Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, grzesiekxy napisał:

Może ktoś obrotny doradzi w co zainwestowac około 300 tyś z produkcji mleka? Tylko proszę bez rad typu zwiększanie produkcji....

Chętnie przyjmę trochę bo kupuje ciągnik 🤭

Opublikowano

Jak nie masz co robić z hajsem to mi też możesz dac Ja dorzucę I zrobimy biogazownie 🙂

Opublikowano
2 godziny temu, grzesiekxy napisał:

Złoto teraz za drogie.Mieszkanie już jedno kupiłem dla syna .dwa nowe auta też w garażu stoją i nie ma gdzie wyjechać bo rano i wieczorem sami wiecie a pracuje tylko z żoną.Kuźwa chyba już wszystko mam co mi potrzeba a jakoś szkoda rzucić ale znowu robić i nic nie mieć z życia to tez bezsensu....

kupuj najgorsze piachy na obrzeżach miasta i na działki je aby jeden kupił potem to poleci. i najlepiej aby te  pierwszy dom był mega odstawiony to pomaga)😆

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 1.05.2021 o 09:04, Marcin133 napisał:

Dobić rolników 50+ skoro ich wina,🤭

Ty uważaj bo mnie do 50 niewiele brakuje 😁

Dnia 1.05.2021 o 12:58, grzesiekxy napisał:

Może ktoś obrotny doradzi w co zainwestowac około 300 tyś z produkcji mleka? Tylko proszę bez rad typu zwiększanie produkcji....

No to masz naprawdę poważny problem 

Chyba gorzej mają ci co im 300 brakuje

A na poważnie domek działka mieszkanie  w miejscowości rekraacyjno uzdrowiskowej

Edytowane przez Łolek
  • Thanks 1
Opublikowano
31 minut temu, Xawier napisał:

Ja 33 i już pod rencistę bym podchodził...

Jakbyś był policjantem jeszcze kilkanaście lat temu to już prawie emeryt. Znam takich co mieli po 38 40 lat i przechodzili na emeryturę. No ale jesteś rolnikiem także jeszcze tylko 32 lata 😉

Opublikowano
grzesiekxy napisał:

Złoto teraz za drogie.Mieszkanie już jedno kupiłem dla syna .dwa nowe auta też w garażu stoją i nie ma gdzie wyjechać bo rano i wieczorem sami wiecie a pracuje tylko z żoną.Kuźwa chyba już wszystko mam co mi potrzeba a jakoś szkoda rzucić ale znowu robić i nic nie mieć z życia to tez bezsensu....

a co syn nie chciał zostać na gospodarstwie? 300 k odlozone to nie male gospo musi być

Opublikowano (edytowane)

a te 300 tys to tak dużo przy braku inwestycji i braku  kredytów ? obejżyjcie się za siebie ile za ostatnie 3 lata zainwestowaliscie , spłata kredytu to też inwestycja .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Dnia 1.05.2021 o 19:42, damianek2019 napisał:

kupuj najgorsze piachy na obrzeżach miasta i na działki je aby jeden kupił potem to poleci. i najlepiej aby te  pierwszy dom był mega odstawiony to pomaga)😆

A po co mu to kasy chyba nie potrzebuje , przecież napisa że wszytko ma . Ale chyba nadal jest nieszczęśliwym człowiekiem , jednak to prawda że pieniądze szczęścia nie dają 

Opublikowano
52 minuty temu, Ursus932 napisał:

A po co mu to kasy chyba nie potrzebuje , przecież napisa że wszytko ma . Ale chyba nadal jest nieszczęśliwym człowiekiem , jednak to prawda że pieniądze szczęścia nie 

Pieniądze szczęścia nie dają ale do życia są niezbędne.Chodzi mi o to aby podciągnąc jeszcze z kilka lat 3-5 i potem żyć z inwestycji i skończyć z krowami.Mam 30 mlecznych i 16 ha.Pokaż mi jednego szczęśliwca który hoduje bydło......

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiekxy napisał:

Pieniądze szczęścia nie dają ale do życia są niezbędne.Chodzi mi o to aby podciągnąc jeszcze z kilka lat 3-5 i potem żyć z inwestycji i skończyć z krowami.Mam 30 mlecznych i 16 ha.Pokaż mi jednego szczęśliwca który hoduje bydło......

Z nimi poprostu lżej 

Jak chcesz żyć z inwestycji , to kup w mieście w dobrej lokalizacji budynek , wyremontuj podziel na kilka lokali i wynajmij  na sklepy ,biura i itp , niema lepszej kasy jak wynajem , co miesiąc kasiora . Krowy pierdzielniesz raz dwa , i wreszcie na wczasy żonę po d*pie klepać 

Opublikowano

W obecnych czasach inwestycje to nie taki prosty temat. Ceny wszystkiego, surowcow nienaturalnie wysokie, do tego slaby zloty. Moze byc tak, ze ceny sie troche unormuja, a moze byc tak, ze obecne ceny to promocja i za 1-2 lata bedziemy mieli hiperinflacje.

Opublikowano (edytowane)

Panowie przypominam że DŻENTELMENI nie rozmawiają o pieniądzach do tego publicznie 

A i nie piją przed godz 13

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v