Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jawne sku..synstwo z tą podwyżka dla największych. Powinni wszystkim podnieść o 2 grosze. Może znowu Piątnica zaczyna szukać dostawców to jakieś ochłapy rzucają wcześniej żeby za dużo wypowiedzeń się nie posypało. Pozostaje czekać na 5 groszy premi za sierpień i 10 za wrzesien. Co my z ta kasa zrobimy. 

Nie wiem jak jest w mlekowicie z wypowiedzeniem dlatego ciężko przewidzieć czy coś sypna. 

Gdzie jest niezależny konsument ? 

Deweloper i potentat giełdowy  w innych tematach się udziela tu go coś nie widać 

• Like 2
Opublikowano

Ja akurat na zgodność parametrów złego słowa nie powiem. Parametry spadły ale to bardziej przez okres pastwiskowy. Badam co najmniej dwa razy w miesiącu w labolatorium i się wszystko zgadza. Nie jestem pod oceną. Dlatego zachęcam każdego żeby sprawdził sobie parametry ze zbiornika w labolatorium bo jak się słyszy jak w federacji ,,zawyżają'' wydajność żeby właściciel był zadowolony to kto ich tam wie co robią z parametrami. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pablo16 napisał:

Chyba trzeba spłacać szybko kredyt i kończyć tą zabawę.

Niech ich wszystkich fermy mlekiem zalewają

Też coraz poważniej to rozważam

Opublikowano

To u mnie w Mlekpolu z 4.1 na 3.7 i następny 4.2 i to samo żywienie.  W nocy mleko odbierają może mieszadła nie włącza kierowca. Po co ta podwyżka lepiej było podnieść trochę parametry.

A tym dużym 2 gr dorzucili żeby na pa pasze non gmo mieli 😂

Opublikowano
12 godzin temu, kokoman0 napisał:

Kij z tej podwyżki w Mlekpolu jak parametry tak oyebali, że nie z tą podwyżką będę miał mniej jak przed😂

Też tak myślałem ale zbadałem mleko w piątnicy i się zgadza z mlekpolem

Opublikowano
1 godzinę temu, Arrek napisał:

Też tak myślałem ale zbadałem mleko w piątnicy i się zgadza z mlekpolem

To dlaczego w mlekpolu nie można zbadać mleka na tłuszcz i białko bez zgody instruktora. Dział skupu ma specjalne druki i on wydaje zgodę dla laboratorium. Tak jest w oddziale Mrągowo w innych pewnie podobnie.

Opublikowano

Na drukach co mam nie ma takich pozycji , Pani z laboratorium kazała mi dzwonić o pozwolenie do działu skupu. Niech ktoś się wypowie kto ostatnio badał tł i bi w mlekpolu.

Opublikowano
4 godziny temu, coler napisał:

To dlaczego w mlekpolu nie można zbadać mleka na tłuszcz i białko bez zgody instruktora. Dział skupu ma specjalne druki i on wydaje zgodę dla laboratorium. Tak jest w oddziale Mrągowo w innych pewnie podobnie.

Tylko to trochę bez sensu badanie w mleczarni w której myślisz że cię skubią na parametrach. Przecież nawet jakby cię skubali to nie podadzą ci innego wyniku jak ten który idzie z prób. 

Ja myślałem że mnie skubią więc zawiozłem do laboratorium i okazało się że wynik praktycznie identyczny jak w mleczarni. Kilka prób już tak zrobiłem. Kolega wyżej też napisał że zawiózł do innej mleczarni (Piątnicy ) i się wszystko zgadza. Dlatego zamiast krzyczeć że kradną najlepiej zbadać na własną rękę i wtedy mówić jak sprawa wygląda jak jest się wszystkiego.pewnym . Dodam że dla mnie badanie w federacji jest bez sensu. Jedna z użytkowniczek kiedyś pisała że badają inna metodą i dlatego wyniki się różnią. Ale nie pamiętam dokładnie co i jak 

• Like 2
Opublikowano

Cześć, ma ktoś może problemy z bakteriami w mlekpolu? W lipcu u mnie się zaczely jakieś kosmiczne wyniki... nie wiem o co chodzi. Wszystko myte jak zwykle... z poprzednich prób mam spory zapas, ale wkrótce się skonczy i będzie pozaklasowe. Najgorsze, że nie wiem co dalej z tym wszystkim robić.😔 wszystko było przeczyszczone jeszcze raz a tu ze 111 na 240 tys. skoczyło... nie wiem już gdzie szukać przyczyny.

