Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bogdan pisze prawdę z Rospudą,widziałem ten cennik ,powyżej 24 tys i 4,3tl i 3,3bi wyszło 2,85zl ale wchodziła w to premia roczna i premia świąteczna obie po 0,5zl czyli podstawowy cena 1,85 chyba że te premie są stałe

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

coś ucichł krzykaczu ?

DanielFarmer napisał:

Bogdan pisze prawdę z Rospudą,widziałem ten cennik ,powyżej 24 tys i 4,3tl i 3,3bi wyszło 2,85zl ale wchodziła w to premia roczna i premia świąteczna obie po 0,5zl czyli podstawowy cena 1,85 chyba że te premie są stałe

to ile ten zakład przerabia ? da radę przejąć całą mlekowitę i mlekpol i reszte 🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nawet nie poudajesz że masz wincej..🤔

53 minuty temu, DanielFarmer napisał:

Podstawowa na dziś to jest coś 2,45 zł+ilościowa .. A cena to u nich tak jest że premie staloroczne bo to jakiś myk do podatków jest.. 

Cena 2,18 za litr przy tych 6,5 tys u, sąsiada to było za listopad... A ten cennik to na grudzień jest  i tu +0,5 premii świątecznej... Czyli za grudzień dostanie 2, 58 zł.... 🙉

Toć to szok jest... 😁😁😁

No o tu oooooo. Proszę paczac i się dziwować 😁😁😁😁😁

Mała stopa policz tam sobie ile byś miał a nie masz.... 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Czyli tak jak mówiłem w normalnym okresie bieda u nich. Bez premi 1,4 brutto mi wychodzi przy najwyższym progu i 3,5 bi i 4,5 tl. Tylko te premie robią cenę bo premi jest więcej jak stałej ceny. Widać że cennik drukowany co miesiąc bo wszystkie premie są uwzglednione. Latem bez premi nikt 1,5 nie złapał. Co nie zmiania faktu że jak widać aktualnie zarabia się najlepsze pieniądze bez roboty. Brawo ,,lyderzy'' polskiego mleczarstwa którym nie potrzeba mleka od rolników tylko wolą kupować przerzut 👏

Opublikowano (edytowane)

Czlowieczku to są stałe premie oprócz świątecznej.... Wmawiaj tak sobie bo co masz beczeć... 😁 Paczaj jak dymaja nas  duzi co kupują po 3 zety u dilerów przezut a płacą rolnikowi nie całe 2 złotych.... No bo po ile ten przezut jest to tyz wielka tajemnica.... 😜

Masz czrno na białym jak się robi interesy..... Gdzie te madrale co tu tak się madrzyly że duży może wincej itp.... Ze małe mleczarnie padną itp.... Gdzie te rekiny biznesu są ? 🤔

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Czlowieczku to są stałe premie oprócz świątecznej.... Wmawiaj tak sobie bo co masz beczeć... 😁 Paczaj jak dymaja nas  duzi co kupują po 3 zety u dilerów przezut a płacą rolnikowi nie całe 2 złotych.... No bo po ile ten przezut jest to tyz wielka tajemnica.... 😜

Masz czrno na białym jak się robi interesy..... Gdzie te madrale co tu tak się madrzyly że duży może wincej itp.... Ze małe mleczarnie padną itp.... Gdzie te rekiny biznesu są ? 🤔

Gdzieś ty był na początku roku krzykaczu . 

Tak to jest jak z dziada w Pana szybko się stajesz.  Palma odbija jak nic  😂

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
krzychu121 napisał:

Czyli tak jak mówiłem w normalnym okresie bieda u nich. Bez premi 1,4 brutto mi wychodzi przy najwyższym progu i 3,5 bi i 4,5 tl. Tylko te premie robią cenę bo premi jest więcej jak stałej ceny. Widać że cennik drukowany co miesiąc bo wszystkie premie są uwzglednione. Latem bez premi nikt 1,5 nie złapał. Co nie zmiania faktu że jak widać aktualnie zarabia się najlepsze pieniądze bez roboty. Brawo ,,lyderzy'' polskiego mleczarstwa którym nie potrzeba mleka od rolników tylko wolą kupować przerzut 👏

daj wzór i podaj cennę zrobię Ci cennik 😁😜 cwaniak się podnieca ceną sąsiada 🤭

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Gdzie te madrale co tu tak się madrzyly że duży może wincej itp.... Ze małe mleczarnie padną itp.... Gdzie te rekiny biznesu są ? 🤔

no to ja ,  Zobacz ile mleczarni padło przez ostatnie 10 lat a ile by padło tylko dostało się pod skrzydła dużęgo podmiotu , zarówno mlekowita jak i mlekpol do 10 lat zlikwidują po połowie swoich oddziałow .                      mleczarnia Rospuda możę przetrwać jak bedzie robiła dobre produkty , w europie zach . jest wiele takich mleczarni małych które skupują mleko od lokalnych rolników gdzie krowy sa wypasane , żywione siankiem częśćiowo 

