogo kogo mógłbym poprzeć"

Tak nie będzie nigdy, 

Może gdyby polityka to tylko 460 osłów w parlamencie. Ale polityka to też samorządy . A więc setki tysięcy bezpośrednio zainteresowanych wynikiem wyborów.

3 minuty temu, racyl napisał:

Teraz to tylko przeciw PIS 😂

kiedyś było przeciw PO

No i tak się to kręcić jeszcze długo będzie.

Opublikowano

ja już więcej nie zagłosuje na pis chociażby po tym co kaczyński mówił o cenach paliw w 2011 i teraz

7 minut temu, galan99 napisał:

NA PiS tylko PiS ponad wszystko PiS .

miernoty nie wydolne społecznie teraz tylko będą głosować na pis 😂

Opublikowano

Pamiętacie jeszcze spór o Turów? @mirro pisał, że potrzeba jednego cwaniaka i dobrego planu i Niemcy by też pomogli. Nasi tam negocjują a ktoś wreszcie sobie przypomniał o Gubinie i Brodach i tym jak pięknie się Czesi na nas wypieli od strony Niemiec. Kopalnia Jänscgwalde i pobliska elektrownia pomału wygląda na światło dzienne. Czy nasze negocjatory wreszcie okażą nabiał?

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Izbę Dyscyplinarną odpuszcza Pis , no i dobrze bo przez paru sędziów sporo pieniędzy z pakietu pomocowego by wstrzymano . Sędziowie są nietykalni i mają ogromne przywileje podobnie np. nauczyciele są niereformowalni . Ale tak na marginesie przychodzą mi do głowy nawet rolnicy co nie płacą podatku dochodowego i mają dopłatę do KRUS mimo nędznych emerytur .

Z jednej strony masz racje z KRUSem i dopłatami, podatek dochodowy, a z drugiej pokaz mi jakiegoś producenta- nawet sr** taśmy czy jakiegoś producenta mebli który nie ustala ceny na swoje produkty a liczy na ,,dobrodzieja” kupującego który mu powie ,,w tym roku cena na kartofle 0.20 groszy ale ja produkuje za 0.40 groszy- ch*j produkuj za tyle co chcesz ja płace 0.20 a jak sie nie podoba to wy***rdalaj”.

myslisz ze jakiś inny producent na to godziłby sie????????? A my nie mamy innego wyjscia bo inwestujemy 6-10 miesięcy w coś co nie mamy wpływu na cenę ostateczna na skupie.

wiec od KRUS i podatku to nara.

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Teraz to tylko przeciw PIS

jak typowa  miernota ;)

245874090_3075282589412297_1663683790784

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

jak typowa  miernota ;)

miernota to nie ma grosza przy duszy i potrzebuje go od pis 😂 w zamiar za głos w wyborach.

lepiej wybrać idiotę np trzaskowskiego i wiedzieć że on jest taki niż za kilka srebników kolesia z pis

https://twitter.com/KosiniakKamysz/status/14493

31180566982660?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1449331180566982660%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fdebata-kaczynski-tusk-najpierw-dotrzymaj-obietnicy-6694486159854432a

Opublikowano

Kierowcy przecierają. Tak drogo na stacjach paliw nie było od 8 lat. Najpopularniejsza benzyna "95" przebiła psychologiczną granicę 6 zł za litr.

Cena benzyny w Warszawie. Kierowca nie mógł uwierzyć własnym oczom

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer spytaj się szefa twojej ukochanej partii jak to jest z obniżaniem akcyzy na paliwo xD Bo dla mnie to I sekretarz wart tyle samo co Tusk, jeden i drugi taki sam oszust.

ten jeszcze gorszy, bo Tusk i fizycznie pracować potrafił, a ta menda całe życie na koszt Polski.

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Bo w końcu pan Mateusz jako pierwszy premier w historii Polski ma dwa prawomocne wyroki za łganie.

nieprawda, nie kłam

większego kłamcy i bardziej podatnego na propagandę niż ty to chyba nie ma

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

ten jeszcze gorszy, bo Tusk i fizycznie pracować potrafił, a ta menda całe życie na koszt Polski.

Dlatego tak dobrze rozumie potrzeby socjalnych patoli żyjących na koszt innych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v