Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ulman napisał:

Romana przy siewie rzepaków na traktorze wytrzęsło i do reszty mu się popierniczylo🤣

A może jednak świętował udany zasiew rzepaku, zalkoholizował się i nową obelgę wymyślił? 😅

Wypadł z ciągnika, pierdyknął się w czoło i go odhamowało. Mówi prawdę niezależnie od jej ciężaru....

Opublikowano

Powszechny ze dostępny dla każdego. W wielu miejscach na świecie jest w mniejszości ale mimo wszystko trwa nawet w Koreii Północnej był też kiedyś w ZSRR i przetrwał, tego państwa już nie ma a Kościół dalej istnieje na tamtych terenach.

Opublikowano

W Ewangelii wg św. Mateusza rozdział 24, wersy 6-8 napisano: „Usłyszycie też o wojnach i pogłoski o wojnach. Uważajcie, abyście się nie trwożyli. Wszystko to bowiem musi się stać, ale to jeszcze nie koniec. Powstanie bowiem naród przeciwko narodowi i królestwo przeciwko królestwu i będzie głód, zaraza i trzęsienia ziemi miejscami. Lecz to wszystko jest początkiem boleści”. W ostatnich latach na całym świecie mają miejsce coraz bardziej dotkliwe katastrofy; trzęsienia ziemi, powodzie, susze, pożary, głód i ogniska chorób pojawiają się często i na szeroką skalę, budząc przerażenie. Świat znajduje się w zmiennym i burzliwym stanie, a wojna, akty przemocy, konflikty w regionach i ataki terrorystyczne są częstymi zjawiskami, które nadal się nasilają. Na przykład w kwietniu 2015 r. w 16 stanach w USA wykryto wirus ptasiej grypy, a eksperci oszacowali, że był to najgorszy wybuch tej choroby w USA od 30 lat. 25 kwietnia 2015 r. w środkowym Nepalu miało miejsce trzęsienie ziemi o mocy 8,1 w skali Richtera, w wyniku którego zginęło około 9 000 osób, a 22 000 zostało rannych. Była to największa klęska żywiołowa, jaka dotknęła Nepal od ponad 80 lat. Od listopada 2015 r. do lipca 2016 r. Paryż, Bruksela i Nicea były celem wielu ataków terrorystycznych, które spowodowały śmierć co najmniej 200 osób, a ponad 700 zostało rannych. W kwietniu 2016 r. Indie nawiedziła najgorsza susza od 40 lat, co spowodowało, że ponad 300 milionom ludzi brakowało wody pitnej. Od 4 do 6 lutego 2017 r. z powodu silnych opadów śniegu nastąpił szereg lawin wzdłuż granicy Afganistanu i Pakistanu, które spowodowały śmierć ponad 100 osób i dotknęły około 2617 rodzin, co dało łącznie 15 702 osoby. O świcie 1 kwietnia 2017 r. powodzie i osuwiska spowodowane ulewnym deszczem dotknęły Mocoa w Kolumbii, zabijając co najmniej 316 osób i raniąc 332, a kolejne 103 osoby zaginęły. Była to trzecia katastrofa pogodowa w historii Kolumbii i uważana jest za najgorszą klęskę, jaka kiedykolwiek dotknęła Mocoa. To właśnie częstotliwość tych nieszczęść służy jako przypomnienie od Boga dla ludzkości; widzimy z nich, że to biblijne proroctwo już dawno się wypełniło i Pan ponownie przyszedł.

https://pl.kingdomsalvation.org/testimonies/prophecies-concerning-Jesus-return.html?gclid=EAIaIQobChMI0KGEwtfW8gIV8hwGAB1ujwc1EAAYASAAEgJn5_D_BwE

Wideo .

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

A co myślałeś że właściciele mają kasy jak lodu na rozdawanie pracownikom bo adrian z pisiorami tak sobie życzą 😂

Nie wstrzelili się w tok myślenia miłościwie panujących. Oj nie pojęli ich intencji wcale.😂

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Z tym to akurat Puda nie ma nic wspólnego, ceny zbóż i kukurydzy od niego nie zależą

No  pacz   a jak ceny niskie  to  winny  minister   a  jak wysokie  już  nie  :D  :D  Obłuda  uszami  ci  wychodzi  i  tobie  podobnym ;)

240788170_376936490621666_53726597793971

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Powszechny ze dostępny dla każdego. W wielu miejscach na świecie jest w mniejszości ale mimo wszystko trwa nawet w Koreii Północnej był też kiedyś w ZSRR i przetrwał, tego państwa już nie ma a Kościół dalej istnieje na tamtych terenach.

