Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla mie nr 1 dobry chleb wypieczony i do tego garnuszek mleka , kartofle okraszone i mleko zsiadłe oczywiscie mleko swoje ,  coraz wiekszy problem z trym chlebem dobrym .

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, jarecki napisał:

dla mie nr 1 dobry chleb wypieczony i do tego garnuszek mleka , kartofle okraszone i mleko zsiadłe oczywiscie mleko swoje ,  coraz wiekszy problem z trym chlebem dobrym .

Oczywiście chlebek świeży a mleko zimne prosto z schładzalnika 😋

8 godzin temu, slawek74 napisał:

ja tam prawie codziennie piję mleko od swoich krów i żadnych nieprzyjemnych zapachów nie czuje nie karmię byle czym i nie truję zwiwrząt

Tak a jak bąka puścisz po tym mleku 🤭 

Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał:

ja tam prawie codziennie piję mleko od swoich krów i żadnych nieprzyjemnych zapachów nie czuje nie karmię byle czym i nie truję zwiwrząt

Mleko   od  krów    karmionych   kiszonką   ma   posmak      kiszonki      ja  sam  nie   piję   moje  dzieci   tak   wszystko    kwestia      smaku  .

Opublikowano

Słyszałem o czymś takim , że krowa może produkować mleko o lekko odczuwalnym zapachu kwasu z zapachem ryby i muszę przyznać , że znalazły się u mnie takie krowy w oborze i to one mają problem z komórkami somatycznymi .

Opublikowano

na to wychodzi że ci co sprzedają ''byle białe'' mogą mieć ''śmierdzące'' mleko gdyby mleko moich krów miało brzydki zapach sery z nich by też źle pachniały a te są wyśmienite 😊

Opublikowano

Mi znowu nigdy nie pasowało mleko jak krowy na pastwisku chodziły. Przez cały okres wypasania mleka nie ruszyłem. A babka ziemniaczana z zimnym mlekiem  👍👍 wczoraj miałem, pyychota

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

na to wychodzi że ci co sprzedają ''byle białe'' mogą mieć ''śmierdzące'' mleko gdyby mleko moich krów miało brzydki zapach sery z nich by też źle pachniały a te są wyśmienite 😊

Oj Sławuś już tak nie chwal się 🤦‍♂️ 

Opublikowano
7 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

a to wolisz forum męczenników ?😁

Po co się odzywasz jak ciebie ten temat nie dotyczy.  Poczekaj niech ci tatuś przepisze

• Like 1
Opublikowano
dotyczy ale już niedługo. 😏 Chyba już Ci kiedyś pisałem na ten temat. Jak wydaje Ci się że dostajesz za mała wypłatę to zmnien zawód. Chyba że nic innego w życiu nie potrafisz robić....
Opublikowano

Młody człowieku a co to za wypłata za tą charowke cielenia wsadzanie rąk krowie w odbyt do pochwy wachanie gówna patrzenie na gówno co to za cena te 1.65zł za litr zobacz ceny zboża dziś które masz praktycznie bez roboty . A tu niedziela święta noce dnie nie znasz dnia ani godziny. Jak robisz tylko maszynami to maszyna się może zepsuć a tu zwierzę potrafi zachorować paść . Ale ja za stary już jestem i jak to mówicie głupi. Ojciec miał kiedyś 5krow i 5swin wszystkich wychował na pożądanych ludzi każdemu pomugł a dziś to trzeba by mieć 50dojnych i jak murzyn spać w tej oborze .Nie tędy droga .

• Like 17
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v