Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, agromatik napisał:

CZyli masz pojęcie o problemie podobne jak wieprz o gwiazdach. Przeanalizuj sobie sposób obciążania płacy wszelakiej maści opłatami i podatkami i wtedy   ukierunkuj te opinie o chciwości.

powolutku , to jest wina pracownika który godzi się na taką zapłate choć wina to raczej nie tak sie zgodził i tak mu odpowiada , kontrakty na roboty publiczne sa wyceniane przy wyliczeniach kosztów pracy opodatkowanej w pełnej stawce , praca na prywatkach też jak się godzisz to majster mówi żę drogo bo sa wysokie podatki i za to płacisz jako zleceniodawca a jak on ubezipeczy swojego pracownika to już nie moja czy tam twoja sprawa ale za to i tak zapłaciłeś 

Opublikowano (edytowane)

Dostajesz krótka piłke:  daję ci 4000 zł bo  tyle wypracowywujesz. Co wybierasz: całość brutto, czy minimalna brutto, reszta nagrody? Wystarczy policzyć ile zostaje w kieszeni, a jeszcze wiedząc że moja składka ZUS finansuje dzisiejszego emeryta a nie mnie to "sorry Winnetou, ale biznes jest bisnes"

A co do mitycznej pazerności pracodawcy, chyba zakładając firmę każdy normalny zakłada, że będzie żyło się mu lepiej niż na posadce urzędowej. Wyższy standard życia, to wynagrodzenie za ponoszone ryzyko prowadzenia firmy.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

ten  emeryt kiedyś pracował zebyśmy my mieli darmową szkołe czy leczenie za darmo , a ja nie napisałem  o pazerność pracodawcy tylko o realiach rynku , bo czasem sam pracownik nie jest wart swojej ceny

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/15-lecie-cba-duda-chwali-kaminskiego-i-tlumaczy-sie-z-uniewinnienia-ministra-6648774609599360a

" Wierzę, że Polska zapamięta to panu na lata. Budowanie silnego i sprawiedliwego państwa. Czasem wbrew temu, co nazywano wymiarem sprawiedliwości, a było wymiarem niesprawiedliwości. Nie miałem co do tego żadnych wątpliwości, także podczas ułaskawienia pana ministra - dodał prezydent Andrzej Duda podczas uroczystości 15-lecia istnienia CBA".

za***ista okazja do tego, aby o tym przypomnieć.😂 Pan Prezydent jak zwykle "miszcz" taktu i elokwencji.🤣

Opublikowano (edytowane)

ha ha https://www.rp.pl/Handel/306039971-Chiny-oskarzaja-zachodnie-firmy-o-sprzedawanie-szkodliwych-towarow-dla-dzieci.html .           Analitycy PKO BP wyliczają, że wydatki kartowe klientów tego banku w restauracjach były w długi weekend rekordowe. Tak mierzony ruch w gastronomii był wyraźnie większy niż w wakacje nie tylko 2020 r., ale też 2019 r., czyli na długo przed pandemią, w okresie konsumpcyjnego boomu. 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
55 minut temu, mirro napisał:

za***ista okazja do tego, aby o tym przypomnieć.😂 Pan Prezydent jak zwykle "miszcz" taktu i elokwencji.

Takie niuanse wyłapią tylko ci którzy wiedzą co to takt czyli kilka% ogółu. 

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Takie niuanse wyłapią tylko ci którzy wiedzą co to takt czyli kilka% ogółu. 

Zaczynasz zmianę trolowania? :)

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Pan Prezydent jak zwykle "miszcz" taktu i elokwencji.🤣

Jak chłopisko żyje w ciągłym stresie od kilku lat to co się dziwić. Ciągły stres pod rozkazami nie wpływa pozytywnie na osobnika a nasz prezydent : kazali kandydować to kandydował, kazali podpisać to podpisał, ułaskawić to ułaskawił a najgorsze że dowódca z rodzinką łapki nie chce podać i traktuje jak Maliniaka😭

Opublikowano

kukuł - niestety Ulman ma rację. Dla jednych jest to CBA s dla drugich jednak biuro ANTYkorupcyjne. Jednakowoż majster prezydent przypomniał się, swoje "zasługi" Być może po coś. Bo on ze stanowiska poleci za sprawą ordynacji a tyły warto mieć zawsze zabezpieczone...

Opublikowano

Może ma a może nie nie wiem ale drażni mnie ten ton wynoszenia się nad innych,to jest dobra pożywka dla bolszewizmu a tego nie chcemy.

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Może ma a może nie nie wiem ale drażni mnie ten ton wynoszenia się nad innych,to jest dobra pożywka dla bolszewizmu a tego nie chcemy.

Bolszewizm już na dobre jest reaktywowany a pozywką dla niego jest postawa i propaganda lewackiego PISu.  Bolszewizm to zupełnie cos odwrotnego niz ci sie wydaje. . To rządy zdziczałego motłochu który nie ma aspiracji by dołączyć do lepszych tylko żeby ich zgnoić i sprowadzić do swojego marnego poziomu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

No za***ią Polskę tymi roszczeniami teraz .

No niestety jeśli mamy nie kompetentny rząd, który potrafi tylko rozdawać pieniądze i zdzierać je z obywateli. To tak będzie. To są koszty olewania wszystkich i wszystkiego oraz nie kompetencji pisowskich ministrów i innych urzędników. Nikt nam nie podaruje. Jeśli każdy widzi szansę a nasi politycy mają w d załatwianie pilnych spraw między narodowych to będziemy płacić. Bo rządzenie krajem to nie tylko rozdawanie plusów by kupić głosy. Ale przede wszystkim załatwianie wielu spraw w kraju i za granicą. A nasz rząd w przypadku kopalni Turów miał to wszystko w d. A teraz my podatnicy będziemy płacić za pisowskich durni, których wielu z was wybrało.

• Like 1
Opublikowano

Idę o zakład że nikt za to nie odpowie i jest to miara zdegenerowania obecnie rządzących. W normalnym kraju poleciałyby głowy tak jak sie powinno stać z Dworczykiem. Niestety  jest jeszcze dużo gorzej bo społeczeństwo już zgłupiało na tyle że nawet nie myślą o tym ze ktoś powinien za to beknąć więc władza może robić co chce i nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności.

Opublikowano

No bo przeciętny głupol myśli, że władza dobra bo dają. Przeciętny wyborca pisu ma w d, że będziemy płacić Czechom i to wina rządu. Ma w d, że będziemy płacić Australijczykom i to wina rządu. Bo to rząd pisu jest dobry bo daje. A to, że musimy płacić to nie wina pisu tylko tych innych co nas pozywają. Bo choć im szkodzimy czy się nie wywiązujemy to ich wina nie pisu. Oni sobie tłumaczą, że co by pis nie schrzanił to zawsze to czyjaś wina nie pisu. Najwyżej Tuska.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v