Nie bój się, oni też prędzej czy później odejdą w dużej mierze. Dostępny może i będzie ale chętnych jak na lekarstwo. Mamy we wsi drewniany kościół z bodajże XVI wieku, czy nawet starszy. Teraz raczej nikt z wiary się nie dokłada do remontu- był "od zawsze", każdy go pamięta to niech stoi dalej. Ja się dołożyłem ale tylko ze względu na wartość historyczną, podobnie jak większość znajomych z którymi na ten temat rozmawiałem. Moim zdaniem o czymś to jednak świadczy.

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

Jego  następca  będzie  lepszy   od  niego ;)

Czyli mamy ranking Ministrów Rolnictwa.

Miejsce trzecie- Pan Puda

Miejsce drugie - Pan Ardanowski

Miejsce pierwsze- Pan Nieznany (dopuszcza się możliwość obsadzenia małpy w garniturze a le w tym wypadku małpa i tak zajmie wyższe miejsce niż Pa Puda)

Dziękuję , pozamiatane.🤣

Opublikowano
28 minut temu, akooo napisał:

Jacus o jaki kościół ci chodzi

ten prawdziwy apostolski-gdzie kosciol wybudowany przez ksiedza pedofila[lichen] nie bedzie jedna z wiekszych budowli  w kraju, gdzie proboszcz nie bedzie jezdzil najnowszym samochodem, gdzie plebania nie bedzie najwiekszym budynkiem we wsi. gdzie ksieza beda normalnie pracowali jak apostolowie, gdzie biskup bedzie sluga swoich wiernych a nie panem ich sumien...

0ca801337f641dcd97a9a68ee99de29b.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

No  pacz   a jak ceny niskie  to  winny  minister   a  jak wysokie  już  nie 

Wysokie ceny środków produkcji - wina ministra.😂

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Czyli mamy ranking Ministrów Rolnictwa.

Miejsce trzecie- Pan Puda

Miejsce drugie - Pan Ardanowski

Miejsce pierwsze- Pan Nieznany (dopuszcza się możliwość obsadzenia małpy w garniturze a le w tym wypadku małpa i tak zajmie wyższe miejsce niż Pa Puda)

Dziękuję , pozamiatane.🤣

Każdy nowy pisior zrobi tyle to super komisarz wojciechowski 😂

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Miejsce pierwsze-

Miejsce  Pierwsze  Jan  Krzysztof  Ardanowski   jego  nikt  nie  przegoni  ;)

Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

Miejsce  Pierwsze  Jan  Krzysztof  Ardanowski   jego  nikt  nie  przegoni  ;)

Jakoś Kaczyński go przegonił. 

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

pis pis

Taaa, już widzę jak towar został na drzewie. Zebrał pewnie co do jednej. 

Dobre jest to jak zrywa dwie wiśnie i mówi słodkie🤦‍♂️ jprdl, niedojrzała Łitówka i słodka.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie bój się, oni też prędzej czy później odejdą w dużej mierze. Dostępny może i będzie ale chętnych jak na lekarstwo. Mamy we wsi drewniany kościół z bodajże XVI wieku, czy nawet starszy. Teraz raczej nikt z wiary się nie dokłada do remontu- był "od zawsze", każdy go pamięta to niech stoi dalej. Ja się dołożyłem ale tylko ze względu na wartość historyczną, podobnie jak większość znajomych z którymi na ten temat rozmawiałem. Moim zdaniem o czymś to jednak świadczy.

Tam gdzie dwóch czy trzech zgromadzi się w Moim  imieniu ja pośród nich jestem. Nie patrz przez pryzmat pieniędzy. 

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

gdzie biskup bedzie sluga swoich wiernych a nie panem ich sumien...

Oj Ty naiwny, naiwny, naiwny. Biskup jest tak wyalienowany  że wierni nie są mu do niczego potrzebni. I najlepiej by mu się pracowało, gdyby ich nie było.😂

2 minuty temu, Agrest napisał:

Dobre jest to jak zrywa dwie wiśnie i mówi słodkie🤦‍♂️ jprdl, niedojrzała Łitówka i słodka.

No popatrz co z tą Łotówką się porobiło. Przez PiS to już nawet kwaśna nie jest,😂

Opublikowano

Czyli pis nie tylko podatek cukrowy wprowadził ale i życie osłodził.

To drugie to pewnie żeby móc je opodatkować🤣

Opublikowano

A co z cukrzykami? Ci okresowo mają znaczną nadpodaż akcyzowego towaru?🤣

Opublikowano

Ja bardziej o podatkach - ale jakby tak czipa wszczepił na bieżąco wysyłsjącego dane o produkcji cukru?

No i ustalić limit dzienny, taki bardziej dla anorektyka niż spaślaka, co powyżej cyk podatek od słodyczy. Ot by się kręciło😜

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

No i ustalić limit dzienny, taki bardziej dla anorektyka niż spaślaka, co powyżej cyk podatek od słodyczy. Ot by się kręciło😜

Ty tam przypadkiem nie popróbował nic z gąsiorów?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v