Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, Dominiik napisał:

Macie ponad 1,70 zł brutto za litr mleka i płaczecie że wam 6 gr zabierają. Czy mlekpolowcy to już wstydu nie mają żeby tu się rozpisywać o mlekpolu zarządach i ch*j wie co jeszcze, za ile byście chcieli sprzedawać mleko za 2 zł.

Ja nie będę tyle miał, to już mam prawo mówić że spółdzielnia jest rolników, a nie zarządu, czy jeszcze nie mam prawa?

Opublikowano

Masz ale rozpisujecie się nad tym od nie wiem ilu stron 20?

tay29 napisał:

Dominiik napisał:

ramzes10 napisał:

Mlekpol powyżej 25 tys bi 3.57, tl 4,85 1,81 brutto VAT

Macie ponad 1,70 zł brutto za litr mleka i płaczecie że wam 6 gr zabierają. Czy mlekpolowcy to już wstydu nie mają żeby tu się rozpisywać o mlekpolu zarządach i chuj wie co jeszcze, za ile byście chcieli sprzedawać mleko za 2 zł.

to ze ty dymasz przy krowach za 1.20zł to twoja sprawa i nie ucz nikogo zeby za taką stawke pracować

Doje po 1,60 zł brutto jak się to tak interesuje i jeśli mam z tym problem to dzwonie lub narzekam na radzie, zebraniu, a nie wpisujecie swoje teorie ale żaden dupy nie ruszy żeby było lepiej tylko narzekanie na forum idzie wam wspaniale.

Opublikowano

Ale co to za hejt na mlekpolowców? Miałem nadzieję, że mentalność chłopów pańszczyźnianych jest już historią. Co jest z wami ludzie? Dobrze, że miauczą o cenę, każdy powinien tak  robić to może w całym kraju byłyby lepsze ceny, a nie tylko na Podlasiu. Kiedy my, Polacy wreszcie zaczniemy się wk***iać, że to nam płacą za mało a nie sąsiadowi za dużo? Takie musi być myślenie. A nie jakaś wiernopoddańczość z 18 wieku

• Like 4
Opublikowano
komizmo napisał:

Ale co to za hejt na mlekpolowców? Miałem nadzieję, że mentalność chłopów pańszczyźnianych jest już historią. Co jest z wami ludzie? Dobrze, że miauczą o cenę, każdy powinien tak  robić to może w całym kraju byłyby lepsze ceny, a nie tylko na Podlasiu. Kiedy my, Polacy wreszcie zaczniemy się wk***iać, że to nam płacą za mało a nie sąsiadowi za dużo? Takie musi być myślenie. A nie jakaś wiernopoddańczość z 18 wieku

To nie hejt, ale tu to raczej nic nie ugrają na 20 stron "miauczenia" nie widzę żeby ktoś chciał się organizować, iść do prezes czy coś w tym stylu. Wacel mi to nie przeszkadza że mają lepiej,gorzej, też bym chciał cenę Piątnicy ale nie mam i mieć nie będę. Po prostu wkurza mnie to narzekanie i nic nie robienie.

Opublikowano
25 minut temu, Dominiik napisał:

To nie hejt, ale tu to raczej nic nie ugrają na 20 stron "miauczenia" nie widzę żeby ktoś chciał się organizować, iść do prezes czy coś w tym stylu. Wacel mi to nie przeszkadza że mają lepiej,gorzej, też bym chciał cenę Piątnicy ale nie mam i mieć nie będę. Po prostu wkurza mnie to narzekanie i nic nie robienie.

Tu nie chodzi o cenę w Mlekpolu czy mało czy dużo tylko o tą propagandę Grzesia i alfy jak to cudownie i pięknie że jesteśmy najlepszą mleczarnią w Polsce i powinniśmy dziękować zarządowi na kolanach za ich ciężko pracę. 

