Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Damian 1.3 tu kolega podaje ma teraz...cena cena ale ponad połowa ma dosyć niewolnictwa i nawet 2.5zl ich nie przekona i rezygnują. Jak masz już fajny sprzęt i parę ha to spokojnie przeżyjesz bez krówek. A i oczywiście bez kredytu 

Opublikowano

1.3 to wegetacja, trzeba by mieć fest ziemię żeby na nich zrobić dużo paszy objętościowej i omijać wszelakie pasze z zakupu. Taka cena to by tylko starczyła na koszty i ubogie życie, można zapomnieć o wymianie jakiejś maszyny na nową itp. chyba że ktoś ma z czego dokładać

Opublikowano
34 minuty temu, leszek1000 napisał:

A ja głupi, małe byczki sprzedałem 🙆‍♂️

A skąd wiesz po ile będą za dwa lata. Może za kupę gnoju sprzedasz

16 minut temu, jarecki napisał:

teraz jest zbyt nie pewny czas w gospodarce na pochopne decyzje o likwidacji , zbytnio nie wiadomo co bedzie za rok wszystko działa dzieki nadprodukcji pieniadza . 

To co, kredyt brać w razie czego i do krów dokładać?

• Thanks 1
Opublikowano

porostu nie wiadomo co bedzie za rok [ przynajmiej ja nie jestem pewien ] jesli chodzi o gospodarke coraz wiecej firm z różnych branż wstrzymuje produkcje z powodu braku czy gazu czy podzespołów a nikt sobie nie pozwli teraz na zwolnienie pracownika bo drugiego nie znajdzie a to kosztuje , hodowla trzody to dno a rynek zbóż ratuje eksport i pewnie hodowla drobiu .

Opublikowano
3 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Teraz górka człowieku? Jak mleko by na 1.4 spadło to dziękuję do widzenia, koniec tematu

Powiesz do widzenia jak modernizacja się skończy a tak jak będzie nawet po 80 groszy to będziesz musiał trzymać 

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Optimus napisał:

Jeśli by spadło do 1.2 średnio to w ubojniach tylko krowy by bili i kolejki przed bramami by stały

Dzwonił kolega z okolic Mazowiecka, mówił że wioska obok wczoraj pojechało 50 dojnych do Łuniewskich.

7 godzin temu, damianzetor9540 napisał:

Teraz górka człowieku? Jak mleko by na 1.4 spadło to dziękuję do widzenia, koniec tematu

Ta, górka zwłaszcza kosztów nie ceny mleka 

Opublikowano

U mnie  na wsi 28 gospodarstw z krowami  z tego 5 z nastepcami reszta od 45 do 60 lat i brak zmienników  także odpowiedź nasuwa sie sama  

Ja też  nie myślę doic do śmierci a młodzież ani mysli , choć  jak nie ma kredytów i wszystko  się  szykuje to mozna było  działać  ale w obecnej  chwili to rosnace ceny przerażają i nie mówię o mleku

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

U mnie  na wsi 28 gospodarstw z krowami  z tego 5 z nastepcami reszta od 45 do 60 lat i brak zmienników  także odpowiedź nasuwa sie sama  

Ja też  nie myślę doic do śmierci a młodzież ani mysli , choć  jak nie ma kredytów i wszystko  się  szykuje to mozna było  działać  ale w obecnej  chwili to rosnace ceny przerażają i nie mówię o mleku

Ja doilem w porywach 75 szt i tyz likwiduje powoli bo syn idzie tylko w produkcję  roślinna.. Nigdy nie namawialem do krów bo to ciężki kawałek chleba i tyle... Druga sprawa to komfortowa sytuacja dla mnie bo po co doić do usranej śmierci. 

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

U mnie na wiosce 5 oddaje mleko i wszystko wskazuje na to że do końca przyszłego roku nie zostanie nikt a to 28 dostawców to chyba duża wioska? 

Opublikowano

ty chyba od dawna na rencie? jak się czyta to co piszesz, to zasługujesz....

Opublikowano

na długo przepustkę dostałeś ? dość regularnie znikasz. ciekawe czemu??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v