Tłuszcz i białko też jakimś dziwnym trafem spada... bez żadnej zmiany paszy...

Opublikowano

Hej, mi ostatnio też przyszedł wynik 420 tys a było max do 30 tys , czekam na kolejne wyniki tylko dziwna przerwa jest bo ostatnio z 22 lipca , jaki oddział mlekpolu?

Opublikowano
3 minuty temu, coler napisał:

Hej, mi ostatnio też przyszedł wynik 420 tys a było max do 30 tys , czekam na kolejne wyniki tylko dziwna przerwa jest bo ostatnio z 22 lipca , jaki oddział mlekpolu?

Ja miałam ponad 900 tys. To wiesz w jakim szoku byłam... nie wiem co z tym mlekiem trzeba byłoby zrobić żeby to był wiarygodny wynik... ja miałam jeszcze mniejsze wyniki cały czas po 8 tys. Byłam spokojna, cały czas to samo. Az tu nagle ponad 600tys przyszło... później 900... U mnie ostatnie próby z 19. lipca i przerwa była teraz z 27. dostałam.

Opublikowano
37 minut temu, aniadee napisał:

Cześć, ma ktoś może problemy z bakteriami w mlekpolu? W lipcu u mnie się zaczely jakieś kosmiczne wyniki... nie wiem o co chodzi. Wszystko myte jak zwykle... z poprzednich prób mam spory zapas, ale wkrótce się skonczy i będzie pozaklasowe. Najgorsze, że nie wiem co dalej z tym wszystkim robić.😔 wszystko było przeczyszczone jeszcze raz a tu ze 111 na 240 tys. skoczyło... nie wiem już gdzie szukać przyczyny.

Tłuszcz i białko też jakimś dziwnym trafem spada... bez żadnej zmiany paszy...

Też tak mialem 2 lata temu... Cały lipiec wysokie bakterie i na końcu pk. 1 sierpień i bakterie wróciły same do normy... 

Albo kierowca kombinuje, albo wylosowali akurat do gnębienia 

• Like 2
Opublikowano

Haha w takim razie jestem szczęśliwa wygrana ma tej g.... loterii. Z kierowcami dobrze żyje akurat. Bardzo fajni ludzie. Ja wiem że co roku oni tak jakimś dziwnym trafem zwiększają bakterie. U nas tak co roku było że trochę wyżej a później nagle tak jak zawsze... nie miałam tylko takich rekordów... zaraz trafię na okładkę echa mlekpolu za rekord z bakteriami... 

Opublikowano

Nie wiem gdzie zbadać bakterie. Prywatnie w mleczarni nie ma możliwości zbadania... Myślę, że jeśli nawet by się różniły wyniki to i tak nic nie udowodnię... wiem jak jest z odzyskiwaniem pieniędzy za udziały... brat słyszał jak się z kimś takim rozmawia... po prostu ktoś musi się zrzucić na tą podwyżkę cen mleka.😂

Opublikowano

Co pierwsze przychodzi na myśl to gumy strzykowe czy któraś nie pękła lub dawno nie zmieniane, zawór spustowy przy zbiorniku też lubi zrobić niespodziankę. W sumie to wiele może być przyczyn, a jeśli yebia to próżne nasze rozważania 

Opublikowano

Zapytaj weta, tam gdzie robią antybiogramy powinni też robić na ogólną liczbę bakterii. Ja podejrzewałem mleczarnię, a tu okazało się, że faktycznie było nieciekawo. Wymieniłem co się da, a koniec końców winna okazała się stacja uzdatniania wody. 

Opublikowano

Ja w poprzedniej mleczarni też miałem tak że wszystko dobrze po 9 tys a nagle 460 . Ale okazało się że walnęła mi guma w myjni i płyn szedł na pierwszą zimną wodę która płucze dojarke a nie na drugą gorąca.

Może warto sprawdzić czy wszystko myje tak jak trzeba

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v