Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dziś na cpn 286 l 5.17  a wy w hurcie drożej piernicze zbiornika chyba nie kupuję 

• Root Admin
Opublikowano
13 godzin temu, szczypka napisał:

dziś na cpn 286 l 5.17  a wy w hurcie drożej piernicze zbiornika chyba nie kupuję 

Bo na cpnie jest b7, druga sprawa cena paliw jest mocno lokalna

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

W Tomexie w komarówce jest b0 z dysrtybutora pow 500 l cena hurt.

A po co gdzieś jeździć, przywiozą na podworko, rączki czyste, nie trzeba się brudzić. I brak ryzyka, że Policja zgarnie za przewoz paliwa bez specjalnych uprawnień. Jaki człowiek był głupi i jeździł z beczkami na CPN... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A po to by litr był litr a nie 0.9

Jak będą chcieli to na CPN też cie opir*ola na litrach ;) licznik na samochodzie jest tak samo legalizowany jak ten na CPN. Wczoraj zapłaciłem za 2000 a było 2030 litrów :)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Root Admin
Opublikowano

Im cieplej, tym więcej paliwa. Rekord to 1550, przy zamówionych 1500, ale temperatura w momencie zrzutu była 34 czy 35 stopni.
Ta firma dostarcza nam paliwo chyba od 4 do 5 lat.

Opublikowano

Mój sąsiad ma firmę transportową i zaiwestował w 5000l zbiornik, który już dłuższy czas stoi pusty. Stwierdził, że po każdej dostawie były jakieś braki i dał sobie spokój z oszustami. Porobił karty flotowe dla kierowców i tankuje wszystkie samochody na stacjach, twierdzi, że wychodzi na tym dużo lepiej i jest wygodniej.

W transporcie może i tak, ale jak mam do najbliższej stacji 10km to jeździć tam traktorem średnio będzie się opłacać. No ale właśnie tych dostaw się obawiam, czy 1000 litrów faktycznie będzie miało 1000 litrów. I nadal przywożę w bańkach ze stacji.

Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Mój sąsiad ma firmę transportową i zaiwestował w 5000l zbiornik, który już dłuższy czas stoi pusty. Stwierdził, że po każdej dostawie były jakieś braki i dał sobie spokój z oszustami. Porobił karty flotowe dla kierowców i tankuje wszystkie samochody na stacjach, twierdzi, że wychodzi na tym dużo lepiej i jest wygodniej.

W transporcie może i tak, ale jak mam do najbliższej stacji 10km to jeździć tam traktorem średnio będzie się opłacać. No ale właśnie tych dostaw się obawiam, czy 1000 litrów faktycznie będzie miało 1000 litrów. I nadal przywożę w bańkach ze stacji.

Dolicz paliwo na dojazdy po paliwo, stracony czas i amortyzatory i różnice 50gr... Jeszcze pozalewane traktory, ręce, ubrania i ciesz się,  że ktoś cię na 10L nie oskubał 

Opublikowano

Trochę przesadzasz, bo ani 50gr różnicy, ani raczej specjalnie nie jeździ po paliwo, tylko bierze je przy okazji. Pozalewane ciągniki, ubrania... no bez jaj, pewnie jeszcze z butów na koniec wylewa ;)

• Like 2
  • Haha 3
Opublikowano
36 minut temu, danielhaker napisał:

Trochę przesadzasz, bo ani 50gr różnicy, ani raczej specjalnie nie jeździ po paliwo, tylko bierze je przy okazji. Pozalewane ciągniki, ubrania... no bez jaj, pewnie jeszcze z butów na koniec wylewa ;)

Swego czasu było nawet ponad 50gr na B7. Raczej raczej 🤔 może jeździ specjalnie po paliwo, a co innego bierze przy okazji 😂 jak masz taki talent, że do butów lejesz to współczuję 🥴 zawsze coś chlapnie na ciągnik, na ubranie, wystarczy kropla i yebie pół dnia. Bagażnik, przyczepka...

Opublikowano

Heh ee tam Radziu luzzz, czasami i z siebie trzeba się pośmiać 😉

Wpadłem na ciekawy pomysł specjalnie dla was anty foliarzy, ale kurła leń mnie dopadł nie chce się skakać 😂 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v