Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, henio2 napisał:

No popatrz jak ludziom to solą w oku dać 1000 zł za ślub toż to zdzierać ten klecha ale za dekorację kościół a 2 tyś to już nikt nie protestuje filmowanie 3 tyś też nikomu nie przeszkadza że drogo widać co tak naprawdę ten ślub znaczy 😜

Ty to pewnie swojemu 5tys dałeś bo mu się należy???? 🧐..... Ale pamiotkie ślubna mięc no po co..... Tak? 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano (edytowane)

jakkolwiek szkoda i księdza aby darmo... ale taryfikowanie sakramentów to druga strona medalu.
Sam ślub to kilka minut i ew taki darmowy a jak kto życzy z oprawą - nazwijmy - "artystyczną" to rzeczywiście dlaczego człowiek (ksiądz) ma być w niej mniej wart jak materialna oprawa z jakich chwastów szmatek i plastiku?

sztywne stawki za sam sakrament na pewno sprawiają jakiś odsetek rezygnowania z tego sakramentu nawet wśród na prawdę wierzących że musi być jakis arbiter w przyrzeczeniu...

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

A nasz ksiądz dalej twierdzi że " Jak trza, to trza przyjść do niego powiedzieć jaka sytuacja, dokumenty spisać a wybranym przez parę czasie ślubu udzieli bez nikakich bo obowiązkiem jego sakramentów udzielać, Ofiara w walucie wybranej konieczna nie jest, a i organistka zagra jak należy."

Tu nie o sztywne stawki chodzi ale o podejście. Czasem para z jakiej emigracji wpada na chwilę, bo parafia panny młodej i ta chce tu ślubować. Czasu maja mało i raczej o nie utrudnianie  chodzi. 

Opublikowano

Unia wypada żalośnie
cyt - "Na liście osób objętych zakazem podróży i zamrożeniem aktywów (na terenie UE przyp cyt.) znajdą się: szef Komitetu śledczego, który podlega bezpośrednio prezydentowi Rosji Władimirowi Putinowi - Alaksandr Bastrykin, prokurator generalny Igor Krasnow, dowódca Gwardii Narodowej Wiktor Zołotow i szef służby więziennej (FSIN) - Alaksandr Kałasznikow."

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/sprawa-aleksieja-nawalnego-ue-przyjela-sankcje-wobec-rosji/gekfph2,79cfc278

a sprzątaczce więziennej też zamrożą to zero co je ma w bankach unijnych?

Przecież to pajacada i lepiej już było nic nie robić bo aż mi wstyd że ja też z tej unii

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Zróbcie sobie LPG i nie tankujcie na Orlenie - bojkot się uda. W 2016 toku pod przykrywką walki z mafią paliwową wprowadzono ograniczenia a właściwie zakaz jazdy paliw przez granicę. Chodziło o stworzenie monopolu. W każdym razie wcześniej to były bardziej różnorodne paliwa...

W Niemczech preferuję Totala.

Mi tam Orlen nie przeszkadza , ja tankuje tam gdzie wiem że paliwo jest dobrej jakości a te pięć groszy to koło uja mi lata 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Krewny jako już inspektor pracuje  na Royal Dutch Shell.

Jarecki w związku ze zbliżającym się nieubłagalnie planowo(czytając między wierszami polityków) i wielkimi krokami  krachem na giełdzie światowej w co inwestować bez ryzyka?

tak jak DTaras napisał , krótko termionowo może coś byłoby do zainwestowania ale długo terminowo , nie mam pojecia może rynek nieruchomosci choć i tu ceny wywindowane ale strata pewnie miejsza by była , złoto na rekordach cenowych  , ewentualnie coś z zielonej energi ale tych ferm fotowoltanicznych jakoś nie przybywa , sporo gospodarstwa domowe inwestują w fotowoltanike ale czy to się zwróci , jak ktoś zużywa sporo energi w gospodarstwie domowym to tak ale produkowanie na sprzedaż to jakoś czarno to widzę .