I wtedy te dwa lizusy się budzą i myślą co my teraz ludziom napiszemy jak jest na odwrót.  Może lepiej jakiś czas się nie odzywać aż przycichnie  😂

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Dominiik napisał:

Macie ponad 1,70 zł brutto za litr mleka i płaczecie że wam 6 gr zabierają. Czy mlekpolowcy to już wstydu nie mają żeby tu się rozpisywać o mlekpolu zarządach i ch*j wie co jeszcze, za ile byście chcieli sprzedawać mleko za 2 zł.

Jak ktoś zarabia 3 tys to też byś mu powiedział żeby nie stękał bo inni zarabiają najnizsza krajowa ? Wszystko w porządku z myśleniem? Mamy kapitalizm i każdy chce zarabiac jak najwicej. Skoro co roku wszytko w górę czy to place, czy produkty mleczne to wypadałoby też żeby cena za mleko szła w górę bo jak narazie to trzeba tylko skalę zwiększać. Czyli więcej pracować żeby zostawalo tyle.samo co kilka lat temu 

Opublikowano
8 minut temu, Marcin133 napisał:

Właśnie wszystko poszło do góry a tu w dół i niby giełda w górę...panowie dymają nas bez mydła taka prawda...

Marcin dzwoń 😂

4 minuty temu, julki3 napisał:

Piątnica 40tys bi 3,29 tl 3,96 1,72 brutto

Zaraz Cię zjedzą że w mlekpolu wyższa cena 😂😂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dominiik napisał:

Grzesia i Alfę to ja bym w ogóle zablokował wyrzucił

Ja w ogóle się dziwię, że forumowicze dali się tak pięknie sprowokować, tylko po to żeby ktoś miał z tego radoche. Olać ciepłym moczem i iść dalej. 

Mlekovita 15-20k 1,64zł brutto. 

Edytowane przez chuck00
Opublikowano
4 godziny temu, jan201 napisał:

President 5600l 4.56tł 3.62 białko 1.73 brutto ryczałt 

jaki oddział?

4 godziny temu, Dominiik napisał:

I bardzo dobrze, rada i prezes powinni czuć bata na sobą w postaci rolników czyli właścicieli mleczarni, to z ich pieniędzy są inwestycje, to dzięki nim mają wypłaty, bez rolników nie będzie mleczarni i powinni dostawać za pracę godziwe pieniądze, a tym bardziej jak cena na giełdzie do góry to i mleko do góry, nie ma pieniędzy na podwyżkę ceny mleka co roku to i nie powinno być podwyżek płac pracownikom, proste.

My grupą kilkuosobową byliśmy 4 razy u prezesa, łącznie ponad 1,5mln litrów i dopiero za trzecim razem dostaliśmy 5gr które nam po miesiącu zabrał, a jeden co ma 300k poszedł postękał i dostał 10gr i dalej ma te 10gr, tak samo nam nie było cennika, a tamten dostał. dwóch poszło do mlekpolu za takie traktowanie, w nagrodę jeszcze bakterii nam dowalili, za 4 razem prezes uciekł. aby do końca roku i żegnamy niech radni i elita sami se doją na swą cenę lepszą pewnie niż w mlekpolu bo średnia mało co mniejsza za tamten rok, a nikt takiej ceny nie widział więc wybrańcy mają cenę zajebistą.

kiedyś na zebraniu próbowaliśmy przepchać swoich kilku radnych, udało się tylko 2 ale żadnego do rady się nie udało :(. Namawiamy kogo się da żeby razem z nami zmienił mleczarnię, już kilku namówiliśmy, jak się nie da nic zmienić to trzeba uciekać, może przynajmniej udziały się odzyska.

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Łolek napisał:

To gdzie takie cuda

SM ŁAPY

3 godziny temu, Mistrz18 napisał:

Mlekpol 50tys bi 3,3 tl 4,2 1,58 netto

Dzwoń do Łap na bank więcej dostaniesz xD

Opublikowano

Radek tu dzwonienie dużo nie da moze na miesiąc... po części nasza wina tzn dostawców. Każdy zwiększa robi litry i mleka widać nie brakuje. Jakby np każdy zmniejszył o 10% może by nas szanowali trochę a tak jest jak jest. Idę jebnac sete bo jeszcze mnie nerwy trzymają🍴

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v