Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kiedyś bylo to możliwe naprawdę 😀 mi to było wszystko jedno i zacząłem  wojnę toczyć  bo i tak likwidowalem krowy.A tutaj zwrocisz komuś uwagę  to walnie focha albo będzie jeszcze bardziej przejebane 😔 najpierw trzeba sprawdzić miarke a potem sie zobaczy. 

Zresztą proceder trwa napewno bo w tamtym roku napewno w Kutnie we wrześniu tak jakoś kierowcę złapali z wodą nawet była policja  czyli cos jest na rzeczy 

Opublikowano (edytowane)

U mnie ostatnio była akcja że raz brakowało 30 litrów A na następny odbiór było 30 więcej chyba sumienie to ruszyło😂 A tak to od jakiś 2 lat co do setki się zgadza jak ich pouczyłem😁. Była też akcja parę lat temu z kierowcą ja mówię że jak bym nie miał kredytów to bym tych krów nie doił A on na to że jakby nie miał kredytów to by tu nie jeździł! Dopiero po jakimś czasie załapałem o co mu chodzi 😂 no ale wtedy to nawet 60-70 litrów brakowało z 2.5 tys

Edytowane przez Zdzinio
  • Like 1
Opublikowano

Były akcje tylko ja nie jestem już pewny czy to późna Zorina czy wczesny Łowicz to śmiał się w żywe oczy kierowca prezes dał kane do mierzenia z tym plywakiem to za pierwszym razem brakowało 80l na jakimś 1000l A następnym razem już miał kierowca pokazany i była różnica gdzieś 30l widocznie nie zdążył skalibrowac😁 i mówi że pewnie nie lalismy pelnych i dlatego to ojciec mowi że jest równo 20l w tym mierniku zobaczymy ile pokaże i tu bezcenne zjawisko sie wydarzylo David Copperfield by sie nie powstydzil 😀 On wciągnął i na aucie 00000 😂😂😂😂😂 ojciec poszedł po siekiere i powiedział że jeszcze raz będzie brakowało to mu ręce odrabie i więcej po mleko już ten kierowca nie przyjechał ponoć dali go do rowozenia towaru.

• Haha 3
Opublikowano

No zobaczymy napisze co i jak ,mam takie fajne naczynie przemysłowe ,służyło podobno do produkcji serów .  Muszę to odkopac , a potem co zrobią z tematem , to ich sprawa. Ale dla mnie idziesz do sklepu, ukradniesz chlep  i policja ! a w moim przypadku ginelo 8 litrów mleka co odbiór i nie było problemu dla mleczarni 

Opublikowano
31 minut temu, Zdzinio napisał:

U mnie ostatnio była akcja że raz brakowało 30 litrów A na następny odbiór było 30 więcej chyba sumienie to ruszyło😂 A tak to od jakiś 2 lat co do setki się zgadza jak ich pouczyłem😁. Była też akcja parę lat temu z kierowcą ja mówię że jak bym nie miał kredytów to bym tych krów nie doił A on na to że jakby nie miał kredytów to by tu nie jeździł! Dopiero po jakimś czasie załapałem o co mu chodzi 😂 no ale wtedy to nawet 60-70 litrów brakowało z 2.5 tys

Dobrze, ze jak pouczyłeś kierowców to nie miałeś problemów z somatyka i bakteriami potem. Walka z kierowcami w Łowiczu nie kończyła się dobrze dla gospodarza. Większość osób co oddawała do Łowicza wie o co chodzi 😉😉

• Like 2
Opublikowano

A ja rozumiem że wszyscy maja duże potrzeby ale dlaczego kosztem rolnika  jeżeli  kierowca kradnie sobie mleczarnię to nie mój problem pozwalają sobie na to  to ich sprawa ale ja osobiście  dokładać do ich pensji nie miałbym zamiaru 😀 a potem się dziwić że w Gostyniu  były takie afery szkoda gadać 

