Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ale możesz to mieć lub nie mieć wcale jak wolisz?

Chyba nie znasz tematu. To nie jest tak, że dostałeś 5gr extra bonusu na towar. Tylko z normalnej ceny ukrócili 5gr i masz to wybrać w towarze. Ogólnie nie miałbym nic przeciwko jakby towar był konkurencyjny, a tam nic ciekawego niema, a ceny z kosmosu, gdzie przy takiej skali to powinni mieć taniej niż u jakiegoś lokalnego małego dostawcy i jeszcze na tym sporo zarabiac, a lokalny wiejski dostawcą towar mi bez problemu dowiezie i wszystko 30-40 procent tańsze i on na tym zarobi i z tego żyje. Swoją drogą to ta babka co ma ten sklep to można powiedzieć, że wygrała los na loterii albo komuś coś z tego odpala, że mlekovita pozwala na takie ceny... Nie dziwię się, że ceny ma z kosmosu jak i tak rolnik musi coś kupić, bo straci 5gr. Na wolnym rynku ten sklep by miesiąca nie przetrwał

Edytowane przez asus921
Opublikowano
15 godzin temu, damianzetor9540 napisał:

Tam czego by nie brał to jest popierdolona cena. A te płyny z Kersia to uja warte

ja biore paliwo.na tym tak w h*ja nie tną, bo juz z tirem by nikt nie zajechał

Opublikowano
2 godziny temu, asus921 napisał:

Chyba nie znasz tematu. To nie jest tak, że dostałeś 5gr extra bonusu na towar. Tylko z normalnej ceny ukrócili 5gr i masz to wybrać w towarze. Ogólnie nie miałbym nic przeciwko jakby towar był konkurencyjny, a tam nic ciekawego niema, a ceny z kosmosu, gdzie przy takiej skali to powinni mieć taniej niż u jakiegoś lokalnego małego dostawcy i jeszcze na tym sporo zarabiac, a lokalny wiejski dostawcą towar mi bez problemu dowiezie i wszystko 30-40 procent tańsze i on na tym zarobi i z tego żyje. Swoją drogą to ta babka co ma ten sklep to można powiedzieć, że wygrała los na loterii albo komuś coś z tego odpala, że mlekovita pozwala na takie ceny... Nie dziwię się, że ceny ma z kosmosu jak i tak rolnik musi coś kupić, bo straci 5gr. Na wolnym rynku ten sklep by miesiąca nie przetrwał

Co to za sklepik? Lokalizacja?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kr9292 napisał:

Tiry mają obowiązek tankować się w mlekovicie. Pracownicy zresztą też ale tego nikt nie pilnuje

pracownicy?akurat,to tylko chłopow mozna jebać i na cenie mleka  i na cenach produktow z premi lojalnosciowej ,swoja droga nazwę to ironicznie chyba wymyslili,

Edytowane przez massey235
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

jak tak wszystkim źle to zmienić odbiorcę

Porady w stylu jak sie w PL trzoda nie oplaca to likwidowac, przebranzowic sie...

Poczekamy jak na cokolwiek ponarzekasz, tez damy zlote rady, zmien odbiorce, zlikwiduj itd.

Osobiscie mam w mlekovicie cene wieksza niz u poprzedniego odbiorcy, ale u poprzedniego odbiorcy cena byla patologiczna, ale to nie zmienia faktu, ze jak ktos robi ze mnie debila to nie udaje, ze tego nie widze.

• Like 2
Opublikowano

asus a co możesz w tej sytuacji zrobić ? nic z tego co widzę dużo ludzi narzeka na tą premie i cięcie na parametrach i dalej nic nie może cena w ''mojej'' mleczarni też pozostawia do źyczenia jak coś to ponarzekaliśmy na zebraniu które się odbyło i tyle czekamy aby nie opóścili na lato bo częst za maj były obniżki a w tym roku cyk i 7gr w górę ale to nie rękompensuje do końca nakłady i wymagania także jadę na ''tym samym wózku'' i tyle samo mogę zrobić i dla przykładu gdybym miał dostać tą premię jak u was w towarze to bym wzią bo lepsze to niż nic 🤷‍♂️

Opublikowano
Dnia 12.06.2021 o 08:28, Kierownik napisał:

jak dla mnie niech podwyzsza cene o 20gr i moga lojalnosciowke wtedy zwiekszyc nawet do 15gr ;)

Tylko przy obniżce żeby nie zapomnieli premii również skorygować 😂 

Opublikowano

A ja nic nie wiem żeby mlekpol miał nas przejąć ,chyba by poinformowali członków o takim zamiarze zresztą co oni by mieli przejąć tych paru małych dostawców ,bo reszta dawno uciekła.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.06.2021 o 09:12, farmer7613 napisał:

A ja nic nie wiem żeby mlekpol miał nas przejąć ,chyba by poinformowali członków o takim zamiarze zresztą co oni by mieli przejąć tych paru małych dostawców ,bo reszta dawno uciekła.

Edytowane przez dzejkop12
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, farmer7613 napisał:

Na razie nikt was jeszcze nie przejmuje. Na zebraniach przedstawicieli głosujemy nad tym, czy w ogóle mają się toczyć dalej rozmowy. Jeżeli członkowie to zatwierdzą, to będą dalsze rozmowy i sprawdzanie dokumentacji i waszych zobowiązań, weksli, ksiąg wieczystych itp. 

Na razie jeszcze jesteście może mali, bo skup mleka to ponad 50mln litrów, czyli jakieś 1,5tyg skupu Mlekpolu. Jeżeli się połączymy, to cena w waszym rejonie pójdzie ostro w górę do kwoty rzędu 1,6-1,8zł, a to spowoduje przejmowanie innych dostawców na terenie waszego województwa z innych mleczarni. Dodatkowo jest wstępna prognoza rozbudowa zakładu, ale decyzja nie jest jeszcze podjęta do póki połączenie nie będzie w 100%pewne. Połączenie będzie na takich samych zasadach jak m.in. Sudowia Suwałki. W mocnym skrócie: dla was  będzie dobrze, a my będziemy spłacać wasze długi 😛

Edytowane przez karol091193
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v