Opublikowano

Co ty gadasz. Za 10 lat to po pierwsze nie będzie Mlekpolu i Mlekovity, tylko będzie jedna mleczarnia, już dawno gadali że będą musieli się kiedyś tam połączyć, a prezes Piątnicy powiedział że jak się połączą to Piątnica wchodzi w to bez zastanowienia, do tego czasu przejmą jeszcze kilka mleczarni i za 10-15 lat będą mieli 50 zakładów pewnie nie tylko w Polsce i będą skupować z 60% mleka w Polsce. Ostatnio prezes Mlekpolu udzielił wywiadu że namawia Sapińskiego na łączenie ale on mówi że jeszcze nie pora czyli znaczy że kiedyś pora przyjdzie. Oni będą tylko zwiększać nikt już cofać się nie będzie, zobaczysz. A kiedyś dojdzie do tego jak w Dani że Arla skupuje ponad 80% mleka byłem tam kiedyś to duńczyk mówił że jak powiesz złe słowo na mleczarnie to przyjeżdża przedstawiciel i dziękuję za współpracę, drzwi zamknięte 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Ty rekin biznesu skoro taki mądry to czemu się nie przeniosłeś do nich już dawno no i na twoim miejscu to nie likwidował bym tych ogonów bo  kto dojną krowę sprzedaje jak taki biznes w tej rospudzie można zrobić pokaż jak robi się interesy życia niech wszyscy się nauczą

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 13.12.2021 o 12:23, Konrad531 napisał:

Presidenta Winnica po podwyżce 10gr za listopad, tł 4,1%, bi 3,5% 1,84zł brutto ryczałt... bieda...

Ile litrów miesięcznie? 

Sprawdzałes kiedyś czy białko się zgadza ?

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, pawlak2507 napisał:

Ty rekin biznesu skoro taki mądry to czemu się nie przeniosłeś do nich już dawno no i na twoim miejscu to nie likwidował bym tych ogonów bo  kto dojną krowę sprzedaje jak taki biznes w tej rospudzie można zrobić pokaż jak robi się interesy życia niech wszyscy się nauczą

Czytaj co pisze i a nie będziesz musiał się z tym męczyć.... Ja sam jestem tym zaskoczony i tyle.... Dwa likwiduje hodowlę i tyle bo syn nie chce tego kontynuować... Idzie tylko w roślina a że mamy razem 90 ha to chyba przeżyje bez krowy.... Ja na dziś mam 2,2zl  i cały rok miałem te 1,8 zł i nie będę zmieniał odbiorcy jak likwiduje stado.... 

Ludzie dają i mają zapłacone tyle co wstawiłem... Wielka filozofia o jednej cudownej mleczarni upadła i tyle.. Jest na dziś w deeee... Kto kogo tu dyma to już sami sobie wytłumaczcie i tyle.... 

Ja widzę że wielki mądrości i filozofia rekinów idzie na dno... 😁

Opublikowano

Nie wychodzi nic, bo każdy ucieka od nich, kradna ile się da, mleko pozaklasowe, antybiotyk w mleku standard , co najmniej raz każdy dostawca to przeszedł 

Opublikowano (edytowane)

Piszta tam sobie co chceta ale fakty są jakie są i tyle...  ja wcześniej ze 3 miechy temu tylko słyszałem że płacą dobrze ale nie za aż tak....

To zasługa tych wielkich rekinów co w kolejce stoją po mleko po 3 zety pewnie.... 

Mój odbiorca tyz pewnie bierze u nich przezut... 😁

10 minut temu, Rolnik2021 napisał:

Nie wychodzi nic, bo każdy ucieka od nich, kradna ile się da, mleko pozaklasowe, antybiotyk w mleku standard , co najmniej raz każdy dostawca to przeszedł 

O już się rodzą trolle, przedstawiciele jedynie słusznych teorii... że będzie jedna wielka mleczarnia w tym kraju bo przecież w jednym potężnym kołchozie nadzieja 😁😁😁😁

Opublikowano

Zapewne dociera do wszystkich tylko jest jeden szczegół 😁 mówi o tym największy forumowy troll niespełna rozumu, co widać po wpisach... i nikt nie chce się z nim wdawać w dyskusję bo wiadomo jak to się kończy 

Wie ktoś jak polindus płaci? Dzisiaj chwalił mi się z wioski chłop, że przy niecałych 10tys wyszło mu 2,2 brutto. Prawda czy dodał? 😋

Opublikowano (edytowane)

A co ciebie to obchodzi jak ty kartoflany biznes tera robisz? 😁🤔

Co ty tu  ludzi tych ludzi obrażasz co gawedza sobie ze mną? 🤔

Nie zauważyłeś że Inni potwierdzili co pisze? 

Masz jakie fakty, cennik, faktury?... Czy ploty znowu z wioski? 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v