52 minuty temu, dysydent napisał:

w czasach kryzysów co głębszych seks ma "branie" najczęściej gwałtem czyli na pewno bezdochodowo

ostatnio z chłopakami rozmawiałem  to coś mówili o podwyżkach  no i sprawdziłem 300 zł /hB|

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Tak teraz rabuje się Polaków .

Zmuszą Cię do płacenia za trzymanie pieniędzy w banku? Kredyt hipoteczny za darmo? Grabież oszczędności? Skutki polityki ujemnych stóp procentowych .

Negatywne stopy procentowe przez wielu ekonomistów uznawane są niejako za zaprzeczenie powszechnie panujących praw ekonomii. Praw, które obowiązywały przez wieki. Jednak wszystko z biegiem czasu ulega zmianie. I tak było i w tym przypadku. Zerowe oprocentowanie nie jest czymś nadzwyczajnym, a ujemne już na stałe wchodzi do ekonomicznego kanonu norm. Pytanie, jakie mogą być skutki ich wprowadzenia? Co oznaczają dla zwykłego zjadacza chleba? Co dla inwestora? Co dla oszczędzającego? Kredyt? Dlaczego Bank Centralny w ogóle decyduje się na zmianę stóp procentowych?

https://www.fxmag.pl/artykul/zmusza-cie-do-placenia-za-trzymanie-pieniedzy-w-banku-kredyt-hipoteczny-za-darmo-grabiez-oszczednosci-skutki-polityki-ujemnych-stop-procentowych?fbclid=IwAR2hUOwboRF4RiulKGgRHEnqSUQCr5CwTm134HHTavPhIR_lVcw

Opublikowano
3 godziny temu, Ywa napisał:

Jarecki w związku ze zbliżającym się nieubłagalnie planowo(czytając między wierszami polityków) i wielkimi krokami  krachem na giełdzie światowej w co inwestować bez ryzyka?

Kiedy opozycja zacznie bronić ofiar białej magii 😜

3 godziny temu, Ywa napisał:

Kiedy opozycja zacznie bronić ofiar białej magii 😜.  https://m.fronda.pl/a/kasta-basta-lekarz-pedofil-skazany-prawomocnym-wyrokiem-wciaz-na-wolnosci,154348.html.  Skupili się na walce z kościołem a ofiary cierpią.    

3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ty to pewnie swojemu 5tys dałeś bo mu się należy???? 🧐..... Ale pamiotkie ślubna mięc no po co..... Tak? 

No przecież ktoś z rodziny może nakręcić za darmo ale nie było by się wtedy czym chwalić ile to kasy poszło 😋 i poco komu taka pamiątka jak za 10 lat połowa będzie po rozwodzie 😋 

Opublikowano
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

To bardzo źle robisz , no ale cóż złość jest silniejsza 🤦‍♂️ , bób też sprzedawaj za granicę albo chociaż pytaj czy klient jest pracownikiem Shella 

U mnie w mieście jest akurat lotos i ceny ma  konkurencyjne a bezpośrednio Orlenu nie mamy , tylko inne stacje mają ich paliwa 

I co z tego  jak patriotyczne i popierające Orlen pisiaki napychają kieszenie znienawidzonemu Putinowi🤣

Opublikowano

Sorry ze nie na temat ale może wiecie co to moze byc. Mam przewlekle zapalenie migdalkow. Ostatnio przez dwa tygodnie trochę mnie bolalo gardlo w piątek mocno się nasiliło ale wczoraj była znaczna poprawa a dzisiaj jedynie nie mam komfortu w gardle. Ale co ciekawe od soboty po obiedzie pojawia się temperatura 37.1 ale po wypiciu herbaty temperatura spada. Wiecie co to moze byc.

Opublikowano (edytowane)

@Denwer, że tak powiem, s**erdalaj z tymi niezłomnymi, w 1947 napadli gospodarstwo moich pra-pradziadków i zabrali wszystko co się nadawało do jedzenia, przez co ledwo uszli z życiem, a teraz z nich się robi bohaterów. Części rzeczywiście należy się pamięć, ale część z nich to byli zwykli bandyci.

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v