Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już Ci odpowiadam skąd. Bo napewo nie od rodziców. 

Od 14 roku życia jeździłem do Niemiec przebierać ciuchy co zwolili na hale niby PCK z kontenerów. W wieku 18 lat kupiłem pierwsza pietrowke w lipnie. Potem dwie pracy pierwsza zmiana w dawtonie na magazynie druga zmiana w loadmaxie. Kupiłem mieszkanie ww Włocławku. Potem 6 lat pracy w biurze powiatowym ARiMR i kolejne mieszkanie w lipnie. Od 2013 przejelem gospo. I się skończyło. 

Śmieszny to ty jesteś. 

Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Właśnie za granicą tak jest że rolnik wogle w pole nie wyjeżdża tylko uslugi A on w oborze cały dzień 

jak tylko w dzień to jeszcze  lajtowo:)

Opublikowano (edytowane)

Widzisz grzes  może i  jestem głupi ale nikogo nie obrażam. Może i byłeś tu i tam dorobiles sie majątku ale kultury i skromności to ci brak bo nie sztuka mieć kase tyllo umieć z nią  żyć, to się  nazywa klasa a tobie  widze tego brak

A rodzicom życzę zdrowia 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Już nie narzekajcie, po grudniowej wypłacie chłopy poszaleli we wsi, mgr rzucają i biorą na krechę bez łaski 😋 dzisiaj zajechał jeden nówka 6130m prosto od dilera, nie chciała agencja mu się zgodzić, walczył rok z nimi i wziął "za swoje" jeszcze gromada sprzętu zamówił, mówi a tam wisiał za jedną nogę a za dwie 😉 szkoda chłopa bo zapierdol z żonką ma fest, na zimę nic nie poorane... Zero do bani, podziwiam takich ludzi 😂 

• Like 1
Opublikowano

U mnie za hodowlane od 5800 że wstępna księga do 6200 z główna. 

A tak przy okazji niedawno koło chłop zkikwikidowal 140 krów a był 6 w Polsce z wydajnością 

Brak rąk do pracy

Opublikowano (edytowane)

Ale że sprzedajesz? Ile masz? Tylko bez hejtu na mnie proszę 😁

Pedro dobrze gada, dwa miesiące z rzędu lepsza kasa za mleko i człowiek małpiego rozumu dostaje 😆 

A co do MGR: Jebać ARiMR. Ma rację. Niech się wypałują

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)

Ja mam klienta który  już  którąś z kolei chce  zabrać  tylko  zeby z ceną sie nie wyglupić bo kto za ile kupił czy sprzedal to raczej prawdy nie powie

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

To się  nazywa ułańska fantazja 

Pedro powiedz lepiej  jak jałówki płacą 

Nie mam pojęcia panie... Sprzedałem do świąt wszystko. Aczkolwiek popyt jest dzwonią, przyjeżdżają czy nie mam czegoś. To i cena dobra

Opublikowano

Ok. Ogarnięte jestem w domu to napisze teraz więcej. 

Chodzi mi o to że w mojej kadencji już wszystko Przerabiałem. Zwiększałem produkcję, zmniejszałem miałem Ukraińców, naszych do pracy. Zawsze gówno z tego wyszło. 

Jak zwiększyłem myślę odchowac jeszcze mieszańce kupię sobie teleskopowke. Wtedy TVN pokazał leżaki byki poszły za 3500zl jałówki 3600zl. Miałem wtedy 75 sztuk na dwie osoby do pracy. A no i teleskopowke dalej nie mam. 

Jak chcesz mieć coś to tylko krecha. 

Tylko czy warto. 

Pozdrawiam 

Tulodziecki się nazywa 

Ten co sprzedał 

Dlaczego nikt nie powie prawdy. Średnio wziol 5500zl. Ma jeszcze 200 jalowek

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie  jak pytasz to się  nie dowiesz tacy ludzie specyficzni 

Też myślałem o5,5

A jak umiesz liczyć to licz na siebie bo z pomocnikiem to jest różnie 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)

Kurczę jak nad tym pomyśleć to chyba już lepiej przebiadolic i czekać na swoje jałówki niż brać takie odpady zazwyczaj.....

Łolek nie pisze o twoich w tym momencie tylko generalnie, łatwo się naciąć. Miałbym bliżej to bym podjechał 😁

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Jalowka to zawsze loteria. Nawet swoją ale trochę racji masz jak ktoś sprzedaje a chowa krowy to logiczne że sprzedaje najgorsza. Takie bajki że nie ma gdzie postawić. 

To moja córka mówi tata nie ma 19 juz po dobranoce. 

Co innego jak likwiduje ale to znowu sąsiedzi biorą to co najlepsze. 

PS. Lolek ja nie pisze dlatego że jestem nieszczęśliwy. Wręcz odrotnie ziemię będę zawsze uprawiał ale chów jest praktycznie nieoolacalny. 

KTOŚ pisał że wygania na pole. Ok. Ale na wiosnę jakie masz białko 2,8 albo niższe to i cena licha. Krowy nie walą mlekuem. Ja teraz mam 23 krowy. Doje 21 i mam 1050 litrów. Ale z drugiej strony wale od groma rzepaku, witaminy drożdże kredę, 

Nie wie kto lepiej na tym wychodź czy on czy ja? 

Opublikowano

Buhajczyki doją po 2-3tys od sztuki i wg nich to się opłaca. Krowy na kiszonce z ptaszkowych, 600ha łąk i 2 tys bel zbierają. Kupują kiszone ziarno qq chyba tylko. Bardziej opłacają im się dopłaty do ptaszków... gospodarka podzielona na 4 chłopów to doją Unię lepiej niż te krowy 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v