W takich chwilach człowiek  sobie uświadamia  że dobrze zrobił że uciekł z tego syfu jak nie na litrach to kierowca zrobi czary Mary z probkami  ogólnie mleko to śliski temat  a  ze  z procederm nie można sobie poradzić lub  nie chcą ruszać smierdzacej sprawy 

Opublikowano
49 minut temu, Maksy napisał:

Dobrze, ze jak pouczyłeś kierowców to nie miałeś problemów z somatyka i bakteriami potem. Walka z kierowcami w Łowiczu nie kończyła się dobrze dla gospodarza. Większość osób co oddawała do Łowicza wie o co chodzi 😉😉

Problemy to były ale krutko bakterie zaczęły wychodzić po1500000 ( półtora miliona) zadzwoniłem do instruktora że kierowca się pomylił i szambo wyciągnął😂 i żeby on przyjechał i próby pobrał. Nawet nie przyjechał i wszystko do normy wróciło!

• Haha 4
Opublikowano
9 godzin temu, Maksy napisał:

Czy kierowca, czy kierownik, o i jeszcze laboratorium,tam o swoje to już w ogóle się nie upominaj, ,,przypomną '' o tobie za tydzień ,dwa,trzy   ,a na pewno  ,,przypomną'' .😐

Opublikowano

Czasem jeszcze jak sobie wypije przy jakiejś okazji i rano czuję się fatalnie to żeby sobie szybko ulżyć przypominam sobie kierowców z Łowicza i od razu mi się lekko na żołądku robi. 

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Łolek napisał:

Parametry robią cenę 👍

A co do radomska ursus zawsze masz alternatywę tylko trzeba d..pe ruszyć 

Szczerze , to już mi się nie chce, raczej myślę o wygaszeniu produkcji mleka

Opublikowano
komizmo napisał:

Czasem jeszcze jak sobie wypije przy jakiejś okazji i rano czuję się fatalnie to żeby sobie szybko ulżyć przypominam sobie kierowców z Łowicza i od razu mi się lekko na żołądku robi. 

za każdym kierowcą kradnącym mleko musi stać też rolnik. Jakby nie mieli komu dopisać to by nie kradli. Także może nie tylko splaciles kierowcy auto ale może i komuś z wioski ziemię czy ciągnik

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, Ursus932 napisał:

U mnie nie ma alternatywy, bo jestem za mały 

A w okolicy zbierają jeszcze "lepsi"

Zawsze najmniej płacili za mleko w Łódzkim, Małopolskim i u nas w Świętokrzyskim parę lat temu u mnie też był problem 2 mleczarnie brak alternatywy płacili ile chcieli teraz jezdzi tu 7  i szukają dostawców nawet jakbyś 100l na odbiór miał to i tak chętnie by Cie,, capneli,, 😁

Opublikowano
26 minut temu, kr9292 napisał:

Nie zawsze,  Są tacy co wożą do siebie. Nie jednego znam co nie miał żadnej krowy a ponad 200 tys mleka oddawał

Mam znajomego co on jeździ , ojciec i brat jak trzeba i mają swoje krowy, więc takiej wydajności jak oni mają rocznie od sztuki, to chyba nikt na świecie nie ma😉

Opublikowano
1 godzinę temu, tay29 napisał:

słyszeliście co w mlekpolu udwalili? cena prawdopodobnie jeszcze pójdzie w dół o ok 13gr/l

Za marzec czy luty ? 

Opublikowano

Chyba ich rolnicy na widłach wyniosą. Premię sobie dawali, samochody kupowali, 13 stki itd. to jeszcze rolnicy znieśli ale obniżek i to tak znacznych gdy inne mleczarnię w górę to wątpię że się zgodzą na takie coś. Zwłaszcza ze propaganda jak to dobrze w mlekpolu jest że rolnicy nie będą odchodzić do Piątnicy bo cena będzie lepsza. No była jeden miesiąc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v