Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to może to na dach czy na co innego było bo to na tunel to sie nie nadaje

ze swojej kieszeni to żaden wójt nie chcę dawać potrzebujacym

Opublikowano (edytowane)

nie wiem z czyjej to bylo kieszeni.

kurna, skonczylem jak obajtek technikum rolnicze,ale pojecia nie mam jaka folia nadaje sie na tunele-w szkole mielismy szklarnie i inspekty pod szklem, wiec nie sadze zeby i on wiedzial ze trzeba jakas specjalna,..

jaka jest roznica w cenie  miedzy taka a taka. ludzie teraz kupuja male tunele z niebieskiej folii to pare stow kosztuje bo jeszcze stelaz dochodzi.

tam bylo z 8 rolek, na pick-apa gora 4 metry wysoka wejdzie, typwy dlugosc to 25 m, dzisiejsza cena to z 150 zl wiec sie nie wykosztowal

https://ebardo.pl/pl/p/Folia-Budowlana-0%2C5mm-4m-x-25m-/298?utm_source=ceneo&utm_medium=referral

Edytowane przez jacus
Opublikowano

"Matka i konkubent popierali tzw. Strajk Kobiet czego dowodem jest zdjęcie z runem błyskawicy. Owoce przyszły niebawem." Tzw. "dziennikarz" po tym jest do wypier... na zbity pysk a redaktor do pokajania. Po prostu para meneli w owczym pędzie. Dziecko miało 3 lata i następne 8 miesięcy czyli równie dobrze można powiedzieć, że to owoce sławnego programu rządowego nie zabrane z biedy...

Opublikowano

o masz
folia budowlana nie jest do tuneli z warzywami a na budowę jako np uszczelnienie pod posadzki czy choćby i te dachy a czasemtylko do przykrycia aby jaki cement nie zamókł i kolor jej nieistotny

a Obajtek na premiera?

No jest takie... - "sztuką wiedzieć kiedy zejść ze sceny"
Istnieje spore i coraz większe ryzyko że gospodarka walnie a Morawiecki jest na tyle cwany aby to akurat Jemu się na głowę nie zwaliło i takie Obajtki mogą być w sam raz :P

Opublikowano (edytowane)

@jacus

Ja nie mam wykształcenia rolniczego ale coś tam wiem

Kupuję taką budowlaną 4x25 lub 5x20 do przykrywania kartofli od światła i ona jest dużo krótsza rolka od tej na filmie, szerokość rolki jest składana 2 razy na pół.

Opakowanie budowlanej jest tak że nie widzisz że w środku jest czarna. 

tutaj musiała być większa szerokość

może to nie była budowlana czarna tylko tunelowa a okręcona jakimś czarnym opakowaniem bo tunelowa jest wrażliwa na światło i ma okreśłoną z góry ilość sezonów, np 2uv, 4uv, 5uv, 6uv itp.  Nie osłonięta opakowana po prostu sama się zużywa .

Ja bym obstawiał że to nie była jednak budowlana tylko tunelowa w opakowaniu

Edytowane przez racyl
Opublikowano

każda folia to węglowodory i ultrafiolet rozkłada że z czasem kruszeje

właśnie sobie przypomniałem że latarnię w stodole mam na sznurku polipropylenowym już ze dwa lata i jeszcze dzisiaj wymienię bo pewnie już kruchy

Opublikowano

Na podstawie przywiezionej "rolki papy" wykreowano wizerunek menadżera spółek skarbu państwa a może i przyszłego Premiera.😂

Tylko że to daje też obraz kreatorów. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Denwer napisał:

Jest  najlepszym  prezesem  Orlenu  i  to  jest  najważniejsze.  Gdyby  był  nie  uczciwy  to  by  go  PO-PSL  posadziło  przecież  w 2013  roku  czy  2014  czy 2015  roku 

To oznacza że cały ten PIS i ich zidocialy elektorat jest w błędzie i Tusk, Balcerowicz, Lewandowski i całe POPSL muszą być uczciwi. Gdyby tak nie było to przecież już by ich zamknęli bo rządzą od 20 15 roku🤣

15 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

daj spokój z tymi klanami w każdym ugrupowaniu są  w PO masz Brejzów doją na całą parę 

Czyli PIS się od PO niczym nie różni tylko sekta uważa brejzow za zło a Obajtkow usprawiedliwia bo to członkowie tejże sekty 

15 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

będzie ci jeszcze długo śmierdzieć 

Najważniejsze że dla fanatyków PIS to szambo jest perfumami i będą się w nim tarzać i mazać  z wielką chęcią i przyjemnością bo to szambo błogosławione przez wodzą i kolektyw partyjny. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
16 godzin temu, racyl napisał:

EvD-RAZXIAIjEOP?format=jpg&name=large

Przepiękne dziewicze tereny do jazdy konnej leśno-plażowej- z podziękowaniem dla nadleśnictwa 😘

-------

A tu w skrzynce  znów jakiś filmik z serii sf mi podesłali do obejrzenia

Opublikowano (edytowane)

A zgadzasz się z tezą że Tusk musi być uczciwy bo go nie zamkneli,  tak jak uczciwy musi być Obajtek skoro nadal na wolności?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Chciałes napisać jak ludzie się nie obudzą 😎

Widać że teksty pisany na zamówienie u nas na remont ksiądz zebrał 20 razy więcej niż na Owsiaka do puszek i pieniądze będą wykorzystane dla parafii a nie Owsiak owych  pociotków 😜

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A wiecie gdzie znajduje się cmentarz z najdroższymi miejscówkami w Polsce i kto nim zarządza ?? 

@jarecki rzeczywiście, zrobiła się moda na zbiórki, część jest potrzebna a część nie, nie da się tak ogólnie tego osądzić. 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v